ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Rai Sport: Η Νάπολι βρήκε τον ιδανικό προπονητή για την αντεπίθεσή της
Το «Arteta ball» στο μεγαλείο του (vid)
Μπαρτσελόνα: Το μελλοντικό της 6αρι έρχεται από τη Masia
H Ίντερ απέκτησε τον… Τζέκο που της έλειπε
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Λίνα Σουλούκου: «Μόνο εδώ μπορείς να νιώσεις τι σημαίνει Ρόμα!»

Η Λίνα Σουλούκου, CEO της Ρόμα, παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μιλά κυρίως για τη Ρόμα και τον Ολυμπιακό.

Λίνα Σουλούκου: «Μόνο εδώ μπορείς να νιώσεις τι σημαίνει Ρόμα!»

Η Ελληνίδα διευθύνουσα σύμβουλος και γενική διευθύντρια της Ρόμα από τον Απρίλιο του 2023, Λίνα Σουλούκου, μία εβδομάδα μετά την παρουσία-ομιλία της στο «Business of Football summit» που διοργάνωσαν οι«Financial Times», παραχώρησε συνέντευξη στην κορυφαία καθημερινή εφημερίδα της Βρετανίας, μιλώντας για τον Ολυμπιακό, την ECA, φυσικά τη Ρόμα, την οικογένεια Φρίντκιν αλλά και την ευρωπαϊκή Super League.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Στην ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων) γνώρισε τον Ντνιέλ Φρίντκιν, τον δισεκατομμυριούχο με έδρα το Τέξας που αγόρασε τη Ρόμα σε μια συμφωνία αξίας 591 εκατομμυρίων ευρώ σχεδόν πριν από τέσσερα χρόνια. Τον άνθρωπο που την έπεισε να μετακομίσει στην ιταλική πρωτεύουσα.

«Βλέποντας τα επιτεύγματα της ECA και τις προκλήσεις του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αυτό με έκανε να θέλω να εξερευνήσω αυτή τη νέα περιπέτεια εκτός Ελλάδας», πρόσθεσε η πρώην παίκτρια της εθνικής βόλεϊ νεανίδων που ειδικεύτηκε στο αθλητικό δίκαιο στο πανεπιστήμιο και συνέχισε:

«Είναι προφανές ότι πρόκειται για μια ανδροκρατούμενη βιομηχανία, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά και ο αθλητισμός γενικά. Αλλά ποτέ δεν το σκέφτηκα πραγματικά ως εμπόδιο ή κάτι που θα μπορούσε να είναι πρόβλημα».

Η Λίνα Σουλούκου πιστώνει επίσης στους ιδιοκτήτες της Ρόμα την επένδυση στη γυναικεία ομάδα, η οποία κέρδισε τον πρώτο τίτλο της Serie A το 2023, και καλεί και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους: «Το κοινό αυξάνεται, η προσοχή αυξάνεται, το επίπεδο βελτιώνεται», λέει. «Αυτή είναι μια ευκαιρία. Αν κάποιος δεν μπορεί πραγματικά να το νιώσει αυτό, πιθανότατα θα χάσει την ευκαιρία να αναπτυχθεί».




Η πρόκληση της Λίνας Σουλούκου, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, όμως, είναι να προετοιμάσει τον σύλλογο για το μέλλον. Η αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο έφερε στον πάγκο της Ρόμα τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι, ο οποίος έχει κερδίσει οκτώ από τους 10 πρώτους αγώνες του ως υπεύθυνος, συμπεριλαμβανομένης της νίκης 4-0 επί της Μπράιτον στο Europa League. Εκτός γηπέδου, η Ρόμα έχει εκπληρώσει τους οικονομικούς στόχους που είχε θέσει η UEFA.

Ο ιταλικός σύλλογος μείωσε τις ζημίες του προ φόρων στα 99 εκατ. ευρώ το 2022/23, από σχεδόν 219 εκατ. ευρώ ένα χρόνο πριν, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά περισσότερο από το ένα τρίτο στα 277 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από πωλήσεις παικτών ύψους 47 εκατ. ευρώ.

Το λειτουργικό κόστος μειώθηκε, εν μέρει χάρη στους χαμηλότερους μισθούς των παικτών. «Στην οικογένεια Φρίντκιν βλέπουν τους εαυτούς τους ως θεματοφύλακες ενός θεσμού που αγαπούν οι οπαδοί και θέλουν να τον κάνουν βιώσιμο και ισχυρότερο. Η οικογένεια Φρίντκιν είναι εδώ για να μείνει. Είναι πραγματικά πιστοί στη δέσμευσή τους προς τους οπαδούς και πάντα σέβονταν την ιστορία του συλλόγου. Είναι πολύ περισσότερο από μια επιχείρηση. Έχουν σχέδια για ένα νέο γήπεδο και η Ρόμα συνεργάζεται πολύ στενά με τον δήμο και άλλους ενδιαφερόμενους. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε ένα γήπεδο που να είναι το σπίτι μας. Το πόσο σημαίνει η Ρόμα στην καθημερινότητά των φιλάθλων είναι κάτι που νιώθεις μόνο όταν ζεις σε αυτή τη σπουδαία πόλη», τονίζει η Σουλούκου.

Η Ρόμα απέρριψε πρόσφατα τους ισχυρισμούς ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε μια ανανεωμένη ευρωπαϊκή Super League:
«Είμαστε ανοιχτοί σε μεταρρυθμίσεις και χωρίς αποκλεισμούς, αλλά πάντα μέσα στις παραδοσιακές δομές του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου», λέει η Σουλούκου και ολοκληρώνει: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μία φορά την εβδομάδα, ή δύο φορές την εβδομάδα, βρίσκεσαι στο επίκεντρο, αλλά ταυτόχρονα η μόνη απάντηση σε αυτό είναι να είσαι ενωμένος με τους ιδιοκτήτες, τον προπονητή, τους παίκτες και τους φιλάθλους».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ