Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Χάλαντ: Ένα στοίχημα που έχει κερδίσει ήδη η Ντόρτμουντ
Ντόρτμουντ

Χάλαντ: Ένα στοίχημα που έχει κερδίσει ήδη η Ντόρτμουντ

Ο Έρλινγκ Χάλαντ έκανε ντόρο με τα «παστέλια» του και όπως αναμενόταν δόθηκε μάχη για την υπογραφή του. Είναι όμως η Ντόρτμουντ η κατάλληλη ομάδα για αυτόν;

01.01.2020 | 18:00

Ο Έρλινγκ Χάλαντ αν μην τι άλλο είναι το πρόσωπο των ημερών. Τράβηξε τα βλέμματα όλων των φίλων του ποδοσφαίρου. Πυροβολούσε κατά ριπάς τα αντίπαλα δίχτυα και εδώ και καιρό είχαν φουντώσει τα σενάρια που τον ήθελαν να αποχωρεί από τη Σάλτσμπουργκ.

Απ’ όλες τις μεγάλες δυνάμεις που έδωσαν μάχη για να τον κάνουν δικό τους, η Ντόρτμουντ κέρδισε την κούρσα της υπογραφής του και τον πρόσθεσε στη φαρέτρα της.

Ήταν όμως οι Βεστφαλοί η σωστή επιλογή για τον νεαρό αστέρα; Το Sportsking.gr αναλύει τα δεδομένα της μεταγραφής που απασχόλησε πολύ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Η καλύτερη επιλογή…

… ήταν αναμφίβολα η Ντόρτμουντ. Αν υπάρχει μια ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει πως μπορεί να αναδείξει ταλέντα αυτή είναι η Ντόρτμουντ. Μπορεί να απέχει από μεγάλους τίτλους αρκετά χρόνια αλλά δεν έπαψε ποτέ να θεωρείται τεράστια ευρωπαϊκή δύναμη.

Έχει το υλικό, τις συνθήκες και την καθοδήγηση που απαιτούνται ακριβώς για να βγάλει τα «διαμάντια» που συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

Ρόις, Γκέτσε, Λεβαντόφσκι, Χούμελς, Ομπαμεγιάνγκ, Μικιταριάν, Καγκάβα, Γκουντογκάν είναι μερικά από τα ονόματα που αναδείχθηκαν παλαιότερα και αποδεικνύουν την ικανότητα της Ντόρτμουντ να παίρνει ακατέργαστα ταλέντα και να διαμορφώνει μεγάλους παίκτες. Φυσικά από τους προαναφερθέντες δεν ακολούθησαν όλοι ίδια καριέρα, ωστόσο, έκαναν γνωστό το όνομά τους στην ποδοσφαιρική κοινότητα.

Ακόμα, δε, πιο κοντινά στον Χάλαντ παραδείγματα είναι αυτά των Πούλισικ, Ντεμπελέ και Σάντσο. Νεαροί και άσημοι αλλά υπέρμετρα ταλαντούχοι, βρήκαν τον απαραίτητο χώρο και τις ευκαιρίες να αποδείξουν την αξία τους. Αν μπορεί να πει συνεπώς κάποιος κάτι για τη Μπορούσια σίγουρα δεν είναι ότι «καίει» ταλέντα.

Ένας ηγέτης εν εξελίξει

Ο Χάλαντ ανήκει στους παίκτες που έχουν την πάστα του ηγέτη. Ήδη ηγείτο της Σάλτσμπουργκ και στη Γερμανία θα κληθεί να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ό,τι χρειάζεται για αυτόν ακριβώς το ρόλο. Ξεχωρίζει στο χορτάρι, όλοι «δουλεύουν» για εκείνον και προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα του.

Θα ήταν υπερβολικό αν έλεγε κανείς ότι με την κατάλληλη βοήθεια από τους ανθρώπους της Ντόρτμουντ εν δυνάμει μπορεί να γίνει ένας νέος Λεβαντόφσκι. Υπερβολικό μεν, πιθανό δε. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμα και ο «Λέβα» όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές από κάπου ξεκίνησαν. Μία ταπεινή αφετηρία που με προσωπικό μόχθο και εξέλιξη κατέληξε σε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. 

Τι λείπει από τον Χάλαντ για να μη διεκδικήσει κι εκείνος μία θέση στο πάνθεον των κορυφαίων επιθετικών της Ευρώπης; Έχει τεχνική κατάρτιση, φυσική κατάσταση, επαφή με τα δίχτυα. Αν όλα αυτά συνδυαστούν με τα εφόδια που θα του δώσει η Ντόρτμουντ τότε είναι βέβαιο πως θα προκύψουν τρομακτικά αποτελέσματα.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version