ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Κλοπ, ρεσιτάλ… αποτυχίας – Η Λίβερπουλ τα έχασε όλα σε έξι εβδομάδες! (pic)
O καλύτερος 16χρονος του κόσμου ανήκει στην Άρσεναλ: Έχει βάλει 24 γκολ σε 7 ματς!
Σαλάχ και Κλοπ πήγαν να παίξουν «μπουνιές» – Παραπαίει η Λίβερπουλ! (vid)
Ο Αντόνιο έβαλε ταφόπλακα στα – όποια – όνειρα της Λίβερπουλ (vid)
Αφοπλιστικός Τεν Χαγκ: «ΟΥΤΕ του χρόνου πάμε για πρωτάθλημα!»
Μπάγερν «μίκρυνες» απότομα – Δεν σε θέλει ούτε ο… άνεργος!
Τουμπάρει τη κατάσταση η Λίβερπουλ μέσα στο Λονδίνο (vid)
Το πρόσωπο του Κλοπ τα λέει όλα για την αγωνιστική κατάρρευση της Λίβερπουλ! (pic)
H Λίβερπουλ κατάφερε να δεχθεί γκολ από το κεφάλι του Μπόουεν (vid)
Μόνο έτσι θα δούμε και του χρόνου Μπαρτσελόνα – Ζοάο Φέλιξ μαζί!
SkySports: Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει όσο κανέναν άλλον τον Βιρτζ
Ο Τούχελ τρομάζει με την επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης
Η Μίλαν κατέληξε στον διάδοχο του Πιόλι – Λοπετέγκι ο εκλεκτός
«Η Σπόρτινγκ θέλει Γιόκερες και Ιωαννίδη μαζί»
Τα τέσσερα αστέρια της Μπαρτσελόνα που… ακροβατούν με την έξοδο
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Retro Stories

Σαν σήμερα: Άλλοι κάνουν μία καλή μεταγραφή και άλλοι παίρνουν τον Τιερί Ανρί! (vid)

Ο Τιερί Ανρί μία ημέρα σαν τη σημερινή το 1999 άφησε τη Γιουβέντους για χάρη της Άρσεναλ και του Αρσέν Βενγκέρ και η ιστορία τον δικαίωσε!

Σαν σήμερα: Άλλοι κάνουν μία καλή μεταγραφή και άλλοι παίρνουν τον Τιερί Ανρί! (vid)

Ο Τιερί Ανρί έγινε γνωστός στη Μονακό και λίγο μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998 πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους για το πιο ισχυρό και δύσκολο πρωτάθλημα της Ευρώπης εκείνη την εποχή: το ιταλικό! Ο Γάλλος εξτρέμ, όμως, έμελλε να φύγει χωρίς να καταφέρει πολλά πράγματα.

Η Άρσεναλ ήταν έτοιμη για εκείνη, ώστε να δώσει όσα χρήματα έπρεπε, προκειμένου να αποσπάσει τη θετική απάντηση της «Μεγάλης Κυρίας». Η απόκτηση του νεαρού -τότε- επιθετικού κόστισε στους Λονδρέζους κόστισε 11 εκατομμύρια λίρες. Η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου για την εποχή. Όταν ο «Τιτί» βρέθηκε στο «Χάιμπουρι» το ημερολόγιο έδειχνε 3 Αυγούστου 1999.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ: Ο Αρτέτα έχει πάρει την απόφασή του όσον αφορά τον Πεπέ!

Ο Τιερί Ανρί δεν άλλαξε μόνο τη δική του ιστορία στο Βόρειο Λονδίνο. Αλλά και ενός ολόκληρου συλλόγου. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κάποιος ότι ο παλαίμαχος στράικερ έδειξε ποιο θα είναι το… μέλλον από εκεί και έπειτα για τους επόμενους επιθετικούς του μέλλοντος. Ότι έπρεπε να έχουν καλή τεχνική κατάρτιση, έκρηξη, ταχύτητα, καλά τελειώματα, να «βλέπουν» γήπεδο, να παίζουν με πλάτη και να σκοράρουν και μ τα δύο πόδια.

Ο Γάλλος δεν τα πήγε απλά περίφημα στην Αγγλία. Αλλά έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ και μαζί της κατέκτησε αμέτρητους τίτλους, τόσο σε προσωπικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Και να σκεφτεί κανείς ότι του πήρε οκτώ ματς, προκειμένου να σκοράρει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ στην Premier League. Αλλά από εκείνο το σημείο και έπειτα δεν υπήρχε… επιστροφή. Όχι μόνο για εκείνον, αλλά και για τους αντίπαλους αμυντικούς! Τιερί Ανρί: Η συνάντηση με τον Αρσέν Βενγκέρ που του άλλαξε τη μοίρα!

Τιερί Ανρί: Η συνάντηση με τον Αρσέν Βενγκέρ που του άλλαξε τη μοίρα!

Ο Αρσέν Βενγκέρ είχε δε τον Τιερί Ανρί (αλλά και τον Νταβίντ Τρεζεγκέ) όταν αμφότεροι ήταν στη Μονακό. Αλλά δεν πρόλαβαν να είναι μαζί για πολύ καιρό. Ωστόσο, η τύχη; Το κισμέτ; Το κάρμα; Ή μήπως η μοίρα; Τους έφερε μαζί στην Άρσεναλ. Εκεί ο Αλσατός τεχνικός από τις πρώτες αλλαγές που έκανε στον τρόπο που ο νεαρός -τότε- «Τιτί» προσέγγιζε τα παιχνίδια ήταν να τον κάνει να πιστέψει ότι ως σέντερ φορ θα μπορούσε να είναι πιο καθοριστικός.

«Εσύ αγόρι μου χαραμίζεσαι εξτρέμ. Θα είσαι επιθετικός από εδώ και πέρα», φέρεται να είναι μία από τις πρώτες ατάκες του Βενγκέρ προς τον Ανρί. Μία κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική και για τους δύο. Μα περισσότερο για την Άρσεναλ, όπου είδε έναν παίκτη να της προσφέρει όσο κανείς μέχρι και το καλοκαίρι του 2007!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ