Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λέστερ: Οι… Πρωταθλητές επέστρεψαν στην Premier League!
Topics

Λέστερ: Οι… Πρωταθλητές επέστρεψαν στην Premier League!

Η Λέστερ του χρόνου θα αγωνίζεται ξανά στην Premier League και έτσι... ξύπνησαν οι αναμνήσεις από την ιστορική της κατάκτηση του τροπαίου.

30.04.2024 | 17:49

Στα χρονικά του ποδοσφαίρου ο θρίαμβος της Λέστερ στην Premier League την περίοδο 2015-2016 ξεχωρίζει ως μία από τις μεγαλύτερες ιστορίες αουτσάιντερ που έχουν ειπωθεί ποτέ. Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, η Λέστερ διέψευσε τις προσδοκίες, «πάτησε» τους «γίγαντες» και κατέκτησε τις καρδιές των ποδοσφαιρόφιλων παγκοσμίως.

Κάνε LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Στην αρχή της σεζόν, λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν την ανεπανάληπτη σεζόν που θα έκαναν οι «Αλεπούδες». Οι ειδικοί και οι εμπειρογνώμονες θεωρούσαν πως η Λέστερ δεν είχε καμία πιθανότητα για την κατάκτηση του τίτλου, και όλοι υπολόγιζαν πως θα ήταν μία από τις ομάδες που θα έπεφταν κατηγορία, με τα… μεγαθήρια του αγγλικού ποδοσφαίρου, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Τσέλσι να θεωρούνται φαβορί. Ωστόσο, η Λέστερ κατάφερε να γράψει ιστορία και να κατακτήσει το Πρωτάθλημα, σε μία σεζόν που κανείς δε θα ξεχάσει.

Όταν οι ειδήμονες προέβλεπαν πτώση στη φόρμα της, η Λέστερ απαντούσε με μεγάλες νίκες, αποδεικνύοντας ξανά και ξανά την ανθεκτικότητά της. Είτε επρόκειτο για το ρεκόρ γκολ του Βάρντι είτε για τις εκθαμβωτικές εμφανίσεις του Καντέ, ο οποίος… ακόμα τρέχει στο γήπεδο, η Λέστερ διέθετε μια… συνταγή επιτυχίας που έφερνε σε σύγχυση τους αντιπάλους της και κανείς δεν έδειχνε να έχει τρόπο να τη σταματήσει.

Η Λέστερ επέστρεψε στο Πρωτάθλημα που έγραψε ιστορία

Καθώς η σεζόν προχωρούσε, το παραμυθένιο ταξίδι της Λέστερ αποκτούσε δυναμική και κάθε εβδομάδα που περνούσε, το όνειρό της να κατακτήσει τον τίτλο της Premier League φαινόταν όλο και πιο πιθανό. Η καθοριστική στιγμή της πορείας της Λέστερ ήρθε στις 2 Μαΐου 2016, όταν η Τότεναμ, που ήταν κοντά της στη βαθμολογία, δεν κατάφερε να κερδίσει την Τσέλσι. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες, με τους «Μπλε» επιστρέφουν από το 0-2 να ισοφαρίζουν στο 83ο λεπτό με τον Εντέν Αζάρ. Έτσι, η ομάδα του Χους Χίντινκ «χάρισε» το Πρωτάθλημα στη Λέστερ, δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη της σεζόν.

Οι σκηνές πανηγυρισμών που ακολούθησαν δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μαγικές, καθώς η Λέστερ κατάφερε να… χαράξει το όνομά της για πάντα στην ιστορία όχι μόνο της Premier League αλλά και του ποδοσφαίρου. Το απίθανο ταξίδι των «Αλεπούδων» από υποψήφιοι για υποβιβασμό σε πρωταθλητές της Premier League αποτελεί απόδειξη πως το ποδόσφαιρο είναι ο… βασιλιάς των σπορ και πως όλα μπορούν να συμβούν.

Διαβάστε επίσης: Έχει πάρει φόρα η Premier League – «Διαλύει» και την Λέστερ!

Ο ιστορικός αυτός θρίαμβος θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια και από την επόμενη σεζόν θα έχουμε την τύχη να βλέπουμε ξανά τη Λέστερ στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τον Βάρντι και την παρέα του να θέλουν να πετύχουν ακόμη ένα… θαύμα.




Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version