ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Οριστικό: Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τιάγκο Σίλβα!
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
Ο Ρόις σε ένα συγκινητικό βίντεο εξήγησε γιατί αποχωρεί από την Ντόρτμουντ! (vid)
ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Τέλος από την Ντόρτμουντ ο Ρόις το καλοκαίρι!
Η μεγάλη επιστροφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης είναι γεγονός!
ΟΛΟ το Μάντσεστερ μάχεται για τα μάτια του Μανδά!
Κάνει πίσω η Μπαρτσελόνα για τον Μεσίνιο!
Ο Κλοπ ξεκαθάρισε πώς έχει η κατάσταση με τον Σαλάχ!
Τσέλσι: Οι επτά παίκτες που δε θα φορέσουν ξανά τη φανέλα της!
Η Λάτσιο… επιστρέφει δυναμικά για τον Ιωαννίδη!
Τζο Κόουλ: «Ο Βιρτς είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Μπέλινγχαμ»!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Σαν σήμερα: Όταν η Άρσεναλ απέκτησε τον Ντένις τον τρομερό! (vid)

Η Άρσεναλ, μια ημέρα σαν σήμερα, το 1995 έκανε μία από τις καλύτερες μεταγραφές της, μιας και απέκτησε τον Ντένις Μπέργκαμπ.

Σαν σήμερα: Όταν η Άρσεναλ απέκτησε τον Ντένις τον τρομερό! (vid)

Η Άρσεναλ πριν από πολλά χρόνια ναι μεν ήταν ανταγωνιστική, όμως, οι φίλοι της δεν μπορούσαν να την… βλέπουν. Ποιοτικά ήταν τόσο κακή. Γι’ αυτό τον λόγο και υπήρχε το σύνθημα «Boring, Boring Arsenal». Όμως, η αρχή για να μπει αυτό το σύνθημα στο χρονοντούλαπο έγινε στις 20 Ιουνίου του 1995.

Εκείνη την ημέρα οι Λονδρέζοι απέκτησαν τον Ντένις Μπέργκαμπ. Ο Ολλανδός προερχόταν από δύο σεζόν στην Ιταλία με τη φανέλα της Ίντερ. Όμως, δεν ήταν τόσο ικανοποιημένος. Γι’ αυτό τον λόγο και έψαχνε μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Οι άνθρωποι της αγγλικής ομάδας δεν άργησαν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, ώστε να τον αποκτήσουν. Όπως και έκαναν στη συνέχεια εκείνου του καλοκαιριού.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ: Ο Λούκα Μόντριτς γνωρίζει την αποθέωση από φίλους και εχθρούς! 

Η Άρσεναλ για χάρη του έβγαλε πολλά χρήματα -για εκείνα τα δεδομένα- από τα ταμεία της. Μιας και η μεταγραφή του Μπέργκαμπ στοίχισε 7,5 εκατομμύρια λίρες και ήταν η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου για εκείνα τα χρόνια. Μία κίνηση που όμως έμελλε να φέρει πίσω πολλά περισσότερα χρήματα. Μα και στιγμές μαγείας.

Ο «Ντένις ο τρομερός», όπως τον αποκαλούσαν οι φίλοι της Άρσεναλ, και όχι μόνο, δεν άργησε να σημειώσει το πρώτο του γκολ. Και γενικότερα να μπει για τα καλά στο αγγλικό ποδόσφαιρο και να το μεταμορφώσει προς το καλύτερο με την υψηλή τεχνική του. Μία μεταγραφή που δεν άλλαξε μόνο στην πορεία των «κανονιέρηδων» προς το καλύτερο, μα έκανε πολύ πιο…sexy την ίδια την Premier League. Ντένις Μπέργκαμπ: Ένας ζωντανός θρύλος της Άρσεναλ!

Ντένις Μπέργκαμπ: Ένας ζωντανός θρύλος της Άρσεναλ!

Οι νέοι θα κοιτάξουν τα νούμερά του και δεν θα καταλάβουν εύκολα τι καλό βρίσκουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία για τον Ντένις Μπέργκαμπ. Ωστόσο, κάποια πράγματα πρέπει να τα δεις. Ή έστω να τα ζήσεις όταν ακόμα συμβαίνουν. Ευτυχώς για όλους μας υπάρχει το διαδίκτυο και τα αμέτρητα βίντεο, όπου μπορεί να ανατρέξει κάποιος και να δει τις… ζωγραφιές του Ολλανδού.

Ο παλαίμαχος επιθετικός έγινε θρύλος της Άρσεναλ, γιατί ήταν ένας καλλιτέχνης. Κάθε του επαφή ήταν ένα ποίημα. Για τα κοντρόλ του; Απλά δεν υπάρχουν λόγια. Ένας μικρός οργασμός. Πόσο μάλλον για τα τέρματά του, όπως εκείνο απέναντι στη Νιούκαστλ το 2002, όπου ακόμα και σήμερα θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα -αν όχι το κορυφαίο- που έχει σημειωθεί στην ιστορία της Premier League.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ