ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ολιμπίκ Λυών

Μέμφις Ντεπάι: Ξανά από την αρχή

Ο Μέμφις Ντεπάι πραγματοποιεί τις καλύτερες εμφανίσεις της ζωής του σε Λυών και εθνική Ολλανδίας. Η ώρα για επιστροφή στο κορυφαίο επίπεδο έχει φτάσει.

Μέμφις Ντεπάι: Ξανά από την αρχή

Ο Ντεπάι είναι μόλις 25 χρονών. Αν κοιτάξει κανείς όμως την καριέρα του και τα στάδιά της θα νομίζει ότι πρόκειται για κάποιον βετεράνο. Ο Ολλανδός στα 25 του έχει κάνει πολλά.

Τα έκανε όλα γρήγορα

Έχει θεωρηθεί το next big thing όχι μόνο του Ολλανδικού αλλά και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Έχει πάρει πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Αιντχόβεν. Έχει κάνει τη μεγάλη μεταγραφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έχει αποτύχει παταγωδώς εκεί. Έχει κάνει το βήμα πίσω πηγαίνοντας στη Λυών. Έχει αναγεννήσει την καριέρα του στην Γαλλία.

Έχει προλάβει ακόμα και να πάρει μια τρίτη θέση με την εθνική στο Μουντιάλ του 14! Από το ζενίθ στο ναδίρ και ξανά πίσω. Ο Ντεπάι έχει ζήσει μια καριέρα σε fast forward. Εμπειρίες πολλές. Ουσία σχεδόν καμία. Ευτυχώς για τον  ίδιο δείχνει αυτό να το αντιλήφθηκε έγκαιρα. Στα 25 του κατάφερε να γίνει ότι ήταν στα 18 του. Ένα από τα πιο χοτ ονόματα για την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Η αποτυχία στο Μάντσεστερ τον άλλαξε

Όταν το καλοκαίρι του 2015 η Γιουνάιτεντ πλήρωνε 35 εκατομμύρια ευρώ για τον 21χρονο τότε Ντεπάι τίποτα δεν προμήνυε την μετέπειτα εξέλιξη. Ο Ολλανδός προερχόταν από μία εκπληκτική χρονιά με την Αιντχόβεν. 28 γκολ και 8 ασίστ συνοδευόμενα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος εκείνης της χρονιάς είχαν κάνει τον Ντεπάι μήλο της έριδος για όλους τους «μεγάλους». Η Γιουνάιτεντ καταφέρνει να τον κλείσει πριν το καλοκαίρι.

Ο Ντεπάι φτάνει στο “Ολντ Τράφορντ” έτοιμος να γίνει το επόμενο μεγάλο εφτάρι της ομάδας.  Ξεκινάει δυνατά αλλά στην πορεία χάνεται εντελώς. Η αποτυχία αυτού του τόσο πολλά υποσχόμενου πρότζεκτ βαραίνει κυρίως την Γιουνάιτεντ. Εκείνα τα χρόνια –όντας σε μια μεταβατική περίοδο- οι «Κόκκινοι Διάβολοι» δεν είχαν κάποιο ξεκάθαρο αγωνιστικό πλάνο.

Να θυμίσουμε ότι την προηγούμενη χρονιά κατάφερε να «κάψει» ολόκληρο Ντι Μαρία. Ο Ντεπάι στα 21 του βρέθηκε στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου απροστάτευτος. Χάθηκε μέσα στην απόλυτη μετριότητα της Γιουνάιτεντ. Και κάπου εκεί πάτησε του κουμπί. Κατάλαβε ότι η καριέρα του κοντεύει να βαλτώσει εντελώς και ζήτησε να φύγει. Να πάει κάπου που να παίζει και να νιώθει άνετα. Η Λυών του έδωσε την ευκαιρία κι αυτός την άρπαξε από τα μαλλιά.

Ξανά ο εαυτός του!

Μετά από μισή σεζόν που ουσιαστικά ήταν εκτός ομάδας στο Μάντσεστερ, τον Γενάρη του 17 ο Ντεπάι φτάνει στο Λυών. Και κάπου εκεί όλα άλλαξαν. Στα περίπου 2.5 χρόνια που βρίσκεται εκεί ο Ολλανδός εξτρέμ είναι ξανά ο παίκτης που ξέραμε όσο έπαιζε στην Ολλανδία και που δεν είδαμε ποτέ στην Αγγλία. 106 εμφανίσεις 35 γκολ 39 ασίστ.

Ο Ντεπάι στα καλύτερά του. Σκοράρει, πασάρει ηγείται. Βγάζει μεγάλη αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του. Κάνει τη διαφορά. Ανέβασε ξανά τις μετοχές του. Για την ακρίβεια της εκτόξευσε!

Παράλληλα έγινε το κεντρικό πρόσωπο του πρότζεκτ αναγέννησης της εθνικής Ολλανδίας. Οι «Οράνιε» μετά από μια πολύ άσχημη τετραετία με ηχηρές απουσίες από Γιούρο και Μουντιάλ το πήραν αλλιώς. Σε αυτή τη νέα προσπάθεια ο ηγέτης τους –τουλάχιστον στο επιθετικό κομμάτι- είναι ο Μέμφις Ντεπάι.

Παίζοντας με την ίδια άνεση και στις τρεις θέσεις της επίθεσης ο Ντεπάι έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του. Πιθανότατα την καλύτερη έκδοση που έχουμε δει ποτέ. Έναν εαυτό που η Λυών δείχνει να μην τον χωράει πια.

Καλοκαίρι αποφάσεων καριέρας

Ο Ντεπάι δεδομένα θα είναι ένα από τα ονόματα που θα παίξουν πολύ το καλοκαίρι. Η αποχώρησή του από την Λυών πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Μπάγερν έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για τον Ολλανδό εξτρέμ. Μέχρι το καλοκαίρι αναμένεται να μπουν στο χορό κι άλλοι. Ο Ντεπάι αυτή τη φορά πρέπει να κάνει τα σωστή επιλογή. Έχοντας ως παρακαταθήκη τις σεζόν του στη Γαλλία πρέπει να περάσει στο επόμενο επίπεδο προσεκτικά.

Τι θα πει αυτό; Να επιλέξει μια ομάδα η οποία θα τον πιστέψει. Μια ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο τόσο για τον τρόπο παιχνιδιού της όσο και για τον ίδιο. Προφανώς και το τρένο δεν έχει χαθεί. Στα 25 του χρόνια ο Ντεπάι έχει τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια μπροστά του. Αυτό όμως δεν παύει να σημαίνει ότι ο Ολλανδός δεν είναι πλέον κανένα παιδάκι. Στην πρώτη του προσπάθεια να παίξει σε κορυφαίο επίπεδο η Γιουνάιτεντ δεν του βγήκε αλλά τα περιθώρια ήταν πολύ μεγάλα.

Τώρα έχοντας φέρει ξανά τον εαυτό του στη θέση να απασχολεί τους μεγάλους της Ευρώπης πρέπει η επιλογή να είναι σωστή. Σε περίπτωση που πάλι δεν του βγει τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα.

Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος

Όλα δείχνουν ότι ο Ντεπάι οδεύει προς Αγγλία. Η αλήθεια είναι ότι η αποτυχία του στο Νησί πλήγωσε τον ποδοσφαιρικό του εγωισμό. Έχει πεισμώσει και θέλει να αποδείξει σε όλους ότι μπορεί. Στις 24 Μαρτίου ο παλαίμαχος παίκτης της Άρσεναλ Ρόμπερτ Πιρές δήλωσε: ‘’Δεν δούλεψε για αυτόν στην Γιουνάιτεντ και ο Ντεπάι είναι ένας πολύ περήφανος παίκτης. Είναι πιθανό να επιθυμεί μια επιστροφή στην Γιουνάιτεντ. Όπως επίσης είναι πιθανό να έχει κίνητρο να τους αποδείξει ότι κάνανε λάθος μαζί του παίζοντας για κάποιους από τους αντιπάλους τους στην Αγγλία’’.

Πάντως είναι γεγονός ότι η Γιουνάιτεντ ψάχνει παίκτη στα εξτρέμ. Σε κάθε περίπτωση η επιστροφή Ντεπάι στην Αγγλία έχει πλούσιο ποδοσφαιρικό ενδιαφέρον. Είτε επιστρέψει στον Μάντσεστερ είτε πάει κάπου αλλού τα φώτα θα είναι στραμμένα πάνω του. Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα αφήσει να τον τυφλώσουν. Ο Μέμφις Ντεπάι τώρα αρχίζει.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ