ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λάρισα… εμπιστευτικό με Χρήστο Παπαδόπουλο να «οργώνει» την Ιταλία (vid)
Από την Premier League στον Παναθηναϊκό: Έκλεισε Μπάλντοκ το «τριφύλλι»!
«Τορπίλισε» τη Βιγιαρεάλ ο εορτάζων Δουβίκας και έσωσε τη Θέλτα! (vid)
Έδωσε δικαιώματα η Μίλαν, ατσαλάκωτη η Τζένοα στο «Σαν Σίρο» με ντεμπούτο Παπαδόπουλου (vid)
Ξέφρενο πάρτι στη Φρανκφούρτη η Λεβερκούζεν εν τη απουσία του Τσάμπι Αλόνσο! (vid)
Η Λίβερπουλ καθάρισε σαν (πασχαλινό) αυγό την Τότεναμ! (vid)
Σώζει τα προσχήματα η Τότεναμ στο «Άνφιλντ» με Σον και Ριτσάρλισον (vid)
Μαγική ΓΚΟΛΑΡΑ από τον Έλιοτ και 4-0 η Λίβερπουλ! (vid)
Τέλος η ατυχία και η αστοχία για τον Σαλάχ: Σκόραρε κόντρα στην Τότεναμ! (vid)
Μαγική προσπάθεια από Σαλάχ: Το δοκάρι του στέρησε το γκολ της σεζόν! (vid)
Κιν εναντίον Χάαλαντ «Σαν κακομαθημένο παιδί κάνει…»
Τέρι χαλάρωσε: «Η δικιά μου Τσέλσι συγκρίνεται εύκολα με τους… αήττητους της Άρσεναλ»
Έκρυψε την μπάλα η Τσέλσι και έβγαλε… γούστα με «πεντάρα»! (vid)
Ο Τούχελ… δίκασε την Μπάγερν: «Έψαχνε εδώ και καιρό νέο προπονητή!»
Τσέλσι: «Άρρωστη» πρόταση για Όσιμεν – Δίνει τρελά χρήματα και δύο αστέρια της!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Αγγλία

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Το πρώτο στους «Κανονιέρηδες» (vid)

Η Άρσεναλ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο φετινό Community Shield. Επικράτησε της Μάντσεστερ Σίτι με 4-1 στα πέναλτι και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Σίτι: Το πρώτο στους «Κανονιέρηδες» (vid)

Λένε πως η τύχη πηγαίνει σε αυτούς που τη κυνηγούν. Σήμερα ήταν η Άρσεναλ αυτή την κυνήγησε και αυτή ήρθε στο μέρος της. Η Άρσεναλ βρέθηκε πίσω στο σκορ από την γκολάρα του Κόουλ Πάλμερ όμως βρήκε τα αποθέματα και άλλαξε τη μοίρα της. Ισοφάρισε στο 101′ με το αυτογκόλ του Τροσάρ και ο τελικός του Community Shield οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί Ντε Μπρούιν (δοκάρι) και Ροντρίγκο (απόκρουση Ράμσντειλ) δεν βρήκαν δίχτυα. Αντίθετα οι Λονδρέζοι πέτυχαν άπαντες διχτάκι και έτσι με σκορ 4-1 κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο της σεζόν.

Το ματς

Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν πριν την έναρξη της Premier League έφερε αντιμέτωπες τις Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ. Η πρωταθλήτρια και κυπελλούχος Αγγλίας ενάντια στη δευτεραθλήτρια Άρσεναλ του Μίκελ Αρτέτα και στη μέση το τρόπαιο του Community Shield. Πεπ Γκουαρντιόλα εναντίον Μίκελ Αρτέτα στη μονομαχία που όπως φαίνεται θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τη φετινή σεζόν στο Νησί.

Οι δύο ομάδες όντας στο φινάλε της προετοιμασίας τους σίγουρα δεν βρίσκονται στην καλύτερη κατάσταση που θα μπορούσαν όμως παρουσιάστηκαν έτοιμες να παλέψουν για τον πρώτο τίτλο της σεζόν. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους «Πολίτες» να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε τη κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να δημιουργεί κινδύνους στην εστία του Ράμσντειλ. Από την άλλη στο πρώτο μέρος οι δύο μεγάλες στιγμές ανήκαν στην Άρσεναλ.

Πρωταγωνιστής αυτών ο Κάι Χάβερτς. Ο Γερμανός επιθετικός μία στο 25′ και μία στο 40′ δεν κατάφερε να βρει τα αντίπαλα δίχτυα βλέποντας τον Ορτέγκα να ανακόπτει τις προσπάθειές του. Από πλευράς Σίτι δεν υπήρχε τίποτα το αξιοσημείωτο στο πρώτο μέρος. Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα ανέβηκε. Η Άρσεναλ πήρε μέτρα στο γήπεδο προσπαθώντας να οργανώσει και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Από την άλλη η Σίτι έτρεξε στο γήπεδο και με τις αλλαγές των Φόντεν και Πάλμερ έδειξε σταδιακά να γίνεται πιο επικίνδυνη. Η είσοδος του Κέβιν Ντε Μπρούιν στο 70′ έφερε ξανά τους «Πολίτες» σε θέση οργανωτή.

Έτσι φθάσαμε στο 77′ και στη φάση που σημάδεψε τον αγώνα. Η Σίτι βγήκε γρήγορα στην κόντρα. Στη μοναδική φορά που η Άρσεναλ δεν κάλυψε σωστά τα νώτα της την πλήρωσε. Η μπάλα έφθασε στον Πάλμερ στη μεγάλη περιοχή. Ο μικρός είδε εστία, σημάδεψε και με εκπληκτικό πλασέ πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ δίνοντας έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του. Στο τελευταίο μέρος συν τις – πολλές – καθυστερήσεις η Άρσεναλ θέλησε να πατήσει την αντίπαλη περιοχή και να φθάσει στην ισοφάριση κυνηγώντας κάθε μπάλα. Η τύχη στάθηκε με το μέρος των «Κανονιέρηδων». Στο 101′ στις καθυστερήσεις των καθυστερήσεων ο Τροσάρ έκανε το χλιαρό σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ακάντζι και κατέληξε στα δίχτυα του Ορτέγκα. Το 1-1 ήταν το τελικό σκορ της κανονικής διάρκειας του αγώνα. Έτσι ο τελικός πήγε… καρφί στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί Κέβιν Ντε Μπρούιν και Ροντρίγκο δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Ο πρώτος έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Ράμσντειλ και ο δεύτερος στα χέρια του. Οι «Κανονιέρηδες» πέτυχαν τέσσερα συνεχόμενα γκολ και έτσι με σκορ 4-1 κατέκτησαν το Community Shield.

 








Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ