ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Χρυσή Μπάλα, Χρυσή…αδικία

Με αφορμή την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας από τον Λούκα Μόντριτς, το sportsking.gr αφουγκράστηκε την άποψη αρκετών και σας παρουσιάζει τους παίκτες που -ενώ άξιζαν- δεν κατάφεραν ποτέ να κερδίσουν το συγκεκριμένο βραβείο.

Χρυσή Μπάλα, Χρυσή…αδικία

Στις 3 Δεκεμβρίου, ο Λούκα Μόντριτς βρέθηκε στο Πάνθεον του παγκόσμιου αθλητισμού, κατακτώντας το βραβείο της Χρυσής Μπάλας για το 2018. Δεδομένα ο Κροάτης έκανε καταπληκτική χρονιά, όμως δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριξαν πως το βραβείο δεν έπρεπε να καταλήξει στα δικά του χέρια.

Οι φωνές περί αδικίας απέναντι στον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Αντουάν Γκριεζμάν και τον Κιλιάν Μπαπέ δεν ήταν λίγες. Έτσι λοιπόν, το sportsking.gr ετοίμασε ένα αφιέρωμα με Παγκοσμίου φήμης ποδοσφαιριστές, που δεν κατάφεραν να κατακτήσουν τη Χρυσή Μπάλα, από το 2000 και έπειτα.

Ραούλ 

Όταν μιλάμε για τον Ραούλ, τα λόγια είναι περιττά. Ο παίκτης που με τα γκολ του έδωσε 3 Champions League στους «μερένχες». Αγαπήθηκε όσο λίγοι και όχι άδικα στη Μαδρίτη, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ. Από εμφανίσεις (741), μέχρι γκολ (323). Παρ΄όλα αυτά, ενώ κάθε χρόνο φόρτωνε κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα, δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ στην κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας. Το 2001, ενώ το όνομα του βρέθηκε στην 3αδα, δεν γεύτηκε την χαρά, καθώς το βραβείο κατέληξε στον Μάικλ Όουεν.

Πάολο Μαλντίνι 

Ένα όνομα, μια ιστορία. Ο Πάολο Μαλντίνι, αρχηγός και ηγέτης της Μίλαν, αλλά και της εθνικής Ιταλίας. Παρά τα 5 (!) ευρωπαϊκά με την ομάδα του Μιλάνου, δεν κατάφερε να φτάσει ποτέ σε μια Χρυσή Μπάλα. Έφτασε κοντά δις, όμως το 1994 βγήκε δεύτερος και το 2003 κατετάγη τρίτος. Ο ίδιος δεν χαλάστηκε και ιδιαίτερα, καθώς με 5 κούπες με μεγάλα αυτιά, ποιος να του πει το παραμικρό.

Στίβεν Τζέραρντ

Όταν ακούς το όνομα του Στίβεν Τζέραρντ, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό (μετά φυσικά την Λίβερπουλ), είναι η λέξη ηγέτης! Ο εμβληματικός αρχηγός της Λίβερπουλ, έπεσε πάνω στις μεγάλες χρονιές του Ροναλντίνιο και παρά την επική χρονιά, τόσο του ίδιου, όσο και των «ρεντς», δεν κατέκτησε Χρυσή Μπάλα.

Φυσικά, αναφερόμαστε στο 2005, όταν η Λίβερπουλ μετά από μια συγκλονιστική χρονιά, κατάφερε να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Η ιστορική ανατροπή στον τελικό, όταν από 3-0 ημίχρονο, κατάφερε να επιστρέψει σε 3-3 απέναντι στην Μίλαν. Η ανατροπή, ήταν αρκετή για να δώσει την κούπα στη Λίβερπουλ (στα πέναλτι), όχι όμως και την Χρυσή Μπάλα στον αρχηγό της. Ο Τζέραρντ κατετάγη τρίτος, με δεύτερο τον Λάμπαρντ και νικητή τον Ροναλντίνιο.

Τιερί Ανρί

To 2006 θα μπορούσε να ήταν η απόλυτη χρονιά του Τιερί Ανρί. Όμως για λίγο δεν του… έκατσε. Έφτασε με την Άρσεναλ στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας σκοράρει πολύ σημαντικά γκολ. Επίσης, ήταν εκείνος που έδωσε την ασίστ στο γκολ της ομάδας του που έχασε εν τέλει με σκορ 2-1 από την Μπαρτσελόνα.

Λίγους μήνες αργότερα στα γήπεδα της Γερμανίας έφτασε και πάλι στην πηγή (τελικό Μουντιάλ) με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, αλλά στο τέλος είδε τους Ιταλούς να πανηγυρίζουν. Όπως και τον Φάμπιο Καναβάρο να τον αφήνει πίσω στην “κούρσα” της “Χρυσής Μπάλας”.

Τζιανλουίτζι Μπουφόν

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, είναι αδιαμφισβήτητα ένας εκ των κορυφαίων τερματοφυλάκων όλων των εποχών. Ακόμη και στα 40 του χρόνια, παραμένει στο κορυφαίο επίπεδο. Μέσα σε μια πορεία 20 και πλέον ετών στο κορυφαίο επίπεδο, ο «Τζίτζι» βρέθηκε πολύ κοντά στην Χρυσή Μπάλα.

Το 2006, η εθνική Ιταλίας κατέκτησε το Μουντιάλ, με τον Μπουφόν να είναι από τα μεγάλα φαβορί για το βραβείο, μαζί με τον συμπαίκτη του Φάμπιο Καναβάρο. Τελικά, το βραβείο κατέληξε στον Καναβάρο, με τον Μπουφόν να τερματίζει δεύτερος, σε μια χρονιά που αν γινόταν να κοπεί στα δυο το βραβείο, θα ήταν πέρα για πέρα δίκαιο.

Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς

Η περίπτωση του Ζλάταν, διαφέρει λίγο με τις προηγούμενες. Ο Σουηδός σούπερ σταρ, είναι αδιαμφισβήτητα εκ των κορυφαίων επιθετικών της γενιάς του. Παρ’ όλα αυτά, θα μπορούσαμε να πούμε πως βρισκόταν στις λάθος ομάδες, τις λάθος στιγμές.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση είναι αυτή της Ίντερ, όταν διάλεξε να αφήσει το Μιλάνο για χάρη της Μπαρτσελόνα, με τους Ιταλούς να φτάνουν στην κατάκτηση του Champions League. Η Χρυσή Μπάλα δεν κατέληξε ποτέ στα χέρια του, μάλλον λόγω….κακού τάιμινγκ.

Φραντσέσκο Τότι

Είναι δεδομένο πως Ρόμα και Τότι πηγαίνουν μαζί. Ο Φραντσέσκο, έδωσε ψυχή και σώμα για την ομάδα που λάτρεψε από μικρό παιδάκι, την οδήγησε το πρωτάθλημα τη σεζόν 2000-2001, όμως δεν κατάφερε να πάρει την Χρυσή Μπάλα. Στην περίπτωσή του, ίσως «πλήρωσε» τις κακές πορείες της Ρόμα στην Ευρώπη και την έλλειψη μεγάλης διάκρισης στο Champions League. Βεβαίως το 2006, όταν η Ιταλία κατέκτησε το Μουντιάλ, ο Φραντσέσκο δεν ήταν ανάμεσα στους διακριθέντες της ομάδας του Λίπι.

Ίκερ Κασίγιας

Όσο τα χρόνια περνούν, μπαίνουμε στην εποχή της κυριαρχίας των Μέσι και Ρονάλντο. Ένας από τους «άτυχους» της εποχής αυτής είναι και ο Ίκερ Κασίγιας. Ο «Άγιος Ίκερ» έκανε μαγική χρονιά το 2008, όταν κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης με την εθνική Ισπανίας, ενώ πήρε και το Πρωτάθλημα με την Ρεάλ Μαδρίτης. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφτασε ποτέ στην Χρυσή Μπάλα, καθώς εκείνη τη χρονιά κατετάγη 40ς, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να είναι αυτός που κατέκτησε το βραβείο.

Τσάβι

Ο Τσάβι, είναι δικαίως από τους πιο αδικημένους ποδοσφαιριστές, όσον αφορά την Χρυσή Μπάλα. Ο ακούραστος εργάτης της Μπαρτσελόνα, κατάπινε αμέτρητα χιλιόμετρα, κάνοντας πολλάκις «μάγκες» τους συμπαίκτες του με τις ασίστ του. Το 2009, ήταν πρώτος στις ασίστ στο Πρωτάθλημα και το Champions League.

Μάλιστα, ήταν αυτός που έβγαλε την ασίστ στον Μέσι, για να σκοράρει το νικητήριο γκολ στον τελικό απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παρ’ όλα αυτά, η Χρυσή Μπάλα κατέληξε στα χέρια του Λιονέλ Μέσι (η πρώτη του τότε), αφήνοντας τον Τσάβι με άδεια χέρια.

Γουέσλεϊ Σνάιντερ

Ο «ιπτάμενος Ολλανδός», ανήκει στην ίδια κατηγορία με τον Τσάβι. Κορυφαίος στις ασίστ του 2010, όταν η Ίντερ κατέκτησε το Champions League. Εκ των κορυφαίων σε ολόκληρη τη σεζόν, όταν η ομάδα του Μουρίνιο κατέκτησε το «Τρεμπλ». Παρ’ όλα αυτά, η αποτυχία να κατακτήσει το Μουντιάλ με την Ολλανδία στη Νότια Αφρική, φαίνεται πως του κόστισε πολύ. Βρέθηκε στην 4η θέση, με το βραβείο να καταλήγει στα χέρια του Λιονέλ Μέσι.

Αντρές Ινιέστα

Αν η Μπαρτσελόνα είναι «κάτι περισσότερο από μια ομάδα», τότε ο Ινιέστα είναι κάτι περισσότερο από ένας απλός ποδοσφαιριστής. Οι γραμμές στο κέντρο του γηπέδου από το τρέξιμο του, ίσως να υπάρχουν ακόμη. Παρ’ όλα αυτά, δεν έφτασε ποτέ σε μια Χρυσή Μπάλα, καθώς και αυτός, όπως και ο Τσάβι, βρέθηκαν στα χρόνια των Μέσι και Ρονάλντο.  Σήκωσε 7 πρωταθλήματα, 3 Champions League, 2 Κόπα ντελ Ρέι και 1 Παγκόσμιο Κύπελλο στα χρόνια που βρέθηκε στην Βαρκελώνη, όμως δεν ήταν αρκετά. Τρεις διαδοχικές χρονιές (2009, 2010 και 2011) κατετάγη τρίτος.

Τσάμπι Αλόνσο

Ο Ισπανός μέσος, είναι για πολλούς ο κορυφαίος χαφ του 21ου αιώνα. Ενώ κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί τις καταπληκτικές χρονιές με Λίβερπουλ και Ρεάλ, ο Αλόνσο δεν κατέκτησε ποτέ την Χρυσή Μπάλα. Το 2012, αναδείχθηκε κορυφαίος μέσος στην Πριμέρα, οδηγώντας την Ρεαλ Μαδρίτης στο πρωτάθλημα, Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, κατέκτησε με την Ισπανία το δεύτερο συνεχόμενο Euro, όμως δεν ήταν αρκετό. Παρά το γεγονός πως έκανε εκκωφαντική χρονιά, δεν βρέθηκε καν στη δεκάδα (!) για το βραβείο της Χρυσής Μπάλας, τερματίζοντας 11ος.

Φρανκ Ριμπερί 

Όταν μιλάμε για αδικίες της Χρυσής Μπάλας, τότε δεν μπορεί να λείπει το όνομα του Φρανκ Ριμπερί. Ο Γάλλος έκανε τα πάντα με την φανέλα της Μπάγερν Μονάχου, οδηγώντας την στο τρεμπλ. Κατέκτησε το Champions League, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Γερμανίας. Ενώ λοιπόν αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης και καλύτερος παίκτης της Bundesliga, η Χρυσή Μπάλα κατέληξε στα χέρια του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Μάνουελ Νόιερ

Ο Μάνουελ Νόϊερ, είναι για πολλούς ο κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο. Το 2014, έφτασε στο νταμπλ με την Μπάγερν Μονάχου, ενώ κατέκτησε και το Μουντιάλ της Βραζιλίας. Παρ’ όλα αυτά, περιορίστηκε σε ένα Χρυσό Γάντι και σε μια θέση στην καλύτερη 11αδα της FIFA. Η Χρυσή Μπάλα; Μα φυσικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Φυσικά, η λίστα των «αδικημένων» είναι τεράστια και δεν θα γινόταν να χωρέσει σε ένα άρθρο. Το συγκεκριμένο άρθρο ασχολήθηκε αποκλειστικά με περιπτώσεις που αφορούν τον αιώνα που διανύουμε, αναφέροντας τις πιο χαρακτηριστικές «αδικίες».

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ