Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Όταν ο… κοντός «εκτοξεύθηκε» στην κορυφή (pic+vid)
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Όταν ο… κοντός «εκτοξεύθηκε» στην κορυφή (pic+vid)

Δέκα χρόνια συμπληρώνονται από την μαγική βραδιά της Ρώμης όταν η παρέα του Λιονέλ Μέσι πανηγύρισε το 3ο Τσάμπιονς Λιγκ της ιστορίας της επικρατώντας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην «Αιώνια Πόλη».

27.05.2019 | 20:13

Ο χρόνος κυλά δημιουργώντας νοσταλγικές αναμνήσεις. Γυρνώντας πίσω και πιο συγκεκριμένα ακριβώς δέκα χρόνια, η Ρώμη φιλοξενούσε με απόλυτη επιτυχία τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Σεζόν 2008/09 Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έφθασαν στο ραντεβού πραγματοποιώντας εκπληκτικές πορείες.

Εκείνη όμως ήταν η χρονιά των «Μπλαουγκράνα». Η χρονιά που η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα «μαγνήτιζε» τα πάντα στο πέρασμά της. Όλοι οι στόχοι κατέληξαν στα χέρια της, χάρις την εκπληκτική ομάδα που είχε δημιουργήσει ο Καταλανός τεχνικός. Το δέλεαρ της κατάκτησης του Τσάμπιονς Λιγκ τεράστιο τόσο για εκείνον όσο και για τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Η παρέα του Μέσι στην κορυφή της Ευρώπης

Στο Ολίμπικο άπαντες περίμεναν αυτή την συνάντηση. Η αναμέτρηση «έδειξε» από το ξεκίνημα την κατάληξη της. Οι Καταλανοί από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό παρουσιάσαν ένα εναρμονισμένο σύνολο με αρχή μέση και τέλος. Όπου μέση βάλτε Τσάβι και Ινιέστα, όπου τέλος, Ετό, Μέσι και Τιερί Ανρί.

Η αμυντική συμπεριφορά των «Κόκκινων Διαβόλων» δεν γινόταν να κάνει κάτι καλύτερο. Οι «Μπλαουγκράνα» εκείνη τη χρονιά ήταν φτιαγμένοι για να πάρουν τα πάντα. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Ετό επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί. Ο Καμερουνέζος με όμορφη ενέργεια νίκησε Κάρικ και Φαν Ντερ Σάαρ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η ώρα του Λιονέλ Μέσι να γράψει με «χρυσά» γράμματα την ιστορία. Στο 70′ με κεφαλιά (!!!) ο Αργεντινός πήδηξε στον…Θεό και έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του 3ου αστεριού.

Μια μαγική βραδιά για τους Καταλανούς στην Ρώμη, η οποία έχει μείνει αξέχαστη! 

https://www.youtube.com/watch?v=PxluA6yNkwY

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version