ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Πένθος στο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Σέζαρ Λουίς Μενότι
Ρόμα – Γιουβέντους: Όλα μοιρασμένα στο «Ολίμπικο», κοιτάζουν πίσω τους οι Ρωμαίοι (vid)
ΚΕΡΑΥΝΟΣ του Πέλκα από τα 30 μέτρα «χτύπησε» τον Γιαννιώτη! (vid)
Τεράστια νίκη η Άλκμααρ με «clutch» Παυλίδη και όνειρα για Champions League! (vid)
Λάρισα… εμπιστευτικό με Χρήστο Παπαδόπουλο να «οργώνει» την Ιταλία (vid)
Από την Premier League στον Παναθηναϊκό: Έκλεισε Μπάλντοκ το «τριφύλλι»!
«Τορπίλισε» τη Βιγιαρεάλ ο εορτάζων Δουβίκας και έσωσε τη Θέλτα! (vid)
Έδωσε δικαιώματα η Μίλαν, ατσαλάκωτη η Τζένοα στο «Σαν Σίρο» με ντεμπούτο Παπαδόπουλου (vid)
Ξέφρενο πάρτι στη Φρανκφούρτη η Λεβερκούζεν εν τη απουσία του Τσάμπι Αλόνσο! (vid)
Η Λίβερπουλ καθάρισε σαν (πασχαλινό) αυγό την Τότεναμ! (vid)
Σώζει τα προσχήματα η Τότεναμ στο «Άνφιλντ» με Σον και Ριτσάρλισον (vid)
Μαγική ΓΚΟΛΑΡΑ από τον Έλιοτ και 4-0 η Λίβερπουλ! (vid)
Τέλος η ατυχία και η αστοχία για τον Σαλάχ: Σκόραρε κόντρα στην Τότεναμ! (vid)
Μαγική προσπάθεια από Σαλάχ: Το δοκάρι του στέρησε το γκολ της σεζόν! (vid)
Κιν εναντίον Χάαλαντ «Σαν κακομαθημένο παιδί κάνει…»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Χαίρεται η Μπαρτσελόνα που έχει τέτοια ακαδημία

Διοίκηση Λαπόρτα και Τσάβι υποσχέθηκαν επιτυχίες για την Μπαρτσελόνα γνωρίζοντας από την καλή και την ανάποδη τον τρόπο.

Χαίρεται η Μπαρτσελόνα που έχει τέτοια ακαδημία

«Mes que un club» που λένε και οι φίλοι μας οι Βαρκελωνέζοι. «Κάτι παραπάνω από μια ομάδα» φωνάζαν μέχρι και πέρυσι στο Καμπ Νου, το ίδιο αντηχεί και στις κερκίδες του Μονζουίκ τη φετινή σεζόν. Ο οργανισμός Μπαρτσελόνα στηρίζεται στο σύνολο, στο ομαδικό πνεύμα, στη συλλογικότητα, στη θέληση και το πάθος για επιτυχίες. Ό,τι έχει πετύχει ο καταλανικός σύλλογος στην πολύχρονη ιστορία του σε όλα τα αθλήματα, το έχει καταφέρει με αυτές τις αρχές.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας 

Αφήνοντας τα του συλλόγου και πιάνοντας αποκλειστικά τα του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι «μπλαουγκράνα» πάντοτε ήταν μια ομάδα – παρέα. Ένα σύνολο που διαχρονικά είχε παιχταράδες και αποτελείτο από έναν καταλανικό κορμό με πινελιές – κάποιες φορές και αρκετές – έξτρα ποιότητας. Δηλαδή ποδοσφαιριστές παγκόσμιας κλάσης από άλλες ποδοσφαιρικές αγορές. Έχουν περάσει παίκτες και παίκτες από το θρυλικό Καμπ Νου. Τα ονόματα πάμπολα. Κρόιφ, Στόιτσκοφ, Ρομάριο, Κούμαν, Ριβάλντο, Μαραντόνα, Ροναλντίνιο, Μέσι και πολλά ακόμη του ίδιου διαμετρήματος.

Έχασε τον προσανατολισμό της Μπαρτσελόνα, ξέχασε τα ιδανικά και την ακαδημία της

Ποδοσφαιριστές – σύμβολα για την ιστορία του ίδιου του αθλήματος. Τίμησαν τη «μπλαουγκράνα» φανέλα και μπολιάστηκαν – οι περισσότεροι γιατί κάποιοι δεν τα κατάφεραν – με τη φιλοσοφία που πρέσβευε ο σύλλογος από τα γεννοφάσκια του. Τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα παραστράτησε και είδε το νόμισμα από τη πλευρά της αποτυχίας. Η διοίκηση Μπαρτομέου προσπάθησε να… μπασταρδέψει το dna του καταλανικού συλλόγου δίνοντας έμφαση σε σούπερ σταρ και μεταγραφές… αεροδρομίου χάνοντας την ουσία. Αφήνοντας στην άκρη της ακαδημία της Μπαρτσελόνα, τη φημισμένη απ’ άκρη σ’ άκρη της Γης, Masia.

Η πηγή έπαψε να βγάζει καρπούς – έβγαζε αλλά δεν αξιοποιούνταν – και η Μπαρτσελόνα έγινε μια ομάδα βαριά αμειβόμενων μισθοφόρων που αδυνατούσαν να συλλάβουν τα ιδανικά αλλά πολύ περισσότερο, το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας, τον τρόπο παιχνιδιού που είχε επιβάλει επί δεκαετίες στην Ευρώπη η ομάδα. Αποκορύφωμα της «μαύρης» εποχής των τελευταίων ετών η διετία 2019-2021, όταν και τα χρέη της Μπαρτσελόνα έφθασαν στον… Θεό και ο Ζοσέπ Μαρία Μπαρτομέου αδυνατούσε πια να μαζέψει την κατάσταση. Τον Μπαρτομέου στη διοίκηση διαδέχθηκε τότε στο φινάλε αυτής της διετίας ο Ζοάν Λαπόρτα και από εκείνη τη στιγμή το κουμπί… γύρισε.

Λαπόρτα και Τσάβι έβαλαν μπρος τις μηχανές και ενεργοποίησαν την Masia

Οι Καταλανοί σήμερα προσπαθούν να βρουν – και το καταφέρνουν – την παλιά τους αίγλη, την χαμένη τους ταυτότητα. Χωρίς τον Λιονέλ Μέσι, χωρίς τα λαμπερά αστέρια του παρελθόντος αλλά με άλλα. Με προσθήκες παγκόσμιας κλάσης και μπόλικο ταλέντο. Η… ατμομηχανή της Masia πήρε ξανά μπροστά και με «τσεκαδόρο» τον Τσάβι, τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, ξεπετάγονται το ένα μετά το άλλο τα ταλέντα που παίρνουν ενεργό ρόλο στην πρώτη ομάδα.

Ο 43χρονος προπονητής ξέρει πολύ καλά τη δουλειά που γίνεται στη φημισμένη ακαδημία. Έχει άλλωστε περάσει και εκείνος από αυτή τη διαδικασία. Παιδί της Μπαρτσελόνα, έζησε όλα τα στάδια, δούλεψε σκληρά, δικαιώθηκε και έγραψε ιστορία στο Καμπ Νου με τα «μπλαουγκράνα» όντας ένας εκ των κορυφαίων μέσων της ποδοσφαιρικής ιστορίας. Σήμερα από τη θέση του διαχειριστή ο Τσάβι δίνει με τη σειρά του ευκαιρίες όπως είχε πάρει πριν πολλά χρόνια εκείνος.

Το αστείρευτο ταλέντο των Καταλανών – Τα «διαμαντάκια» που ξεπετάχτηκαν και άλλα τόσα που έρχονται 

Η φετινή Μπαρτσελόνα «γεννάει» ποδοσφαιριστές. Τον έναν μετά τον άλλον. Ο Γκάβι προπέρυσι έκανε την αρχή – επί Κούμαν – ουσιαστικά μπαίνοντας με περίσσιο θράσος στο ροτέισον της ομάδας. Με τον Τσάβι καθιερώθηκε και έγινε ένα με την υπόλοιπη ομάδα. Μετά ήρθε ο Αλεχάντρο Μπαλντέ και φέτος μια πλειάδα μικρών να ταράξει τα νερά του ισπανικού και όχι μόνο ποδοσφαίρου.

Τα πιτσιρίκια αρπάζουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται από τα… μαλλιά και δηλώνουν έτοιμα να ανταγωνιστούν φτασμένους ποδοσφαιριστές που μέχρι χθες δεν τους κουνούσε κανείς από την ενδεκάδα. Γιαμάλ, Φερμίν Λόπεζ, Γκουιού και έρχονται κι άλλοι. Οι φυλλάδες δεν προλαβαίνουν να αποθεώνουν τη δουλειά που γίνεται στη Masia και το θάρρος του Τσάβι.

Η ιστορία φαίνεται πως επαναλαμβάνεται! Διοίκηση Λαπόρτα και Τσάβι ενεργοποιούν την αλάνθαστη συνταγή της επιτυχίας των Καταλανών. Ακαδημία, πάθος, ποιότητα, σχέδιο και μπόλικη δουλειά. Όλα αυτά αντικατοπτρίζονται στα πρόσωπα των αμούστακων παιδιών που ξεπηδούν και υπόσχονται με τις εμφανίσεις τους ένα λαμπρό μέλλον για την Μπαρτσελόνα στους οπαδούς της ομάδας. Το καμάρι της Βαρκελώνης βρίσκει ξανά ελπίδα από τα δικά του παιδιά. Κάτι που μόνο από αυτά – είναι η αλήθεια – πως θα έβρισκε. Τα μυστικά αυτής της ακαδημίας δεν θα τα μάθουμε ποτέ! Δεν πειράζει όμως… Αρκεί να βλέπουμε!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ