ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
Το αστρονομικό νούμερο που θα απομακρύνει τον Σαλάχ από το Λίβερπουλ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
EURO 2016

Σκουάντρα Α…Τζούρα πρωτιάς

H εθνική Ιταλίας πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση αμυντικά επικρατώντας του Βελγίου με 2-0 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στον πέμπτο όμιλο του EURO.

Σκουάντρα Α…Τζούρα πρωτιάς

Για την πρώτη αγωνιστική του πέμπτου ομίλου του EURO το Βέλγιο αναμετρήθηκε με την Ιταλία στην Λυών. Μετά από μία πειστική εμφάνιση της  “σκουάντρα τζούρα” οι Ιταλοί επικράτησαν με 2-0 και αναρριχήθηκαν την πρώτη θέση του ομίλου τους.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε με τη συμπλήρωση ενός 10λέπτου με τον Ράτζα Ναϊνγκολάν με μακρινό σουτ να αναγκάζει τον Μπουφόν να διώξει σε κόρνερ. Οι δύο ομάδες δεν είχαν βρει ρυθμό στο πρώτο 20λεπτο με το Βέλγιο να έχει κυρίως την κατοχή της μπάλας.

Η “σκουάντρα τζούρα” επιχείρησε να απαντήσει στο 29΄με τον Πελέ να μην μπορεί με μακρινό σουτ να βρει εστία.

Κόντρα, όμως στη ροή του παιχνιδιού στο 33΄σημειώθηκε το πρώτο γκολ της αναμέτρησης. Ήταν το σύνολο του Αντόνιο Κόντε που προηγήθηκε χάρη σε μία συστημένη σέντρα του Μπονούτσι, ο οποίος τροφοδότησε τον Τζαγκερίνι με τον μέσο της Μπολόνια με ψύχραιμο πλασέ να ανοίγει το σκορ.

Η Ιταλία ήθελε να αιφνιδιάσει το Βέλγιο και να χτίσει πάνω σε αυτό το τέρμα αλλά δύο λεπτά αργότερα το σουτ του Καντρέβα εξουδετέρωσε ο Κουρτουά ενώ η κεφαλιά του Πελέ “έξυσε” το δεξιό δοκάρι της εστίας του τερματοφύλακα της Τσέλσι.

Το αντιπρωσοπευτικό συγκρότημα του Μαρκ Βίλμοτς στο 53΄έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τους Βέλγους να ξεδιπλώνουν μια υποδειγματική αντεπίθεση αλλά ο Λουκάκου απέναντι από τον Μπουφόν τέλειωσε απογοητευτικά τη φάση. Η απάντηση ήταν άμεση για τους “ατζούρι” με τον Πελέ σε μία ακόμη κεφαλιά να βλέπει τον Κουρτουά να του λέει όχι.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 82΄για την επόμενη καλή φάση με το νεοεισελθόντα Οριγκί από ευνοϊκή θέση να στέλνει την κεφαλιά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Κουρτουά κράτησε για ακόμη μία φορά ζωντανό το Βέλγιο απομακρύνοντας σε κόρνερ το σουτ του Ιμόμπιλε στην ακριβώς επόμενη ευκαιρία του αγώνα.

Ωστόσο,η Ιταλία είπε την τελευταία λέξη όταν βρήκε κενό στην άμυνα των “κόκκινων διαβόλων” και διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με γυριστό του Πελέ.

Ο αγώνας μεταξύ των δύο ομάδων κρίθηκε πρώτον στην εκπληκτική ανασταλτική λειτουργία της Ιταλίας, η οποία έκλεισε τους χώρους υποδειγματικά αναγκάζοντας τους Βέλγους σε πολλά γεμίσματα από τα πλάγια  τα οποία εξουδετέρωνε η εξαιρετική τριάδα των Κιελίνι, Μπαρτζάλι και Μπονούτσι.

Παράλληλα, οι “κόκκινοι διάβολοι” βρέθηκαν σε τραγική μέρα με τα αστέρια τους να μην δύνανται να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Με την είσοδο του Καράσκο το Βέλγιο άρχισε να πατάει περισσότερο την αντίπαλη περιοχή αλλά η αστοχία των Λουκάκου και Οριγκί στέρησε κάθε ελπίδα των Βέλγων για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ