Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολυμπιακός: Κορυφαίος της σεζόν στο Conference League o Ελ Κααμπί!
Conference League

Ολυμπιακός: Κορυφαίος της σεζόν στο Conference League o Ελ Κααμπί!

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη, με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί να αναδεικνύεται κορυφαίος παίκτης στο φετινό Conference League.

01.06.2024 | 15:32

Η UEFA έχρισε κορυφαίο της σεζόν στο Europa Conference League τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί! Ο Ολυμπιακός νίκησε το βράδυ της Τετάρτης (29/5) 1-0 τη Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια και έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά το τρόπαιο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ξανά ο Ελ Κααμπί, ο οποίος πέτυχε χθες το «χρυσό» γκολ των «ερυθρόλευκων», με το οποίο έφτασε τα 11 και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ο Μαροκινός διεθνής φορ του Ολυμπιακού έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία των ευρωπαϊκών κυπέλλων που κατάφερε να σημειώσει 11 γκολ σε νοκ άουτ αγώνες σε μία σεζόν. Συνολικά ο Ελ Κααμπί έκλεισε τη φετινή ευρωπαϊκή του παρουσία με 16 γκολ. Μάλιστα, τα πέντε εξ’ αυτών τα σκόραρε κόντρα στην Άστον Βίλα. Προσπέρασε παίκτες μύθους όπως οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπενζεμά (σ.σ. 10 γκολ σε νοκ άουτ Champions League το 2017 και το 2022 αντίστοιχα) και Ρανταμέλ Φαλκάο (10 τέρματα το 2011 στο Europa League).




Δύο γκολ πέτυχε κόντρα στη Φερεντσβάρος και τρία κόντρα στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Στο μεταξύ, ο αρχισκόρερ των Πειραιωτών έφτασε τα 16 γκολ σε 19 συμμετοχές φέτος στην Ευρώπη και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της λίστας των σκόρερ του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Έτσι, μετά τον τίτλο του MVP στον τελικό με τη Φιορεντίνα, ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί αναδείχθηκε από την UEFA και κορυφαίος παίκτης της σεζόν για το Conference League 2023/24.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version