ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
Το αστρονομικό νούμερο που θα απομακρύνει τον Σαλάχ από το Λίβερπουλ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Λάτσιο

Ο μη εντυπωσιακά… εντυπωσιακός κύριος Ιμόμπιλε!

Ο Τσίρο Ιμόμπιλε σπάει κάθε ρεκόρ σκορασίσματος, τρέχει σαν «βολίδα» για το «χρυσό παπούτσι», με το στέμμα της πρωταθλήτριας Ιταλίας στο προσκήνιο

Ο μη εντυπωσιακά… εντυπωσιακός κύριος Ιμόμπιλε!

Γρήγορη ερώτηση: Ποιος πιστεύετε πως είναι αυτή τη στιγμή ο κορυφαίος σκόρερ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα; Όσοι σκεφτήκατε Κριστιάνο Ρονάλντο (20 γκολ) ή Λιονέλ Μέσι (14 γκολ) έχετε ήδη χάσει, ενώ οι λιγότεροι που απάντησαν Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έπεσαν κοντά αλλά ατύχησαν (22 γκολ). Η σωστή απάντηση είναι ο Τσίρο Ιμόμπιλε της Λάτσιο. Κι όμως, ο σχεδόν αθόρυβος Ιταλός στράικερ, σχεδόν χωρίς να δημιουργήσει «ντόρο» με 26 τέρματα φιγουράρει στην πρώτη θέση των σκόρερ και σχεδόν σε όλους δημιουργείται η εξής απορία: Μα πως;

Κλασικό φορ κόντρα στις… μόδες

Σε μια εποχή που οι γρήγοροι, ικανοί στις τρίπλες και με ρόλο μεγαλύτερο από αυτόν του «εκτελεστή» επιθετικοί ευδοκιμούν, ο Ιμόμπιλε πάει κόντρα στο ρεύμα και θέτει τους δικούς του όρους. Αργός, όχι ιδιαίτερα ικανός στις τρίπλες και γενικά μη φαντεζί, ο 29χρονος είναι ένας κλασικός φορ περιοχής αφοσιωμένος αποκλειστικά στο σκοράρισμα. Κάτι το οποίο κάνει κατ’επανάληψη καθώς ξέρει που πρέπει να βρίσκεται και τις περισσότερες φορές θα έρθει είτε με ψύχραιμο τελείωμα μέσα από την περιοχή, είτε με μια άπιαστη κεφαλιά, ή από το σημείο του πέναλτι.

Ωστόσο προκειμένου να επιτύχει ένας παίκτης με τέτοιο παιχνίδι στο σημερινό πιο γρήγορο στυλ ποδοσφαίρου, πρέπει να υπάρξει και η κατάλληλη καθοδήγηση από τον προπονητή στους υπόλοιπους παίκτες. Στις 4 σεζόν που είναι κάτοικος Ρώμης ο Ιταλός διεθνής φορ, είναι αναμφισβήτητα η «αιχμή του δόρατος» των «λατσιάλι», με τους συμπαίκτες του να γνωρίζουν πως λειτουργεί επίθεση τους και να βασίζονται σε αυτόν. Δεν είναι τυχαίο πως όσες σεζόν βρίσκεται στην ομάδα του Σιμόνε Ιντζάκι είναι ο πρώτος σκόρερ των πρωτευουσιάνων, σημειώνοντας μάλιστα αρκετά τέρματα (23 το 16-17, 29 το 2017-18, 15 το 2018-19 και 26 μέχρι στιγμής φέτος). Δεν είναι τυχαίο μάλιστα, πως τις 2 χρονιές που είχε περισσότερα από 20 γκολ, η Λάτσιο τερμάτισε στην 5η θέση του Καμπιονάτο. Καθόλου κακό [πλασάρισμα για μια ομάδα η οποία τα περασμένα χρόνια είχε συνηθίσει να βρίσκεται κατά μ.ο στην 7η θέση.

Φέτος ωστόσο οι βλέψεις των «αετών» είναι πολύ μεγαλύτερες. Με τους πάντες αφοσιωμένους στην «θορυβώδη» κόντρα των Ίντερ και Γιουβέντους, η Λάτσιο σχεδόν χωρίς να έχει τραβήξει το οποιοδήποτε βλέμμα βρίσκεται στην 3η θέση και το -1(!) από τις δύο πρωτοπόρους. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, η αρμάδα του Ιντζάκι έχει σπάσει το ρεκόρ συνεχόμενων αγώνων χωρίς ήττα (17), το οποίο έστεκε από το 1999 και την πρωταθλήτρια ομάδα του Σβεν-Γκόραν Έρικσον. Και ως επί το πλείστον αυτό δεν θα έρθει μέσω αμυντικογενούς ποδοσφαίρου, αλλά με εντυπωσιακά επιθετικά παιχνίδια.

Αυτά που κάποιοι πέταξαν βρήκαν αξία στη Ρώμη

Μέχρι να έρθει και να επιτύχει στη Λάτσιο ο Ιμόμπιλε δεν είχε καταφέρει να εντυπωσιάσει στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν. Η εντυπωσιακή του σεζόν το 2013-14 με τη φανέλα της Τορίνο (22 τέρματα) έφεραν τη μεγάλη μεταγραφή στη Ντόρτμουντ, η οποία έψαχνε τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι που είχε αποχωρήσει για το Μόναχο και τη μισητή Μπάγερν. Κάτω από την πίεση της «κληρονομιάς» του Πολωνού, αλλά και τις γενικότερες απαιτήσεις του συλλόγου, ο 24χρονος τότε Τσίρο δεν κατάφερε να ξεδιπλώσει το ταλέντο του, σκοράροντας μόλις 3 γκολ. Οι δανεισμοί του την επόμενη σεζόν σε Τορίνο και Σεβίλλη δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με τους Βεστφαλούς να εγκαταλείπουν το πρότζεκτ του Ιταλού. Το καλοκαίρι του 2016 τελικά, η Σεβίλλη η οποία είχε αγοράσει τον Ιταλό για 11 εκατομμύρια των πούλησε φθηνότερα από ότι τον αγόρασε στη Λάτσιο και η συνέχεια από εκείνο το σημείο είναι γνωστή.

Ωστόσο από την ομάδα του «μαέστρου» Σιμόνε Ιντζάκι (ο οποίος βρίσκεται στα ηνία από το 2016), δεν έχει μόνο ο Ιμόμπιλε το όνομα του «reject». Ο πρώτος δημιουργός της ομάδας με 13 ασίστ, Λουίς Αλμπέρτο, είχε περάσει ανεπιτυχώς από Λίβερπουλ και Σεβίλλη, πριν καταλήξει στη Ρώμη.Το ίδιο ισχύει και για τους Λούκας Λέιβα, ο οποίος μετά από πολλά χρόνια μετριότητας στο Λίβερπουλ μετακόμισε στην Ιταλία, αλλά και για τους Φραντσέσκο Ατσέρμπι (Μίλαν) και Χοακίν Κορέα (Σεβίλλη), οι οποίοι άρπαξαν από τα μαλλιά την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο «Ολίμπικο».

Αν προσθέσουμε και την εξέλιξη που έλαβαν σχετικά «άσημοι» παίκτες όπως οι Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λούλιτς και Παρόλο, αποτέλεσμα είναι μια ομάδα η οποία πήρε αυτά που κάποιοι πέταξαν στα «σκουπίδια» και αξιοποίησε στο έπακρο.

Κοινό όλων των παραπάνω παικτών, οι τρεις τίτλοι που έχουν πανηγυρίσει οι «λατσιάλι» τα τελευταία 2 χρόνια, προσθέτοντας στην τροπαιοθήκη τους 1 Κόπα Ιτάλια και 2 Σούπερ Καπ Ιταλίας. Και αν το όνομα των τίτλων δεν εντυπωσιάζει ιδιαίτερα, το γεγονός πως και οι 3 έχουν έρθει σε βάρος της Γιουβέντους, δίνει μια παραπάνω αξία σε αυτούς. Φέτος, στη Λάτσιο παρουσιάζεται μια φανταστική ευκαιρία να «χτυπήσει» για ακόμη μια φορά τη «βέκια σινιόρα» και να αποκτήσει το 3 πρωτάθλημα της ιστορίας της, κόντρα σε κάθε λογική. Με όμορφο ποδόσφαιρο, παίκτες που γνώρισαν την απόρριψη και ένα αντισυμβατικό «κανόνι» μπροστά, το οποίο πάει κόντρα στους σύγχρονους καιρούς του ποδοσφαίρου.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ