ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

Λυών όσο έχεις τον Φεκίρ μην φοβάσαι (vid)

Ένα ημίχρονο αρκούσε για να τα δούμε όλα στο Λυών με την Ολιμπίκ να παίρνει την νίκη επί της μαχητικής Γκινγκάμπ με 2-1 χάρις το γκολ του αρχηγού της, Ναμπίλ Φεκίρ.

Λυών όσο έχεις τον Φεκίρ μην φοβάσαι (vid)

Με τον Ναμπίλ Φεκίρ να ξεχωρίζει σαν την μύγα μες το γάλα η Λυών πανηγύρισε ακόμη μία νίκη στο Σαμπιονά. Η Ολιμπίκ τα βρήκε σκούρα απένταντι στην Γκινγκάμπ όμως εν τέλει ήταν αυτή που χαμογέλασε. Ο Τεριέρ άνοιξε το σκορ για τους «λιονέ» όμως λίγα λεπτά αργότερα ο Εμποά σταμάτησε τις χαρές στο Ζερλάντ. Την τάξη επανέφερε ο Φεκίρ, με τον Γάλλο μέσο να στέλνει με μαγικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Ένα βράδυ όπως μας έχει συνηθίσει η Λυών ήταν και το αποψινό. Κανένα της παιχνίδι δεν είναι εύκολο, μα σχεδόν όλα της είναι γεμάτα ρυθμό και φάσεις. Έτσι κατάφερε να φέρει στα δικά της νερά και την σταθερά υποτονική Γκινγκάμπ. Η 3η στην βαθμολογία Λυών δεν σκεφτόταν άλλο αποτέλεσμα από την νίκη. Από την άλλη η ουραγός Γκινγκάμπ γνωρίζοντας πως μόνο με θαύμα θα μπορέσει να σώσει την παρτίδα ήταν αναγκασμένη να ανοιχτεί.

Αυτό έγινε αυτονόητο μάλιστα στο 15′ όταν ο Τεριέ άνοιξε το σκορ για την Λυών. Σε φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, ο Γάλλος εξτρέμ έγινε τελικός αποδέκτης της μπάλας. Αποκτώντας το… ριμπάουντ στην απόκρουση του Καιλάρντ ο Τεριέ εξαπέλυσε κεραυνό δίνοντας το προβάδισμα στην Λυών.

Η αντίδραση της Γκινγκάμπ παρόλα αυτά ήταν άμεση! Στο πρώτο της στημένο κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Λόπες. Η άμυνά του δεν μπόρεσε να κρατήσει στο έδαφος τον Εμποά με τον Αφρικανό με καρφωτή κεφαλιά να φέρνει την ισοφάριση.

Κανείς δεν ρώτησε όμως τον Ναμπίλ Φεκίρ

Με τον ρυθμό του αγώνα σε υψηλά επίπεδα θα ήταν αδύνατο να μην έχουμε ακόμη ένα τέρμα στο πρώτο μέρος. Αυτό μάλιστα έμελλε να είναι και το τελευταίο, με τον Φεκίρ να το πετυχαίνει με εκπληκτικό τρόπο. Ο Γάλλος μέσος – δύσκολα η Λυών θα τον διατηρήσει το καλοκαίρι – με δυνατό φαλτσαριστό σουτ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φάσεις ήρθαν εκατέρωθεν. Η Λυών βρέθηκε πολλές φορές κοντά στο 3-1, όμως όσο δεν ερχόταν τόσο η Γκινγκάμπ διατηρούσε ελπίδες ισοφάρισης. Για καλή τύχη των γηπεδούχων το ισχνό τους προβάδισμα διατηρήθηκε ως το τέλος, με το Ζερλάντ να πανηγυρίζει ακόμη μία νίκη.

Με το τρίποντο αυτό η Λυών παρέμεινε μόνη στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Από την άλλη η Γκινγκάμπ συνεχίζει την προσπάθειά της να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση και την αποφυγή του υποβιβασμού.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ