ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Την πήρε και την… σήκωσε!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εντέν Αζάρ, ο οποίος έβαλε δύο γκολ και έφτιαξε ακόμη ένα, η Τσέλσι επικράτησε 4-1 της Άρσεναλ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ.

Την πήρε και την… σήκωσε!

Αν ήταν το τελευταίο του παιχνίδι με την Τσέλσι ήταν το ιδανικό. Αν όχι και πάλι ήταν ο καλύτερος των “μπλε”. Ο λόγος φυσικά για τον Εντέν Αζάρ. Ο Βέλγος χαφ έκανε τα… πάντα όλα για τους Λονδρέζους στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ στο Μπακού κόντρα στην Άρσεναλ.

Εκτός από δύο γκολ σημείωσε και μία ασίστ στη νίκη με σκορ 4-1. Από τους “κανονιέρηδες” λίγοι ξεχώρισαν. Ένας από αυτούς ήταν και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος που έκανε ό,τι μπορούσε. Εντυπωσιακό το γκολ της ομάδας του Ουνάι Έμερι.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης κύλισαν χωρίς κάτι τρομερό. Ναι μεν η Άρσεναλ είχε την κατοχή, όμως, δεν μπορούσε να προχωρήσει σε κάτι ουσιαστικό. Από την άλλη η Τσέλσι έχανε εύκολα την μπάλα και δεν μπορούσε να γίνει απειλητική για την εστία του Πετρ Τσεχ.

Όσο περνούσε η ώρα οι δύο ομάδες πίεζαν ολοένα και περισσότερο για κάποιο γκολ. Οι “κανονιέρηδες” κυρίως από τα άκρα μιας και οι παίκτες του ήταν πιο γρήγοροι με τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ να βγαίνει πολλές φορές εκεί και να δημιουργεί ρήγματα.

Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για την Άρσεναλ. Όταν μετά από σέντρα του Νάιλς, η μπάλα πήγε στον Ομπαμεγιάνγκ, όπου από δύσκολη θέση σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά έξω. Η επόμενη στιγμή που η Άρσεναλ “ακούμπησε” το γκολ ήταν στο σουτ του Τζάκα στο 38′. Ο έμπειρος χαφ ήταν από μακρινή απόσταση αλλά δεν δίστασε να δοκιμάσει το πόδι του. Για λίγα εκατοστά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και “έγλειψε” το δοκάρι του Κέπα.

Ωστόσο, κάπου εκεί η Τσέλσι ανέβηκε. Με τον Αζάρ να δίνει τον ρυθμό οι “μπλε” πάτησαν περιοχή. Μάλιστα, στο 41′ έφτασαν κοντά στο γκολ όταν το σουτ του Έμερσον σταμάτησε πάνω στον Τσεχ. Έτσι το 0-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο επιθετικά. Το ματς άνοιξε με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω. Και την Τσέλσι να κάνει το 1-0 στο 49′. Ο Έμερσον βρήκε πολύ ωραία τον Ολιβιέ Ζιρού με τον Γάλλο φορ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εντυπωσιακή κεφαλιά, “πληγώνοντας” την παλιά του ομάδα. Γι’ αυτό το λόγο και ο Γάλλος φορ δεν το πανηγύρισε.

Οι ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ, μετά το γκολ του Ζιρού, έμοιαζαν να είναι εκτός τόπου και χρόνου. Κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι “μπλε”, κάνοντας το 2-0 με τον Πέδρο στο 60′. Ο Ισπανός φορ με κοντινό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ. Το γήπεδο… έγερνε με την Τσέλσι να χάνει τη μία φάση μετά την άλλη και τους “κανονιέρηδες” να μην ξέρουν που βρίσκονται.

Το 3-0 έγινε στο 65′ από τον Αζάρ. Ο Νάιλς έκανε πολύ κακό μαρκάρισμα στον Ζιρού με τον Ρόκι να δείχνει την “εσχάτη των ποινών”. Ο Βέλγος χαφ ήταν εύστοχος και έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Κάπου εκεί η Άρσεναλ ανέβηκε ακόμη περισσότερο. Πίεσε ακόμη περισσότερο. Ο Έμερι έβγαλε τους Μονρεάλ και Τορέιρα και έπαιξε τα… ρέστα του με τον Ιγουόμπι.

Ο Νιγηριανός με απίθανο σουτ δικαίωσε τον Ισπανό τεχνικό και μείωσε σε 3-1 στο 69′. Αλλά ως εκεί. Το βράδυ ήταν της Τσέλσι και του Αζάρ, ο οποίος “έγραψε” το τελικό 4-1 στο 72′, αφού πρώτα είχε… κρύψει την μπάλα με τον Ζιρού. Οι παίκτες της Άρσεναλ είχαν μερικές καλές στιγμές, αλλά το 4-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ