ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Επίσημο: Για… πάντα στην Παρί ο Ζαΐρ Εμερί!
Η διαιτησία στέρησε από την Τσέλσι την επική ανατροπή κόντρα στην Άστον Βίλα! (vid)
Η Ατλέτικο «πάτησε» την Μπιλμπάο και «κλείδωσε» την τετράδα! (vid)
Η Παρί πήγε για… αυτοκτονία αλλά σώθηκε στο τέλος κόντρα στη Χάβρη! (vid)
Η Άρσεναλ θέλει να… κλέψει το μέλλον της Ατλέτικο!
Πρόβλημα στην Μπάγερν λίγο πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ!
Νέα καλοκαιρινή αποχώρηση στην Ατλέτικο Μαδρίτης!
Σκοράρει εκτός περιοχής ο Ντε Πολ και 1-0 η Ατλέτικο την Μπιλμπάο!
Η Άστον Βίλα προηγήθηκε με το «καλημέρα» κόντρα στην Τσέλσι! (vid)
Δεν χάνει ούτε με…. αίτηση η Λεβερκούζεν! Γλύτωσε και από τη Στουτγκάρδη! (vid)
Ο πάγκος της Ρεάλ θυμίζει… ουρανό με τόσα «αστέρια»! (pic)
Ο Σπορτιέλο κατέβασε ρολά και έκανε την επέμβαση της σεζόν στην Ιταλία! (vid)
Σημείο… μηδέν το Τορίνο για Γιουβέντους και Μίλαν!
Ο Ναδάλ «ένωσε» Ζιντάν και Βινίσιους! (vid)
Ο Ονάνα… γκρέμισε όλα όσα έχτισε ο Άντονι! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Home Page

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι Άγγλοι που… φόρεσαν το στέμμα!

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ είναι και επίσημα παίκτης της Ρεάλ Μαδρίτης και το Sportsking κάνει μία ιστορική αναδρομή στους υπόλοιπους Άγγλους παίκτες που έχουν αγωνιστεί στην «Βασίλισσα».

Ρεάλ Μαδρίτης: Οι Άγγλοι που… φόρεσαν το στέμμα!

Η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε στην δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή της ιστορίας της, καθώς ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Τζουντ Μπέλινγχαμ. Ο πρώην άσσος της Ντόρτμουντ αποχώρησε από την Γερμανία μετά από τρεις φοβερές σεζόν και σίγουρα θα χρειαστεί να κάνει πολλά για να αποδείξει το ταλέντο του και στην Ισπανία. Ο Μπέλινγχαμ θα γίνει μόλις ο έκτος Άγγλος που έχει φορέσει την φανέλα της «Βασίλισσας» και σίγουρα έχει μία… βαριά παράδοση να κουβαλήσει.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Από τους πέντε προηγούμενους Άγγλους που πέρασαν από την Μαδρίτη δεν κατάφεραν όλοι να ανταποκριθούν στις προσδοκίες και μόνο εύκολη δεν θα είναι η πίεση για τον 19χρονο. Δείτε παρακάτω τους Άγγλους παίκτες της «Βασίλισσας».

Διαβάστε επίσης: Η Ρεάλ έβγαλε video με όλα τα μαγικά του Μπέλινγχαμ! (vids)

Λόρι Κάνινγκχαμ

Ρεάλ Μαδρίτης

Ο πρώτος Άγγλος που φόρεσε την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ο Λόρι Κάνινγκχαμ, ο οποίος έγινε η πιο ακριβή μεταγραφή της ομάδας το 1979. Ο εξτρέμ αποκτήθηκε από την Γουέστ Μπρομ για 950.000 δολάρια.

Στην πρώτη του σεζόν με την «Βασίλισσα» κατάφερε να κατακτήσει το double, και προσέφερε τα μέγιστα με την ταχύτητά του και τις ικανότητές του. Μάλιστα, στο El Clasico κατάφερε να κάνει το κοινό του Camp Nou να τον αποθεώσει, κάτι που δεν έχει γίνει για άλλον παίκτη της Ρεάλ.

Ωστόσο, ένα σερί τραυματισμών των οδήγησαν με την μορφή δανεισμού στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την Σπόρτινγκ Χιχόν, ενώ αργότερα πουλήθηκε στην Μαρσέιγ. Μετά στην καριέρα του αγωνίστηκε στην Λέστερ και την Ράγιο Βαγιεκάνο, ενώ έπαιξε και έξι φορές με το εθνόσημο.

Με την «Βασίλισσα» κατάφερε να σκοράρει 19 γκολ σε 62 εμφανίσεις και να κατακτήσει τρία τρόπαια (1979-80 Πρωτάθλημα, 1979-80/1981-82 Κύπελλο), ενώ σημειώνεται πως έχασε την ζωή του μόλις στα 33 σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα.

Στιβ ΜακΜάναμαν

Ρεάλ Μαδρίτης

Ο Στιβ ΜακΜάναμαν υπέγραψε στην Ρεάλ Μαδρίτης μετά από εννιά χρόνια στην Λίβερπουλ, όπου κατέκτησε το Κύπελλο και το League Cup. Όταν μετακόμισε στην Μαδρίτη δεν υπήρχε σταθερότητα στον σύλλογο, κάτι που οδήγησε στην απομάκρυνση του προπονητή, Τζον Τόσακ.

Ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε ανέλαβε τα «ηνία» της ομάδας και έκανε τον Μακμάναμαν έναν από τους ηγέτες του ρόστερ, μόλις από την πρώτη του σεζόν. Παρά το γεγονός πως δεν μπόρεσαν να κατακτήσουν το Πρωτάθλημα, οι Μαδριλένοι κέρδισαν το έβδομο ευρωπαϊκό της ιστορίας του, με τον Άγγλο επιθετικό να έχει μία ασίστ και ένα γκολ στον τελικό.

Στην «Βασίλισσα» έμεινε μέχρι το 2003 κατακτώντας δύο Πρωταθλήματα και ακόμη ένα ευρωπαϊκό και έπειτα αποχώρησε για την Μάντσεστερ Σίτι.

Συνολικά με την Ρεάλ αγωνίστηκε σε 158 παιχνίδια, πέτυχε 14 γκολ, μοίρασε 8 ασίστ και κατέκτησε οκτώ τρόπαια (1999-00/2001-02 Champions League, 2001-02 UEFA Supercup, 2002 Intercontinental Cup, 2001-02/2003-04 Suppercopa, 2000-01/2002-03 Πρωτάθλημα).

Ντέιβιντ Μπέκαμ

Ρεάλ Μαδρίτης

Το 2003 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε τους Γκαλάκτικος και ο Φλορεντίνο Πέρεθ αποφάσισε να προχωρήσει σε μία ακόμη τρομερή προσθήκη. Πιο συγκεκριμένα, έδωσε 25 εκατομμύρια δολάρια και απέκτησε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.




Η καριέρα του ξεκίνησε ιδανικά, με την κατάκτηση του Suppercopa, όμως στην συνέχεια είδε την Βαλένθια να κατακτά το Πρωτάθλημα το 2003-04 και την Μπαρτσελόνα να κάνει το back-to-back έπειτα.

Ο τότε τεχνικός της «Βασίλισσας», Φάμπιο Καπέλο, χρησιμοποιούσε τον θρυλικό Άγγλο σπάνια και τελικά ο Μπέκαμ υπέγραψε ως ελεύθερος στην ΛΑ Γκάλαξι. Ωστόσο, μέχρι να αποχωρήσει κατάφερε να κερδίσει ξανά την θέση του στην βασική ενδεκάδα και να βοηθήσει στην κατάκτηση του 30ου Πρωταθλήματος της Ρεάλ Μαδρίτης το 2006-07.

Με την ισπανική ομάδα πέτυχε 20 γκολ και έδωσε 52 ασίστ σε 159 εμφανίσεις ενώ κατέκτησε και δύο τίτλους (2003-04 Suppercopa, 2006-07 Πρωτάθλημα).

Μάικλ Όουεν

Ρεάλ Μαδρίτης

Έναν χρόνο μετά την άφιξη του Μπέκαμ, Ο Μάικλ Όουεν μετακόμισε στην Μαδρίτης, μετά από κάποιες εκπληκτικές σεζόν με την φανέλα της Λίβερπουλ.

Η «Βασίλισσα» ήθελε για καιρό να τον αποκτήσει, ωστόσο όταν τα κατάφερε, ο Άγγλος παλαίμαχος είχε ήδη αρχίσει να ρίχνει την απόδοσή του. Οι τραυματισμοί που είχε τον έκαναν να χάσει την εκρηκτικότητά του, και πέρασε τους πρώτους του μήνες στην «Βασίλισσα» στον πάγκο.

Στην μόνη του σεζόν στην Ρεάλ κατάφερε να βγει ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας στο Πρωτάθλημα πίσω μόνο από τον Ρονάλντο, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στην Ισπανία και τον σύλλογο. Το επόμενο καλοκαίρι η ισπανική ομάδα απέκτησε του Ρομπίνιο και Μπαπτίστα και έτσι ο Άγγλος επέστρεψε στην Premier League, με την Νιούκαστλ να πληρώνει 27 εκατομμύρια δολάρια για να τον αποκτήσει.

Στην μικρή του θητεία με την «Βασίλισσα», ο Όουεν πέτυχε 16 γκολ και μοίρασε 4 ασίστ σε 45 παιχνίδια και δεν μπόρεσε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο.

Τζόναθαν Γούντγκεϊτ

Ρεάλ Μαδρίτης

Το 2007 η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε ακόμη ένα Άγγλο σταρ, καθώς με 13 εκατομμύρια δολάρια πήρε τον Τζόναθαν Γούντγκεϊτ από την Νιούκαστλ.

Ο Άγγλος αμυντικός είχε κάνει τρομερές εμφανίσεις με την Λιντς, ωστόσο στην Νιούκαστλ ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δεν μπόρεσε να δείξει τις ικανότητές του. Έτσι, η απόκτησή του από την «Βασίλισσα» δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά.

Όταν ανακοινώθηκε από την ομάδα, ήταν τραυματίας, και ο Πέρεθ ανακοίνωσε πως στις επόμενες τρεις εβδομάδες θα έκανε το ντεμπούτο του αλλά τελικά έχασε όλη την σεζόν ως τραυματίας. Τελικά κατάφερε να κάνει κάνει την πρώτη του εμφάνιση με την ισπανική ομάδα στις 22 Σεπτεμβρίου του 2005, 17 μήνες μετά την τελευταία του επίσημη συμμετοχή σε αγώνα.

Ο Γούντγκεϊτ κατάφερε να σκοράρει ένα αυτογκόλ και να αποβληθεί με δύο κίτρινες και τελικά αγωνίστηκε μόνο άλλες 13 φορές με την Ρεάλ. Τελικά, το 2007 αποχώρησε για την Μίντλεσμπρο, ενώ ψηφίστηκε και η χειρότερη μεταγραφή του 21ου αιώνα από την «Marca».

Με την «Βασίλισσα» αγωνίστηκε 14 φορές, κατάφερε να πετύχει 1 γκολ και είχε 3 κίτρινες και μία αποβολή, χωρίς να σηκώνει κάποιο τρόπαιο.

Τζουντ Μπέλιγχαμ

Ρεάλ Μαδρίτης

Η πιο πρόσφατη μεταγραφή της Ρεάλ Μαδρίτης είναι ο Τζουντ Μπέλιγχαμ, ο οποίος θα γίνει μόλις ο έκτος Άγγλος που θα αγωνιστεί στην «Βασίλισσα». Θα είναι δύσκολο να τα πάει χειρότερα από τους Γκούντγκεϊτ και Όουεν, ενώ οι Μπέκαμ και Κάνινγκχαμ δεν πέτυχαν… απίθανα πράγματα με την ισπανική ομάδα.

Ο 19χρονος αστέρας έχει αποδείξει πως ξέρει… πολλά κιλά μπάλα και με τους Μόντριτς και Κρόος δίπλα του σίγουρα θα γίνει καλύτερος. Αν καταφέρει να αντέξει την πίεση και δεν ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, όλα δείχνουν πως δεν θα γίνει ο επόμενος Αζάρ, Γιόβιτς ή Χάμες. Αντιθέτως, έχει όλα τα φόντα για να γίνει ο σπουδαιότερος Άγγλος παίκτης που έχει φορέσει τα λευκά.

Mε την Ντόρτμουντ σε 132 εμφανίσεις πέτυχε 24 γκολ, έδωσε 25 ασίστ, κατέκτησε το Κύπελλο Γερμανίας το 2020-21, ενώ βγήκε και παίκτης της χρονιάς την σεζόν που ολοκληρώθηκε.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ