ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ισπανία

Τέλος η αναμονή για την Μπιλμπάο: Τα «λιοντάρια» του Βαλβέρδε κατέκτησαν το Κύπελλο μετά από 40 χρόνια! (vids)

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο, μετά από έξι χαμένους τελικούς και 40 χρόνια αναμονής, κατέκτησε το Κύπελλο στα πέναλτι (4-2) κόντρα στη Μαγιόρκα (κ.1-1).

Τέλος η αναμονή για την Μπιλμπάο: Τα «λιοντάρια» του Βαλβέρδε κατέκτησαν το Κύπελλο μετά από 40 χρόνια! (vids)

Δεν είναι ψέμα! Και ας μοιάζει σαν τέτοιο για τους φίλους της Αθλέτικ Μπιλμπάο! Οι Βάσκοι κατέκτησαν το πρώτο τους Κύπελλο, μετά το 1984, επικρατώντας στον τελικό της Μαγιόρκα στα πέναλτι με 4-2, ενώ η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε 1-1.

Οι παίκτες του Ερνέστο Βαλβέρδε βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ωστόσο, δεν το έβαλαν κάτω και έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και εν τέλει σταμάτησαν το αρνητικό τους σερί στους τελικούς (μετρούσαν έξι χαμένους), φτάνοντας στην κατάκτηση της κούπας στη διαδικασία των πέναλτι!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τη αρχή φαινόταν ότι η Αθλέτικ Μπιλμπάο και η Μαγιόρκα έδιναν περισσότερο βάρος στην τακτική τους και στο πως θα κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα, παρά το πως θα σημειώσουν κάποιο τέρμα. Ωστόσο, όσο περνούσε ο χρόνος ολοένα και περισσότερο ο τελικός αποκτούσε ρυθμό και οι δύο ομάδες έδειχναν να μπαίνουν για τα καλά στο κλίμα.

Σε μία από τις καλύτερες στιγμές της η Μαγιόρκα έμελλε να ανοίξει το σκορ. Μετά από πολλά σουτ, που βρήκαν όλα σε σώματα, οι νησιώτες έκαναν το 1-0 στο 21′, μετά από πολύ καλό πλασέ του Ντάνι Ροντρίγκες. Αυτό ήταν αρκετό, ώστε η Μαγιόρκα από εκεί και πέρα να δώσει ακόμη περισσότερο χώρο και βάθος στην άμυνά της και με την Μπιλμπάο να ψάχνει έναν τρόπο για να διασπάσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα των αντιπάλων της. Αυτό δεν ήταν εύκολο.

Μέχρι και ο Νίκο Γουίλιαμς τα βρήκε μπαστούνια από το ασφυκτικό μαρκάρισμα που δέχτηκε! Μάλιστα, αυτός ήταν που είχε την καλύτερη στιγμή της Μπιλμπάο για το 1-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όπου από πολύ καλή θέση το πλασέ του πέρασε άουτ και δεν βρήκε δίχτυα. Ωστόσο, ο Νίκο Γουίλιαμς έγινε ο δημιουργός για το 1-1 της Μπιλμπάο στο 50′ και τον Σανθέτ σε ρόλο εκτελεστή να κάνει το 1-1 για τους Βάσκους.

Από εκεί και έπειτα το ματς έγινε ακόμη πιο σφιχτό με τις δύο ομάδες να κοιτάνε περισσότερο την άμυνά τους και λιγότερο πως θα δημιουργήσουν κάποια φάση για γκολ. Έτσι, το 1-1 έμεινε ως το τέλος των 90 λεπτών με τον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας να οδηγείται στην παράταση. Στο πρώτο τέταρτο της παράστασης η κούραση ήταν εμφανής, έτσι τα λάθη ήταν το ένα μετά το άλλο. Και ενίοτε οι δυνατές μονομαχίες. Αυτό συνεχίστηκε και στο δεύτερο με το φάουλ του Μουνιαΐν στο 102′ να είναι η καλύτερη φάση της παράτασης.

Στα πέναλτι οι παίκτες της Μπιλμπάο ήταν πιο εύστοχοι και πιο ψύχραιμοι με τη Μαγιόρκα να χάνει το δεύτερο και το τρίτο πέναλτι με τους Μορλάνες και Ράντονιτς να είναι οι μοιραίοι και με τον Μπερενγκουέρ να ευστοχεί να και δίνει το Κύπελλο στην Μπιλμπάο!
















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ