ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πιστός στην Μπαρτσελόνα ο Λεβαντόφσκι – Αρνήθηκε μυθική πρόταση ο Πολωνός
O Κέιν δηλώνει έτοιμος για νίκη της Μπάγερν μέσα στο Μπερναμπέου
Αντσελότι: «Η Μπάγερν έπαιξε το καλύτερό της, εμείς θα το κάνουμε στη Μαδρίτη»
To μεγαλείο της κάθετης του Κρόος φαίνεται σε δύο φωτογραφίες! (pics)
H τρίχα… κάγκελο: Όλη η Ευρώπη υποκλίθηκε στο κορεό της Μπάγερν Μονάχου! (vid)
O Βινίσιους μόλις έκανε το 2-2 τα… έδειξε στον κόσμο της Μπάγερν Μονάχου! (vid)
Μπάγερν- Ρεάλ: Μία Τιτανομαχία που τα είχε όλα εκτός από… νικητή! (vids)
Champions League: Μέσα σε λίγα λεπτά η Μπάγερν κάνει την ανατροπή με Σανέ- Κέιν! (vids)
Champions League: Ο Σανέ θα κάνει καιρό να ξεχάσει πως έχασε αυτό το γκολ κόντρα στον Λούνιν! (vid)
Μίκελ Αρτέτα, 2024
Champions League: Μαγική μπαλιά από Κρόος και ιδανικό τελείωμα από Βινίσιους! (vid)
«Πουτ@ν@ Μπαρτσελόνα» τραγούδαγαν μαζί φίλοι της Ρεάλ και της Μπάγερν! (vid)
Το πήρε απόφαση η Μπαρτσελόνα: Το καλοκαίρι πάει για ΜΕΓΑΛΟ κόλπο- γκρόσο!
Η La Liga εξόντωσε την Ατλέτικο με την ποινή της!
Μπάγερν – Ρεάλ: Οι ενδεκάδες του σούπερ ντέρμπι του Μονάχου! (pics)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Μάνουελ Ουγκάρτε: Η Παρί βρήκε τον σωματοφύλακά της

Από το Μοντεβιδέο με αγάπη! Ο Ουρουγουανός μέσος, Μάνουελ Ουγκάρτε έρχεται στο Παρίσι και εγγυάται ένα κέντρο... απροσπέλαστο.

Μάνουελ Ουγκάρτε: Η Παρί βρήκε τον σωματοφύλακά της

Έχει πετάξει κι αν έχει πετάξει εκατομμύρια ευρώ η διοίκηση της Παρί Σεν Ζερμέν! Όλα στον βωμό του να δημιουργήσει την ομάδα που θα καταφέρει να πετύχει τον μεγάλο στόχο. Να φέρει το τρόπαιο του Champions League στο Παρκ Ντε Πρενς. Προπονητές επί προπονητών, παίκτες ο ένας αστέρας μετά τον άλλον. Συμβόλαια εκατομμυρίων που δεν έκαναν ποτέ την επιθυμητή απόσβεση. Εκεί όμως που η σπατάλη έφθασε στο πικ της έρχεται το φετινό καλοκαίρι να δείξει στους φίλους της Παρί Σεν Ζερμέν πως υπάρχει ελπίδα ακόμα.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Η διοίκηση έχει δώσει τα «κλειδιά» στον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος με τη βοήθεια του έμπειρου Λουίς Κάμπος κλείνει τη μία μεταγραφή μετά την άλλη. Η Παρί Σεν Ζερμέν αλλάζει. Αφήνει πίσω της τα βαριά ονόματα και επιχειρεί να επενδύσει στο σύνολο. Να φτιάξει ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της που να παίζει ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και να μη στηρίζεται σε έναν ή δύο σούπερ σταρς. Για να το πετύχει αυτό προσθέτει στη συνταγή τα απαραίτητα υλικά. Με πρώτο και καλύτερο το φετινό καλοκαίρι τον αμυντικό μέσο, Μάνουελ Ουγκάρτε.

Διάβασε επίσης: Παρί Σεν Ζερμέν: Ο Ενρίκε διεκδικεί αυτό που δεν μπόρεσε κανείς!

Έξι τα νέα πρόσωπα μέχρι στιγμής στο Παρίσι, ο Ουγκάρτε είναι με διαφορά η μεταγραφή που κόστισε τα περισσότερα. 60 εκατομμύρια ευρώ για τον μέχρι… χθες αμυντικό χαφ της Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Ουρουγουανός έρχεται στο Παρκ Ντε Πρενς για να βάλει τη σφραγίδα του στη μεσαία γραμμή της Πάρι. Να πάρει… σπίτι του τη φανέλα και να ηγηθεί από τη θέση «6». Πως όμως ο 22χρονος κατάφερε μέσα σε τόσο μικρό διάστημα να εκτοξεύσει την καριέρα του; Πως έφθασε να αξίζει τόσα πολλά; Και το σημαντικότερο, πως σε αυτή την ηλικία μπορεί να εγγυάται με την παρουσία του ένα απροσπέλαστο κέντρο στον Λουίς Ενρίκε;

Το Μοντεβιδέο και το ποδόσφαιρο στο πάρκο

Ο Μάνουελ Ουγκάρτε γεννήθηκε στις 11 Απριλίου του 2001 στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης. Η αγάπη του με το ποδόσφαιρο φανερώθηκε αρκετά γρήγορα. Οι γονείς του τον πήγαιναν στα πάρκα της πόλης και ο Μάνουελ πάντα κλωτσούσε μανιωδώς μια μπάλα. Έτσι ήρθε η απόφαση το παιδί τους να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο. Να δοκιμάσει την τύχη του βασικά. Ο πατέρας του τον έγραψε στις ακαδημίες της City Park και εν συνεχεία της Φένιξ, ομάδα της πόλης του Μοντεβιδέο. Ο Ουγκάρτε χαιρόταν με τη ψυχή του το ποδόσφαιρο. Η εξέλιξη του ήταν ραγδαία και έτσι μόλις 15 ετών και 233 ημερών έκανε το επαγγελματικό του ντεμπούτο. Μπήκε αλλαγή στο 83ο λεπτό του αγώνα της Φένιξ με τη Ντανούμπιο και έγραψε ιστορία.

Ως ο νεότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα της Ουρουγουάης τον 21ο αιώνα. Αυτό ήταν! Από εκεί και πέρα όλα πήραν το δρόμο τους και ο Ουγκάρτε φανέλα βασικού στη Φένιξ. Τέσσερα χρόνια κράτησε η παρουσία του Ουγκάρτε στην ομάδα από το Μοντεβιδέο. Τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς που του χάρισαν τις βάσεις για την απογείωση.

Οι πανέξυπνοι Πορτογάλοι και η Ευρώπη μέσω της Φαμαλικάο

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2020 ήρθε η μεγάλη στιγμή για τον Ουγκάρτε. Η μεταπήδηση του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το ταξίδι για την Ευρώπη μέσω της πορτογαλικής Φαμαλικάο. Οι σκάουτερς της πορτογαλικής ομάδας έμαθαν για τον Ουρουγουανό, τον παρακολούθησαν αρκετά και έπραξαν τα δέοντα. Έστειλαν το απαραίτητο υλικό στη διοίκηση και εκείνη τα χρήματα στη Φένιξ. Ο Μάνουελ άνοιξε τα φτερά του και εγκαταστάθηκε στην Πορτογαλία. Έπαιξε σε ένα πρωτάθλημα που εξαρχής γνώριζε πως παρακολουθείται από τους πάντες. Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλά στη Φαμαλικάο. Μισή σεζόν ήταν αρκετή για να ξεδιπλώσει το πηγαίο ταλέντο του. Τα ασταμάτητα τρεξίματά του και οι άψογες τοποθετήσεις του έγιναν πολλές φορές αντικείμενο σχολιασμού από τον πορτογαλικό Τύπο.

Η Σπόρτινγκ το κλειδί στην πόρτα της ελίτ

9 Αυγούστου 2021! Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας περνάει από τα λόγια στις πράξεις. Δίνει 6,5 εκατομμύρια ευρώ στη Φαμαλικάο και αποκτά τα δικαιώματα του Ουρουγουανού μέσου. Από εκείνη τη στιγμή και για δύο σεζόν, τα «Λιοντάρια» αποκτούν το βασικό τους 6αρι! Ένα αμυντικό χαφ που εβδομάδα με την εβδομάδα παρουσιάζεται όλο και καλύτερο. Στην αρχή ο προπονητής, Ρούμπεν Αμορίν δεν θέλει να τον φορτώσει με μεγάλες ευθύνες και επιχειρεί να τον ρίξει σταδιακά στο παιχνίδι της Σπόρτινγκ. Ο Ουγκάρτε όμως από τη πρώτη στιγμή ήταν έτοιμος. Διψούσε για το παραπάνω. Για τα δύσκολα. Δύο χρόνια γεμάτα στο Αρβαλάδε. Δύο σεζόν που τον βρήκαν να μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην Πορτογαλία.

Πως να μην έρθει μετά η εκτόξευση και η πρόταση της Παρί Σεν Ζερμέν; Ο Λουίς Ενρίκε απέκτησε έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή. Έναν μέσο για όλες τις δουλειές. Ικανό στα ψηλά αλλά και στα χαμηλά. Στο να ανακόψει τον αντίπαλο. Στο να μοιράσει παιχνίδι. Εξαιρετική αντίληψη. Ηγετικός. Φωνακλάς. Ένα αμυντικό χαφ με όλη τη σημασία της λέξης. Και με ποιότητα που πήρε από την παρουσία του στην Πορτογαλία αλλά και με τη παραδοσιακή σκληράδα από τη σχολή της Ουρουγουάης. Ο Μάνουελ Ουγκάρτε ήρθε για να μείνει στο Παρίσι!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ