ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Η Ρόμα του Ντε Ρόσι διαλύει το… ταβάνι αυτής του Μουρίνιο

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι επέστρεψε σπίτι και μαζί του επέστρεψε το πάθος στην Αιώνια Πόλη και τη Ρόμα.

Η Ρόμα του Ντε Ρόσι διαλύει το… ταβάνι αυτής του Μουρίνιο

Είναι περιττό να πούμε πως η έλευση του Ντανιέλε Ντε Ρόσι στη Ρόμα έχει αλλάξει τους πάντες και τα πάντα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Οι Ρωμαίοι διάφυγουν μια εξαιρετική αγωνιστική περίοδο υπό την καθοδήγηση του Ιταλού προπονητή. Ο Ντε Ρόσι διαδέχθηκε στον πάγκο των «τζιαλορόσι» τον Ζοσέ Μουρίνιο. Ο Πορτογάλος αποχώρησε από την Αιώνια Πόλη πριν από περίπου 1,5 μήνα αφήνοντας πίσω του παρακαταθήκη για τον επόμενο.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει τα έργα του Μουρίνιο στη Ρώμη. Μέσα σε 2,5 χρόνια έχοντας βέβαια και την απόλυτη στήριξη της διοίκησης που προχώρησε σε μια σειρά από οικονομικές υπερβάσεις κατάφερε να επαναφέρει την Ρόμα στο προσκήνιο. Να τη βγάλει από την εσωστρέφεια και την αφάνεια των τελευταίων ετών και να τη κάνει ξανά πρωταγωνίστρια. Με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Με πειθαρχεία στο πλάνο, με μπόλικη τακτική, με φωνές, με ένταση, με νεύρα, γενικά με μπόλικο εντυπωσιασμό. Είναι γνωστό πως ο Ζοσέ Μουρίνιο λατρεύει να έχει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και να βρίσκεται πάνω από τους παίκτες του. Μουρίνιο

Διάβασε επίσης: Ρόμα… αυτό ήταν σόου – Η ομαδάρα του Ντε Ρόσι διέλυσε την Μπράιτον (vid)

Με όλα τα παραπάνω πάντως η Ρόμα οφείλουμε να παραδεχθούμε πως στο σύνολο βγήκε κερδισμένη. Κατέκτησε το Europa Conference League, έφθασε μια ανάσα από τον τίτλο του Europa League γνωρίζοντας την ήττα στον τελικό. Σημείωσε μεγάλης σημασίας νίκες στο πρωτάθλημα. Είχε μια καλή, σταθερή πορεία στη Serie A. Τους τελευταίους μήνες όμως το γυαλί… ράγισε και ο Ζοσέ Μουρίνιο δικαίως απολύθηκε. Η κίνηση της διοίκησης της Ρόμα ήταν η καλύτερη που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί.

Ο Ντε Ρόσι δεν έφερε τακτικές και συστήματα στη Ρόμα – Έφερε το πάθος που έλειπε στους «τζιαλορόσι»

Ο Πορτογάλος έφυγε και στη θέση του ήρθε ο άπειρος προπονητικά αλλά τρελά ερωτευμένος με τη Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι. Λίγες ημέρες μετά τον ερχομό του Ιταλού, ο σταρ της ιταλικής ομάδας, Πάουλο Ντιμπάλα είχε δώσει την… ατάκα στους δημοσιογράφους. «Με τον Ντε Ρόσι παίζουμε πολύ πιο ελεύθερα, είμαστε οι εαυτοί μας». Πολλοί το πήραν ως μια σπόντα προς τον Ζοσέ Μουρίνιο και το ανελέητο τακτικό κομμάτι. Τα αποτελέσματα των επόμενων εβδομάδων όμως έφεραν στην επιφάνεια καλύτερα συμπεράσματα.

Όντως ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι δεν ανέλαβε την Ρόμα για να βάλει με το καλημέρα κάποια προπονητική σφραγίδα. Επέστρεψε στην ομάδα της καρδιάς του και πέρασε το πάθος του για αυτήν μέσα στα αποδυτήρια. Έπιασε έναν προς έναν τους παίκτες του και τους κέρδισε με τον λόγο του. Με το βλέμμα του! Η Ρόμα αυτή τη στιγμή είναι εκπληκτική. Δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα και τι γράφει ο πίνακας σε κάθε παιχνίδι. Είναι η εικόνα της σε κάθε 90λεπτο. Είναι η μαχητική ψυχή, το πάθος και η δύναμη των «τζιαλορόσι». Η Ρόμα τώρα είναι ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα.

Κάποιοι θα πουν πως οι Ρωμαίοι έχασαν χρόνο με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της τη φετινή σεζόν. Η αλήθεια είναι όμως πως ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι έπιασε δουλειά την κατάλληλη στιγμή. Τώρα που η μπάλα… καίει και οι νίκες μετρούν διπλά για κάθε ομάδα. Αυτή η Ρόμα δεν φοβάται κανέναν. Το ταβάνι με Μουρίνιο είναι η αρχή με Ντε Ρόσι!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ