ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεσιτάλ… αστοχίας ο Γκριεζμάν: Νέα χαμένη ευκαιρία από τη μικρή περιοχή! (vid)
Η Μπάγερν «κλείνει» τον παικταρά που θέλει όλη η Αγγλία!
«Μυθικό» ξεκίνημα στο Ολλανδία – Γαλλία: Οι τεράστιες ευκαιρίες των δύο ομάδων! (vids)
Αδιανόητη ευκαιρία για τον Γκριεζμάν: Έχασε το… άχαστο ο Γάλλος! (vid)
Η Τσέλσι… διαγράφει από τη λίστα τον βασικό της στόχο!
Σούπερ Αυσ(τρία), υπέταξε την Πολωνία! (vids)
Πορτοκαλί λαοθάλασσα στη Λειψία, τρομεροί οι «Οράνιε» (vid)
Ο Μαρτίνες έκλεισε στόματα υπερασπιζόμενος τον Κριστιάνο Ρονάλντο!
Δυο μεγαθήρια για ταλεντάκι της Μπαρτσελόνα, τρέχει να προλάβει τη φθηνή του ρήτρα!
Θα σκυλιάσει να «πληγώσει» την Τουρκία ο Κριστιάνο κι έχει τους λόγους του!
Το EURO παιζει στο FOOTBALL FEST CALENDAR
«Η Αγγλία παίζει σαν την Ουνιόν Βερολίνου, λυπάμαι για τους παίκτες»!
Ο… προφήτης Μέσι στον αστερισμό του Λαμίν Γιαμάλ
Κοντρόλ για σεμινάριο ο Γιάρεμτσουκ και smooth τσίμπημα για το ουκρανικό come back! (vid)
«Μαχητική» ψυχή – Η Ουκρανία έκανε επική ανατροπή κόντρα στους Σλοβάκους (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Topics

Οι 40ρηδες έμαθαν μπαλίτσα από τους 60ρηδες στους τελικούς των κυπέλλων Ευρώπης!

Στους τελικούς των ευρωπαϊκών κυπέλλων φέτος η εμπειρία έπαιξε τον ρόλο τις με τους τρεις νικητές προπονητές να είναι Over 60 χρονών.

Οι 40ρηδες έμαθαν μπαλίτσα από τους 60ρηδες στους τελικούς των κυπέλλων Ευρώπης!

Η αγωνιστική περίοδος 2023-24 τελείωσε και είχαμε ορισμένες εκπλήξεις στους τελικούς των ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Μεγαλύτερη έκπληξη φυσικά ήταν η κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό. Πρώτη φορά μια ελληνική ομάδα καταφέρνει να σηκώσει ένα κύπελλο Ευρώπης στα χρονικά. Με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να θριαμβεύει για δεύτερη σερί χρονιά μετά το νικηφόρο Europa League πέρσι.

Κάνε LIKE στη σελίδα του SPORTSKING στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που βλέπουμε μετά τους τελικούς των Champions, Europa και Conference League, είναι πως οι νικητές προπονητές είναι αρκετά μεγαλύτεροι ηλικιακά από τους αντιπάλους τους. Η εμπειρία πάντα παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο και στην περίπτωση και των τριών διοργανώσεων, ο γηραιότερος επικράτησε του νεότερου. José Luis Mendilibar, 'Magno' de Zaldibar

Αντσελότι VS Τέρζιτς

Θα ξεκινήσουμε φυσικά με τη μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση. Το περασμένο Σάββατο 1/6 η Ρεάλ Μαδρίτης σήκωσε το 15ο Champions League της ένδοξης ιστορίας της αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι είναι η κορυφαία ομάδα του πλανήτη και της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

Ο 64χρονος Κάρλο Αντσελότι πρόσθεσε ένα ακόμα τρόπαιο στην αξιοζήλευτη συλλογή του νικώντας στη μάχη του πάγκου τον Έντιν Τέρζιτς. Ο 41χρονος κόουτς της Ντόρτμουντ έκανε την υπέρβαση φτάνοντας την ομάδα του στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» (2-0). Όμως, νικήθηκε από τον 23 χρόνια μεγαλύτερό του και εν πολλοίς πιο έμπειρο, Κάρλο Αντσελότι. Βρέθηκε μεν κοντά στο να κάνει την απόλυτη έκπληξη, αλλά οι παίκτες του δεν ήταν τόσο εύστοχοι σε συνάρτηση με τους Μαδριλένους που τελικά πήραν το βαρύτιμο τρόπαιο με… τα μεγάλα αυτιά.




Γκασπερίνι VS Αλόνσο

Προχωράμε με τη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και τον τελικό που διεξήχθη πρώτος χρονικά. Μια βδομάδα πριν το Ολυμπιακός – Φιορεντίνα, είδαμε στο Δουβλίνο τη φοβερή κι αήττητη μέχρι τότε, Μπάγερ Λεβερκούζεν να ταπεινώνεται από την Αταλάντα.

Ο Τσάμπι Αλόνσο στα 42 του, την έπαθε κυριολεκτικά από τον κατά 24 χρόνια μεγαλύτερό του, Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι. Φυσικά απόλυτος πρωταγωνιστής δεν ήταν άλλος από τον Λούκμαν ο οποίος έκανε το ματς της ζωής του σκοράροντας και τα τρία γκολ στο 3-0 των «μπεργκαμάσκι» επί της νταμπλούχου Γερμανίας. Μοναδική ήττα της Μπάγερ του Αλόνσο φέτος, ήταν στον τελικό του Europa League…




Μεντιλίμπαρ VS Ιταλιάνο

Τελειώνουμε με το ματσάρισμα του Μεντιλίμπαρ με τον Βιντσένζο Ιταλιάνο. Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε της Φιορεντίνα με 1-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 29 Μαΐου χάρη στο γκολ του Ελ Κααμπί στο 116′. Ανεπανάληπτη ελληνική επιτυχία για το ελληνικό ποδόσφαιρο με την υπογραφή του «στρατηγού», του 63χρονου Μεντιλίμπαρ. Ο 46χρονος Ιταλός προπονητής των «βιόλα» δεν κατάφερε να πιει νερό αν και έφτασε στην πηγή, με την ομάδα του να μένει με άδεια χέρια για δεύτερο σερί τελικό Conference League.




Υ.Γ. Ο νέος είναι ωραίος, μα ο παλιός είναι αλλιώς…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ