ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ίντερ

Ίντερ: Ένας προορισμός σε… ζήτηση

Η Ίντερ είναι ξανά σε ρόλο πρωταγωνιστή τόσο στο πρωτάθλημα της Ιταλίας όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και γίνεται ξανά πόλος έλξης σημαντικών ονομάτων.

Ίντερ: Ένας προορισμός σε… ζήτηση

Η Ίντερ φέτος έχει καταφέρει να τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Κοντράρει στα ίσια την πρωταθλήτρια Γιουβέντους στη μάχη του τίτλου. Έχει χτίσει μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα. Θεωρείται από τα φαβορί για την κατάκτηση του Europa League. Τέλος, αλλά μείζονος σημασίας, αρχίζει ξανά να αποτελεί πόλο έλξης σημαντικών ονομάτων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μία Ίντερ που αρχίζει να θυμίζει τον παλιό καλό της εαυτό και να δείχνει ικανή να πετύχει όσα προσπαθούσε τα προηγούμενα χρόνια.

Το ψάρι «βρωμάει» από το κεφάλι

Σπουδαίο ρόλο στην ανάκαμψη της Ίντερ παίζει αν μη τι άλλο ο Αντόνιο Κόντε. Ο τεχνικός των «νερατζούρι» φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την αλλαγή της εικόνας της ομάδας του Μιλάνου. Έχει δώσει ταυτότητα στην ομάδα, έχει διαμορφώσει παίκτες με χαρακτήρα στο χορτάρι. Και φυσικά τόσο ο κόσμος όσο και η ομάδα του εκδηλώνουν την αγάπη και το θαυμασμό τους για τα επιτεύγματά του.

Δεν είναι λίγο, άλλωστε, να χτίσει κάποιος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μία ομάδα που χαίρεσαι να βλέπεις. Και φυσικά που ξέρεις ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο θα νικήσει το παιχνίδι. Ο Κόντε κατόρθωσε να δώσει εμπειρία με την απόκτηση του Γκοδίν, του Σάντσεζ και του Λουκάκου αλλά έχει επενδύσει ταυτόχρονα και στο μέλλον με τις μεταγραφές των Πολιτάνο, Λαζάρο και Μπαρέλα. Και όλα αυτά έχοντας έναν πάγκο γεμάτο με λύσεις.

Και όλα αυτά γιατί κατάφερε να κάνει τους παίκτες να βγάζουν στο χορτάρι τον καλύτερό τους εαυτό. Όποιος παίκτης κι αν επιλεχθεί για το βασικό σχήμα της ομάδας το μόνο σίγουρο είναι ότι θα παίξει για τη φανέλα του. Για τον κόσμο, την ομάδα και μετά για τον εαυτό του. Ο Κόντε εμπνέει εμπιστοσύνη στους παίκτες του και εκείνοι όσο βλέπουν αποτέλεσμα στη δουλειά τους, θα τον έχουν σα δάσκαλο τους.

Θέλοντας να είμαστε αντικειμενικοί, η δουλειά του προκατόχου του Κόντε στην Ίντερ, Λουτσιάνο Σπαλέτι, δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητη. Ωστόσο, παρά την καλή του δουλειά αγωνιστικά, ο Σπαλέτι δεν άργησε να χάσει τη μάχη των αποδυτηρίων. Γεγονός που οδήγησε στην αποδέσμευσή του, το δανεισμό του Ικάρντι στην Παρί και την εισαγωγή της Ίντερ σε μία περίοδο ανασφάλειας. Σπαλέτι

Όλοι θέλουν να πάνε στην Ίντερ

Τα θετικά αποτελέσματα και ειδικότερα η καλή εικόνα μίας ομάδας, ωστόσο, δε μένουν ποτέ μόνο ανάμεσα στους παίκτες αυτής. Όπως είναι λογικό, κάθε ομάδα που διανύει μία καλή περίοδο γίνεται σήμα κατατεθέν και για αντίπαλες ομάδες και κυρίως για τους παίκτες της.

Δεν είναι λίγοι που βλέποντας τη δουλειά του Κόντε θέλουν να κάνουν το βήμα και να μετακομίσουν στο Μιλάνο. Μία δουλειά που προέκυψε από τον… τελειωμένο Λουκάκου, τον αδιάφορο Σάντσεζ, τον «γέρο» Γκοδίν και κάτι… πιτσιρικάδες. Η Ίντερ με λίγα λόγια είναι ξανά πόλος έλξης για μεταγραφές και μάλιστα αρκετά ηχηρών ονομάτων.

Τελευταίο που προστέθηκε στη μακρά λίστα των σεναρίων είναι αυτό του Έρικσεν. Ο Δανός αστέρας της Τότεναμ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και αναζητά στέγη. Τα διεθνή Μέσα τον ήθελαν να γίνεται κάτοικος Μαδρίτης για τα μάτια της Ρεάλ, αλλά τα τελευταία δημοσιεύματα τον ντύνουν «νερατζούρι». Ο Ολιβιέ Ζιρού επίσης «ακούγεται» ότι θα μπει στο αεροπλάνο για Μιλάνο. Φήμες κυκλοφορούν όμως και για τον Άσλεϊ Γιανγκ, τον Τσονγκ και τον Μάρκος Αλόνσο. Eriksen

Τι όνειρα μπορεί να κάνει η Ίντερ;

Αν μη τι άλλο κάποια διάκριση εντός των συνόρων δεν είναι εύκολη. Όσο υπάρχει το «μονοπώλιο» της Γιουβέντους τουλάχιστον. Φυσικά κάθε κανόνας έχει και την εξαίρεσή του και αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί και με τη «Μεγάλη Κυρία».

Άλλωστε αρκετές φορές η ομάδα του Τορίνο έχει νιώσει την ανάσα των διεκδικητών μέχρι και λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Συνεπώς δε θα ήταν και σενάριο επιστημονικής φαντασίας το ενδεχόμενο κατάκτησης του πρωταθλήματος. Το ζητούμενο όμως στην Ίντερ δε θα έπρεπε να είναι αυτό, αλλά η παγίωσή της στην κορυφή.

Την τελευταία πενταετία μπορεί να είναι σταθερά στην πρώτη τετράδα (εκτός της 7ης θέσης τη σεζόν 2016-17), αλλά πρόκειται για πλασματικό στατιστικό. Κι αυτό γιατί ουσιαστικά βρισκόταν στην τετράδα καθώς επικρατούσε στην άτυπη κούρσα των θέσεων 4-8 και κατάφερνε να φιγουράρει στην «κορυφή» με ελάχιστη διαφορά από τις υπόλοιπες ομάδες.

Και αυτό είναι χαοτικά διαφορετικό από το να μονομαχεί με τις υπόλοιπες δύο ή και τρεις ομάδες της κορυφής για την πρώτη θέση.

Όσο δε για την Ευρώπη και το Europa League, η Ίντερ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις «μεγάλες» ομάδες που βρίσκονται στους «32» της διοργάνωσης. Από τα υπόλοιπα ζευγάρια, σε αγωνιστική κατάσταση ικανή να «τρομάξουν» τους Μιλανέζους βρίσκονται ομάδες μετρημένες στα δάχτυλα. Άγιαξ, Γουλβς, Σάλτσμπουργκ, Άιντραχτ, Λεβερκούζεν είναι τα φόβητρα που βέβαια θα δείξει ο χρόνος ποιες ομάδες θα προχωρήσουν και ενδεχομένως δώσουν βάρος στις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Καθώς αν μη τι άλλο, δεν είναι όλες οι ομάδες ικανές να στηρίξουν δύο υποχρεώσεις ταυτόχρονα. Και εγχώρια και ευρωπαϊκά παιχνίδια. Σε περίπτωση, λοιπόν, που η Ίντερ θέλει να «χτυπήσει» το Europa League δεν υπάρχει κάποιος λόγος να την αποθαρρύνει από το στόχο της. Inter

Η ευκαιρία της Ίντερ

Άλλωστε, τη φετινή σεζόν έχει παρουσιαστεί στην Ίντερ μία τεράστια ευκαιρία καθώς από τον μαραθώνιο του πρωταθλήματος απουσιάζουν οι ισχυρές των προηγούμενων χρόνων, Ρόμα και Νάπολι. Οι δύο ομάδες διανύουν μία αρκετά μέτρια χρονιά από αγωνιστικής απόψεως, κάτι που δεν τις καθιστά επικίνδυνες και ανταγωνιστικές.

Φυσικά, έχουν προστεθεί στο «χορό» οι Λάτσιο και Αταλάντα που σε συνέχεια των περσινών εμφανίσεών τους εξακολουθούν να είναι πηγές κινδύνου. Όχι όμως αρκετά για να «κλέψουν» από τη δόξα της Ίντερ. Αυτό που καλείται η τελευταία να κάνει είναι να εστιάσει στη «μονομαχία» της με τη Γιουβέντους.

Γιατί αν φέτος υπάρχει μία ομάδα που μπορεί να στερήσει από τη Γιουβέντους τον τίτλο, αυτή είναι αναμφίβολα η Ίντερ. Καμία άλλη

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ