ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Το έπος της Μπολόνια: Στο Champions League μετά από 59 χρόνια!
Κλασικός… Τεν Χαγκ: «Μας έλειπαν επτά παίκτες, αλλά παίξαμε μπαλάρα!»
Η Τουλούζ έκανε πλάκα στην Παρί και τον Μπαπέ χαλώντας τη φιέστα στο Παρίσι! (vid)
Αρτέτα: «Δεν πάμε απλά μπροστά… Γράφουμε ιστορία!» (vid)
Σβήνει τα όνειρα της Ρόμα η Αταλάντα για Champions League (vid)
Όλο το «Ντα Λουζ» αποθέωσε τον Ντι Μαρία στο κύκνειο άσμα του στη Λισαβόνα (vid)
Οι οπαδοί της Παρί αποχαιρέτισαν τον Μπαπέ με κλάση! (pic/vid)
Ο Ντε Κέτελαρ σκοράρει κατά ριπάς και παίζει με τα νεύρα της Μίλαν! (vid)
Δεν ξανάγινε σε εντός έδρας ματς της Γιουβέντους ΤΟΣΗ γιούχα από τον κόσμο της! (vid)
«Έδειρε» την Μπόχουμ η Λεβερκούζεν πεντάκις και τα ‘χει 50 τα αήττητα! (vid)
Από βολέ του τερματοφύλακα σκοράρει ο Μπαπέ! (vid)
Κι όμως η Άρσεναλ έσπασε το ρεκόρ νικών των «Invincibles»!
Έπιασε… πάτο η φετινή Γιουβέντους: Γκέλαρε και με την τελευταία Σαλερνιτάνα!
Καταρράκτης έγινε η εξέδρα του «Ολντ Τράφορντ» από χαλασμένο στέγαστρο! (vid)
Επική δήλωση Χάβερτς: «Είμαι ο μεγαλύτερος οπαδός της Τότεναμ!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Στο Λονδίνο κουμάντο κάνει μόνο η Άρσεναλ! (vid)

Η Άρσεναλ τα βρήκε «μπαστούνια» στο εκτός έδρας ματς κόντρα στην Τότεναμ, όμως, ακόμη και έτσι επικράτησε εκτός έδρας 3-2.

Στο Λονδίνο κουμάντο κάνει μόνο η Άρσεναλ! (vid)

Η Άρσεναλ έκανε τέλεια 60 λεπτά στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ, έχοντας σκοράρει τρία γκολ. Ωστόσο, οι παίκτες του Μίκελ Αρτέτα… χάρισαν ένα γκολ στους γηπεδούχους, που ανέβηκαν, πίεσαν και εν τέλει μείωσαν σε 3-2 αλλά έχασαν στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Premier League.

Η Άρσεναλ, μετά το εντός έδρας 5-0 κόντρα στην Τσέλσι, επιβλήθηκε σε ακόμη μία ομάδα του Λονδίνου δείχνοντας ότι πλέον είναι το απόλυτο αφεντικό στην αγγλική πρωτεύουσα.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Το πρώτο ημίχρονο και ειδικά τα πρώτα του λεπτά ήταν γεμάτα όσο λίγα ματς μέσα στη σεζόν! Οι παίκτες της Τότεναμ ήταν αυτοί που έδειχναν να πατάνε καλύτερα και γενικότερα με την πίεση που ασκούσαν στους φιλοξενούμενους ήταν δύσκολο για εκείνους να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και να εκδηλώσουν κάποια επίθεση. Η πρώτη φάση του ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου ήταν ένα σουτ του Μάντισον στο 12′ που πέρασε αρκετά έξω.

Στο 14′ η Άρσεναλ απάντησε με γκολ του Χάβερτς, μετά από πάσα του Όντεγκαρντ, αλλά ο Γερμανός ήταν σε θέση οφσάιντ. Αυτό που δεν ήρθε για τους «κανονιέρηδες» σε εκείνη τη φάση ήρθε στο 17′. Ο Σάκα εκτέλεσε κόρνερ και ο Χόιμπεργκ άθελά του έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Από εκεί και πέρα το πρώτο ημίχρονο έγινε… ροντέο με την Τότεναμ να βγαίνει μπροστά και την Άρσεναλ να θέλει να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους που άφηναν οι ποδοσφαιριστές του Ποστέκλογλου.

Οι γηπεδούχοι παρά το γκολ που δέχτηκαν και το σοκ που υπέστησαν συνέχισαν να παίζουν επιθετικά. Έτσι, είχαν δοκάρι με κεφαλιά του Ρομέρο στο 18′ και στο 20′ έγινε μία φάση που έμελλε να «σημαδέψει» το ματς. Μετά από κόντρες η μπάλα πήγε στον Φαν ντε Φεν και εκείνος νίκησε τον Ράγια. Αλλά το VAR επενέβη μιας και ο Ολλανδός στόπερ ήταν για λίγο οφσάιντ. Ένα γκολ που αν μετρούσε μπορεί να άλλαζε το ματς.

Λίγο αργότερα η Άρσεναλ σημείωσε δεύτερο γκολ με τον Σάκα στο 27′ μετά από μαγική μπαλιά του Χάβερτς. Με τον Άγγλο εξτρέμ να νικάει κατά κράτος την άμυνα της Τότεναμ. Τα καλύτερα δεν είχαν έρθει για τους φιλοξενούμενους που σημείωσαν και τρίτο γκολ με τον Χάβερτς στο 38′, μετά από κόρνερ του Ράις. Έτσι, το ημίχρονο έκλεισε με 3-0 υπέρ της Άρσεναλ με την Τότεναμ να πιέζει, παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο 4-0 αλλά ο Σάκα νικήθηκε από κοντά από τον Βικάριο. Μέχρι το 60′ όλα έδειχναν να κυλούν ομαλά και εύκολα για την Άρσεναλ. Τότε ήρθε ένα τραγικό λάθος του Ράγια που εκμεταλλεύτηκε ο Ρομέρο και με δυνατό σουτ μείωσε σε 3-1. Οι παίκτες του Αρτέτα προσπάθησαν και τα κατάφεραν να «παγώσουν» τον ρυθμό και να μην δώσουν την μπάλα στην Τότεναμ που ήθελε να κάνει το ματς… ροντέο.

Εν τέλει αυτό συνέβη όταν ο Ράις σε προσπάθειά του να διώξει την μπάλα βρήκε τον Ντέιβις και υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Σον το εκτέλεσε και μείωσε σε 3-2 στο 87′. Από εκεί και πέρα η Τότεναμ έβαλε στο τέρμα την Άρσεναλ που είχε την εμπειρία και την ικανότητα να κρατήσει το υπέρ της 3-2 ως το τέλος και να πάρει μία σημαντική εκτός έδρας νίκη!

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ