ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Νάπολι: Οι δύο «Μπλαουγκράνα» που θέλει για να δώσει τον Κβαρατσχέλια!
O Πάλμερ θα μείνει στην ιστορία για το γκολ που έχασε! (vid)
Επιβεβαιώθηκαν τα χειρότερα για τον Γάλλο «βράχο» της Παρί
Ολυμπιακός – Άστον Βίλα: Οι επίσημες ενδεκάδες του ημιτελικού!
Αυτά τα ματς είχε ποντάρει ο Τονάλι και πήγε το μεγαλύτερο ταμείο στην καριέρα του!
Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να «κλέψει» τον στόχο της Μπαρτσελόνα!
«Το καλύτερο μέρος για να παίξεις ποδόσφαιρο είναι η Άρσεναλ»
Νιούκαστλ: Τότε επιστρέφει ο Τονάλι!
Ο Σαλάχ είναι πιο ξενερωμένος από ποτέ με τη Λίβερπουλ και αυτό… φαίνεται! (pic)
Ο Τεν Χαγκ βλέπει σαν… λουκούμι τον Σάντσο, μετά την τελευταία του εμφάνιση!
Κανείς δε θέλει να αναλάβει την Μπάγερν – Τα τρία «άκυρα» και οι πιθανότητες του Τούχελ
Ξέκοψε κάθε συζήτηση ο Ζανέτι: «Η Ίντερ ανανεώνει τα συμβόλαια των Λαουτάρο – Μπαρέλα»
Τα δύο μεγαθήρια που «χρυσώνουν» την Μπαρτσελόνα για Αραούχο
«Κόκκαλο» ο Τζέιμι Κάραχερ από τις μπύρες στα πανηγύρια της Ντόρτμουντ (vid)
H «τριπλέτα» που επιθυμεί διακαώς ο Ποστέκογλου στην Τότεναμ για το καλοκαίρι
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Ντέκλαν Ράις: Στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή

Υπάρχουν κάποιες σχέσεις που είναι γραφτό να συμβούν. Τέτοια είναι η σχέση που ξεκινά η Άρσεναλ με τον Ντέκλαν Ράις.

Ντέκλαν Ράις: Στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή

Λένε πως αν δεν μπαζώσεις δεν χτίζεις! Ο Ντέκλαν Ράις το έκανε και με το παραπάνω! Ο Βρετανός μέσος στα 24 του αφήνει όντας ώριμος και γεμάτος τη «μαμά» Γουέστ Χαμ και μεταπηδά στο επόμενο επίπεδο. Η νέα πίστα είναι πολύ πιο δύσκολη, όμως ο Ράις έχει όλα τα εφόδια όχι μόνο για να βγει ζωντανός αλλά για να πετύχει και να πρωταγωνιστήσει. Η Άρσεναλ ξόδεψε 105 εκατομμύρια λίρες τινάζοντας την μπάνκα στον αέρα.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Μεταγραφή ρεκόρ για τους «Κανονιέρηδες». Μεταγραφή ρεκόρ για Βρετανό ποδοσφαιριστή. Ο Μίκελ Αρτέτα εδώ και μήνες είχε γεμίσει το μπλοκάκι του με τα κατορθώματα του Ντέκλαν Ράις. Ο Ισπανός ζούσε για τη στιγμή που θα τον έβλεπε στο Emirates με τη φανέλα της Άρσεναλ. Και αυτή η στιγμή ήρθε! Ο Βρετανός ανήκει με κάθε επισημότητα στο δυναμικό της λονδρέζικης ομάδας. Πολλοί ήταν οι σύλλογοι που χτύπησαν την πόρτα της Γουέστ Χαμ. Η Άρσεναλ όμως δεν έμεινε εκεί. Έκανε τα πάντα για να τον αποκτήσει. Άδειασε τα ταμεία της για να τον φέρει στη δική της γειτονιά. Διάβασε επίσης: Μάνουελ Ουγκάρτε: Η Παρί βρήκε τον σωματοφύλακά της

Το Λονδίνο, η «άστοχη» Τσέλσι και η ελπίδα στη Γουέστ Χαμ

Για να φθάσουμε όμως μέχρι εδώ έγιναν πολλά βήματα. To πρώτο στις 14 Ιανουαρίου του 1999. Την ημέρα που ο Ντέκλαν άνοιξε τα μάτια του και είδε το πρώτο φως. Γεννήθηκε στο Λονδίνο και μέχρι και σήμερα δεν έχει σκοπό να το αφήσει. Στα επτά του χρόνια ο πατέρας του τον έγραψε στις φημισμένες ακαδημίες της Τσέλσι. Ίδια γενιά με Ρις Τζέιμς, Μέισον Μάουντ και πολλούς ακόμη που σήμερα βρίσκονται στο κορυφαίο επίπεδο.

Οι μπλε δούλεψαν αρκετά μαζί του όμως ποτέ τους δεν πίστεψαν στο ταλέντο του. Έτσι, το καλοκαίρι του 2013 ήρθε η απόφαση να τον αφήσουν ελεύθερο. Να του πουν πως δεν κάνει. Να τον στεναχωρήσουν και να τον βάλουν σε σκέψεις να σταματήσει αυτό που αγαπά. Για καλή του τύχη όμως ο Ντέκλαν Ράις είχε έναν πατέρα… μάλαμα που το μόνο που ήθελε ήταν να βλέπει το παιδί του να χαμογελά. Ο μπαμπάς Ράις «έτρεξε» άμεσα τις διαδικασίες και ο Ντέκλαν πέρασε από τα δοκιμαστικά της Γουέστ Χαμ.

Ακολούθησαν τέσσερα γεμάτα χρόνια στις ακαδημίες των «Σφυριών». Τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς και πίστης στον στόχο. Ο Ντέκλαν ενηλικιώθηκε και στα 18 του υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη λονδρέζικη ομάδα. Οι άνθρωποι της Γουέστ Χαμ επένδυσαν σε εκείνον και δικαιώθηκαν. Και ακόμη δεν είχαν δει τίποτα. Από το 2017 μέχρι και σήμερα το ένα άλμα διαδέχθηκε το άλλο. Η καθιέρωση δεν άργησε να έρθει. Πήρε θέση στη μεσαία γραμμή. Έγινε ο βασικός κόφτης της Γουέστ Χαμ και το κοντέρ ξεκίνησε να γράφει.

Τα «Σφυριά» τον καθιέρωσαν και του χάρισαν εμπειρία αλλά και τίτλο

Η δουλειά δεν σταμάτησε ποτέ! Κάθε χρόνο ο Ντέκλαν Ράις ήταν όλο και καλύτερος! Κάτω το κεφάλι, ταπεινός, έξυπνος, μακριά από ίντριγκες και φασαρίες. Φτιαγμένος καριερίστας. Από πέρυσι το καλοκαίρι είχε έρθει η ώρα της απογείωσης. Ο Ντέιβιντ Μόγιες ήξερε πόσο τυχερός ήταν που τον κρατούσε στο ρόστερ του. Ο Βρετανός τεχνικός ήθελε μια τελευταία σεζόν με τον Ντέκλαν Ράις και το πέτυχε.

Πέρυσι ο Ντέκλαν Ράις ήταν ο απόλυτος ηγέτης της Γουέστ Χαμ. Τόσο στο χορτάρι όσο και εκτός αυτού. Άκουγες Γουέστ Χαμ και το μυαλό πήγαινε αυτόματα στον Βρετανό χαφ. Ήξερε και ο ίδιος μέσα του πως ήταν η τελευταία χρονιά και ήθελε να τα δώσει όλα. Και τα έδωσε! Εκτόξευσε την αξία του. Κατέκτησε τρόπαιο με τα «Σφυριά» και έφυγε γεμάτος από τον σύλλογο. Ο Ντέκλαν Ράις ως αρχηγός πια της Γουέστ Χαμ σήκωσε στον ουρανό το Europa Conference League. Τι καλύτερο για να κλείσεις τη καριέρα σου στην ομάδα που σε πίστεψε και σε… ανέθρεψε!

Άρσεναλ η ιδανική ομάδα για τον Ντέκλαν Ράις

Και πλέον ανοίγει το κεφάλαιο Άρσεναλ! Όπως λέει και ο τίτλος. Στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Το όνομά του γράφτηκε για αρκετές ομάδες. Η μοίρα όμως και η Άρσεναλ τα έφεραν έτσι που ο Ντέκλαν Ράις θα φορέσει τη φανέλα με το «κανόνι» στο στήθος. Ο 24χρονος πηγαίνει σε έναν σύλλογο που παρουσιάζεται αναγεννημένος σε όλα τα επίπεδα. Σε ένα σύνολο που στοχεύει ψηλά, έχει πλάνο, αρχές και ανθρώπους κλειδιά στις κατάλληλες θέσεις. Σε μια ομάδα που οι ποδοσφαιριστές της διψούν για διάκριση. Σε αυτούς προσθέστε πλέον και τον Ράις. Όλοι οι πλανήτες, όλα τα άστρα λένε πως η συνεργασία αυτή θα αποδώσει εξαιρετικά. Δεν είναι μόνο επειδή το θέλουν και οι δύο πλευρές. Δεν είναι μόνο τα υπέρογκα ποσά που δαπανήθηκαν από τους «Κανονιέρηδες» για χάρη του παίκτη.

Είναι η ταύτιση Αρτέτα – Ράις στα πάντα που αφορούν το χορτάρι. Ο Ισπανός προπονητής ξέρει τι θέλει να πάρει από τον Βρετανό και αντίστοιχα ο Ντέκλαν ξέρει με τη σειρά του τι έχει να προσφέρει. Την σιγουριά στη θέση «6» που λείπει εδώ και πολλά χρόνια από τον λονδρέζικο σύλλογο. Την πρώτη πάσα, τη φωνή όταν η ομάδα βρίσκεται σε άμυνα, την σωστή καθοδήγηση. Τη συνεργασία με απόλυτη ηρεμία.

Για τον Ντέκλαν Ράις θα μπορούσαμε να γράφουμε επί ώρες! Ένα χαφ που συνδυάζει το παλιό του βρετανικού ποδοσφαίρου και το σύγχρονο. Ελάχιστοι μπορούν να το πετύχουν αυτό. Την ίδια ώρα που στα μάτια σου βλέπεις έναν μέσο παλιάς κοπής ταυτόχρονα αντικρίζεις έναν χαφ που μπορεί να κάνει τα πάντα. Από το να μαρκάρει μέχρι να δημιουργήσει και να σκοράρει. Με το νούμερο «41» στην πλάτη (αυτό που αγάπησε από τη πρώτη στιγμή στις ακαδημίες της Γουέστ Χαμ) κυρίες και κύριοι, ο Ντέκλαν Ράις!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ