ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ πουλάει το… μέλλον της μεσαίας της γραμμής!
Η Άρσεναλ δεν μπορεί να αποκαλείται «Invincibles» πλέον!
«Η Λίβερπουλ θα εκνευριστεί γρήγορα με τον Σλοτ»!
Το «διαμάντι» της Παρί θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα!
Ριβάλντο: «Αυτός πρέπει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα»!
Ο Κασάνο κατηγόρησε τον Αλέγκρι και κατακεραύνωσε τον Ιντζάγκι!
H ιστορία του Βίλας Μπόας θα γινόταν εύκολα ταινία! (POD)
Μάρκο Ρόις, 2024
Μεντιλίμπαρ: «Δεν θέλω να ακούσω τίποτα για τελικό, δεν έχουμε προκριθεί»!
Οριστικό: Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τιάγκο Σίλβα!
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μπέλινγχαμ της… έκοψε τη γλώσσα (vid)

Η Μπαρτσελόνα ήταν αγκαλιά με τη νίκη στο Clasico όμως ο μαγικός Μπέλινγχαμ άφησε ξερούς τους Καταλανούς δίνοντας τη νίκη (2-1) στη «Βασίλισσα».

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Μπέλινγχαμ της… έκοψε τη γλώσσα (vid)

H Μπαρτσελόνα για 65 λεπτά έμοιαζε – και ήταν – κυρίαρχος στο Clasico. Το γκολ του Γκουντογκάν και τα δοκάρια των Φερμίν Λόπεζ και Ινίγο Μαρτίνεζ και η κακή εικόνα της Ρεάλ Μαδρίτης έδειχναν ξεκάθαρα για… άσσο. Από το 65′ και μετά όμως η «Βασίλισσα» βρήκε απαντήσεις και με τον μαγικό Μπέλινγχαμ απέδρασε με τεράστια νίκη από το Μονζουίκ. Δύο γκολ ο Βρετανός, μαγικά πράγματα στο Μονζουίκ.

Το ματς

Η 11η αγωνιστική της La Liga έφερε αντιμέτωπες τις δύο πιο ισχυρές ομάδες του πρωταθλήματος. Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους παίζοντας ένα ακόμη Clasico. Την μονομαχία που περιμένει πάντα όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης. Δύο ομάδες που ζουν και αναπνέουν για τη μεταξύ τους κόντρα. Σήμερα ήθελαν η κάθε μία τη νίκη για να εξυπηρετήσει τους δικούς της σκοπούς στη βαθμολογία.

Η Μπαρτσελόνα με «τρίποντο» περνούσε τη Ρεάλ στη βαθμολογία και πλησίασε σε απόσταση σε απόσταση αναπνοής τη μαγική Τζιρόνα. Από την άλλη η «Βασίλισσα» με νίκη ανέβαινε ξανά στο ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα και θα κρατούσε στο -4 από εκείνη τη σημερινή της αντίπαλο. Το ξεκίνημα του Clasico βρήκε τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά. Για καλή τους τύχη, στην πρώτη τους επίσκεψη στα αντίπαλα καρέ κατόρθωσαν να προηγηθούν και να βάλουν από νωρίς.. φωτιά στο ματς.

Στο 6′ ο Γκουντογκάν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αλάμπα μέσα στη περιοχή της Ρεάλ Μαδρίτης, πήρε τη μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ κέρδισε τον Κέπα κάνοντας το 1-0. Ένα τέρμα που όπως φαίνεται… σάστισε τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στη συνέχεια του πρώτου μέρους βρέθηκαν πολύ μακριά από τον καλό τους εαυτό. Η Μπαρτσελόνα πήρε ακόμη περισσότερη ψυχολογία και συνέχισε στον ίδιο ρυθμό. Στο 16′ οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 όταν το σουτ του Φέρμιν Λόπεζ κατέληξε στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Κέπα. Οι «μπλαουγκράνα» στο πρώτο ημίχρονο ήλεγξαν απόλυτα το παινχίδι. Έφθασαν κι άλλες φορές κοντά στο γκολ όμως οι προσπάθειές τους έμειναν ημιτελείς. Μοναδική καλή στιγμή για την κακή Ρεάλ ένα σουτ του Καρβαχάλ στο 37′. 1-0 σκορ ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο ρυθμός παρέμεινε εξαιρετικός. Η Ρεάλ στο 47′ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την άμυνα της Μπαρτσελόνα όμως το σουτ του Ροντρίγκο κατέληξε άουτ. Τρία λεπτά μετά οι Καταλανοί έφθασαν μια ανάσα από το 2-0. Ο Φερμίν Λόπεζ σέντραρε, ο Ινίγο Μαρτίνεζ πήρε τη κεφαλιά όμως η μπάλα κατέληξε στο κάθετο δοκάρι του Κέπα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Αραούχο έκανε το σουτ από κοντά όμως ο κίπερ της Ρεάλ αντέδρασε σωστά απομακρύνοντας οριστικά τον κίνδυνο.

Μέχρι το 65′ η Μπαρτσελόνα ήταν η κυρίαρχος του αγώνα. Από εκεί και πέρα τα πράγματα άλλαξαν. Η είσοδος του Μόντριτς έδωσε πάθος και θέληση στη Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι ανέβηκαν στο γήπεδο, έψαξαν την ισοφάριση και τη βρήκαν με μαγικό τρόπο. Ο Μπέλινγχαμ στο 67′ έστρωσε τη μπάλα και με καταπληκτικό σουτ την έστειλε στο βάθος της εστίας του Τερ Στέγκεν. Ένα μαγικό γκολ. Όπως ήταν φυσικό το 1-1 άλλαξε τελείως τον ρυθμό. Οι δύο ομάδες έψαξαν με όλες τις δυνάμεις τους το τέρμα της νίκης. Φάσεις εκατέρωθεν και στο τέλος και πάλι… Μπέλινγχαμ. Στο 92′ ο Βρετανός έστειλε ξανά τη μπάλα στα δίχτυα, έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Clasico – το πρώτο της καριέρας του – και χάρισε σπουδαία νίκη στην ομάδα του.

Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Κανσέλο, Κρίστενσεν, Αραούχο, Μαρτίνεθ, Μπαλντέ, Γκάβι, Γκουντογκάν, Φερμίν, Φεράν Τόρες, Ζοάο Φέλιξ

Ρεάλ Μαδρίτης: Κέπα, Καρβαχάλ, Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Μεντί, Τσουαμενί, Κρόος, Βαλβέρδε, Βινίσιους, Ροντρίγκο, Μπέλινγκχαμ

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ