ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Κιελίνι: “Δεν θα παίζουμε για πάντα ποδόσφαιρο”

Την ευαισθητοποίηση των περισσότερων συναδέλφων του προσπάθησε να προκαλέσει ο άσος της Γιουβέντους όσον αφορά το τι ακολουθεί την επαγγελματική τους καριέρα στο ποδόσφαιρο.

Κιελίνι: “Δεν θα παίζουμε για πάντα ποδόσφαιρο”

Μεγάλο ζήτημα και πηγή προβληματισμού για αρκετούς τόσο μέσα όσο και έξω από το ποδόσφαιρο αποτελεί το τι θα ακολουθήσει το τέλος της καριέρας των περισσότερων ποδοσφαιριστών.

Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές που ασχολούνται επαγγελματικά με το άθλημα και έχουν την τύχη να συντηρούνται από αυτό είναι δεδομένο ότι έκαναν τεράστιες προσπάθειες και αφιέρωσαν τεράστιες ποσότητες χρόνου ήδη από τα παιδικά και εφηβικά τους χρόνια για να κυνηγήσουν το όνειρό τους.

Αυτό βέβαια έχει συνήθως ως αποτέλεσμα να μην περισσεύει πολύς χρόνος για εξωποδοσφαιρικές δραστηριότητες, με πολλούς να τελειώνουν απλά το σχολείο (πολλοί δεν το τελειώνουν καν) και να μην αποκτούν κάποια ειδίκευση μέσω πανεπιστημιακών σπουδών που θα τους εξασφάλιζε ενδεχομένως μια δουλειά για τα δύσκολα χρόνια μετά το κρέμασμα των παπουτσιών τους.

Κιελίνι: “Να είναι προετοιμασμένοι για το μετά”

Αυτά ακριβώς δείχνει να είχε ανέκαθεν στο μυαλό του ο αμυντικός της Γιουβέντους, Τζόρτζιο Κιελίνι, όταν επέλεγε να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην οποία μάλιστα έχει Μάστερ (αποφοίτησε πρόσφατα).

Σε αυτό το πνεύμα κυμάνθηκαν οι δηλώσεις του προς την Διεθνή Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro), σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τους συναδέλφους του στο πλαίσιο της σχετικής καμπάνιας “Mind the Gap”.

“Πρέπει να ενθαρρύνουμε περισσότερους ποδοσφαιριστές να σπουδάσουν και να αυξήσουμε τον αριθμό των κατόχων πανεπιστημιακών τίτλων. Επειδή η ζωή έχει ακόμα δρόμο”, δήλωσε ο ογκόλιθος των “Bianconeri”.

Και συνέχισε: “Η ζωή θα είναι όμορφη και μετά το τέλος της καριέρας ενός ποδοσφαιριστή. Όμως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος αλλιώς υπάρχει κίνδυνος να φτάσεις τα 35 σου και να μην ξέρεις τι θα κάνεις στη ζωή σου. Λίγοι είναι οι παίκτες που βρίσκουν δουλειά στο χώρο του ποδοσφαίρου”.

Ελάχιστοι πανεπιστημιακά μορφωμένοι, πολλοί κακοπληρωμένοι

Μόλις το 13% των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Ευρώπη διαθέτει εκπαίδευση πανεπιστημιακού επιπέδου, ενώ το 45% αυτών κερδίζουν λιγότερα από 1000 δολάρια το μήνα κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής τους καριέρας (σύμφωνα με έκθεση της FIFPrο το 2016), χρήματα που σίγουρα δεν μπορούν να τους εξασφαλίσουν.

Αυτός ο συνδυασμός υποχρεώνει πολλούς να μην τα “βγάζουν πέρα” οικονομικά, χωρίς να έχουν κάποιο πτυχίο που θα τους βοηθήσει να διεκδικήσουν τη θέση τους στην αγορά εργασίας μακριά από το άθλημα.

Κίνδυνος κατάθλιψης

Ο Κιελίνι προειδοποίησε επίσης: “Υπάρχει επιπλέον ο κίνδυνος της κατάθλιψης και υπάρχουν πολλοί πρώην παίκτες με οικονομικά προβλήματα μιας και δεν έχουν σκεφτεί το τι θα κάνουν, δεν έχουν ανοίξει οι ορίζοντές τους μέσω σπουδών. Έπειτα, έχεις όλη τη ζωή μπροστά σου και το να διαθέτεις απλά την ικανότητα να παίζεις ποδόσφαιρο δεν είναι αρκετό”.

Φωτισμένα και πολύ εύστοχα λόγια από τον 34χρονο Κιελίνι, ο οποίος δείχνει να πονάει το σινάφι του προσπαθώντας να “ξυπνήσει” πολλούς συναδέλφους του ώστε να κινητοποιηθούν και να μην βρεθούν σε δύσκολη θέση όταν έρθει η ώρα που δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να ζουν από το ποδόσφαιρο.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ