ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ανέλπιστο δώρο της Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
Γιουνάιτεντ, χάνεις και τους… τέσσερις – Ξεπουλάει όλη την άμυνα!
Επίσημο: Η πρώτη χώρα της Ευρώπης που είπε «ΟΧΙ» στο VAR! (pic)
Μπαρτσελόνα: Φέρνει τον… ξεχασμένο για την μεσαία γραμμή – Μεταγραφή από το Κατάρ!
Ο Ποτσετίνο έβγαλε στην σέντρα τους… ηγέτες – «Σοβαρά, μόνο εγώ φταίω;»
Ράγισε καρδιές ο Φερνάντες: «Πονούσα για έξι μήνες! Ήμουν με ενέσεις και φάρμακα, δεν άντεξα…»
Premier League για τις παραβάσεις της Σίτι: «Ετοιμαστείτε! Θα λυθεί άμεσα…»
Ο Κλοπ διέλυσε το πλάνο της Τσέλσι – Είπε «όχι» και τον κράτησε στο Άνφιλντ!
Μπαρτσελόνα: Ο αρχηγός της αποχωρεί για… μικρομεσαία ομάδα της La Liga!
Τούχελ: «Οι οπαδοί με θέλουν για πάντα στην Μπάγερν, αλλά…»
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμα

Ο «Καπιτάνο» κράτησε ζωντανό το όνειρο για τ’ αστέρια!

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι μίλησε την κρίσιμη στιγμή και με δικό του γκολ χάρισε ένα τεράστιο διπλό στη Ρόμα κόντρα στην Σαμπντόρια (1-0), διατηρώντας την στο κόλπο για το Champions League.

Ο «Καπιτάνο» κράτησε ζωντανό το όνειρο για τ’ αστέρια!

Ο Ντανιέλε Ντε Ρόσι βρίσκεται μια ολόκληρη ζωή στη Ρόμα. Ποτέ δεν ήταν ο σταρ της, ούτε καν ο αρχηγός της για τα περισσότερα χρόνια. Αυτή η θέση ανήκε δικαιωματικά στον Φραντσέσκο Τότι, στη σκιά του οποίου ο Ιταλός χαφ έζησε τα καλύτερα χρόνια της καριέρας του. Ωστόσο, κανείς δεν είχε ποτέ παράπονο από αυτόν. Τα έδινε πάντα όλα εντός αγωνιστικού χώρο. Ήταν πάντα εκεί όταν η ομάδα τον χρειαζόταν. Όπως ακριβώς έκανε και κόντρα στην Σαμπντόρια. Με δική του κεφαλιά, οι «τζιαλορόσι» πήραν ένα τεράστιο διπλό (1-0) κι έμειναν ζωντανοί στο κυνήγι της πρώτης τετράδας!

Όλα μηδέν στο πρώτο μέρος

Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κι απείλησαν για πρώτη φορά στο 5′. Ο Σαπονάρα σέντραρε για τον Κουαλιαρέλα που έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Το ματς δεν είχε και πολύ καλό ρυθμό και χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά για να υπάρξει κάποια καλή στιγμή. Ο Ιταλός φορ βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ντεφρέλ, αλλά ο Μιράντε έδιωξε το σουτ του.

Η Ρόμα είχε την πρώτη καλή ευκαιρία της στο 35′. Ο Κριστάντε έκανε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε  λίγο άουτ. Το πρώτο μέρος δεν έκρυβε άλλες συγκινήσεις, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια ισόπαλες χωρίς σκορ σ’ένα αρκετά κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Στα κρίσιμα μίλησε ο αρχηγός

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος δεν διέφερε από το πρώτο. Η Σαμπντόρια είχε την κατοχή και τις πρωτοβουλίες στο ματς. Ωστόσο, δεν μπορούσε να διασπάσει την πολύ καλά στημένη άμυνα των «τζιαλορόσι». Στο 56′ σημειώθηκε η πρώτη καλή ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, με το σουτ του Σαπονάρα να περνάει λίγο άουτ. Το ματς δεν είχε καθόλου καλό ρυθμό, με την Ρόμα να καταφέρνει να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από τα καρέ της με ιδιαίτερη άνεση.

Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν και το προβάδισμα στο ματς στην πρώτη τους καλή ευκαιρία στο ματς.  Στο 75′ από εκτέλεση κόρνερ του Κολάροφ ο Σικ πήρε την πρώτη κεφαλιά και την έστρωσε στον Ντε Ρόσι, που με τον ίδιο τρόπο έκανε το 1-0!

Η Σαμπντόρια προσπάθησε να αντιδράσει στα εναπομείναντα λεπτά, αλλά δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Μιράντε. Στις καθυστερήσεις λίγο έλειψε, μάλιστα, να δεχθεί και δεύτερο τέρμα. Ωστόσο, η απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Ζανιόλο κατέληξε στο δοκάρι του αιφνιδιασμένου Αουντέρο. Οι γηπεδούχοι είχαν τη στιγμή τους στο αμέσως επόμενο λεπτό, αλλά ο Γκαμπιαντίνι αστόχησε μέσα από την περιοχή. Το παιχνίδι έγινε γκραν γκινιόλ στα τελευταία λεπτά και στο 94′ οι «μπλουτσερκιάτι» έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Ντεφρέλ γύρισε εξαιρετικά στην περιοχή, αλλά ο Κουαλιαρέλα δεν έβαλε καλά το πόδι του κι έστειλε την μπάλα άουτ, με τη Ρόμα να φτάνει σε μια πολύ σημαντική νίκη.

Με το τρίποντο αυτό οι «τζιαλορόσι» ανέβηκαν στους 51 βαθμούς μετά από 31 αγωνιστικές και βρίσκονται στην 6η θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρώτη τετράδα που οδηγεί στο Champions League. Από την άλλη η Σαμπντόρια έμεινε στους 45 βαθμούς κι έπεσε στην 9η θέση της βαθμολογίας χάνοντας την ευκαιρία να μπει στο κόλπο για την τετράδα.

Σαμπντόρια (Μάρκο Τζιαμπάολο): Αουντέρο, Σάλα, Τονέλι, Άντερσεν, Μουρού, Λινέτι (58′ Γκαμπιαντίνι), Βιεϊρά, Πρατ, Σαπονάρα (58′ Γιάνκτο), Ντεφρέλ, Κουαλιαρέλα.

Ρόμα (Κλαούντιο Ρανιέρι): Μιράντε, Κάρσντορπ (51′ Ζεσούς), Μανωλάς, Φάζιο, Κολάροφ, Κριστάντε, Ντε Ρόσι, Ζανιόλο, Πελεγκρίνι (66′ Τζέκο), Κλάιφερτ (72′ Ελ Σαράουι), Σικ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ