ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
Το αστρονομικό νούμερο που θα απομακρύνει τον Σαλάχ από το Λίβερπουλ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

H Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να θεωρεί τον Μέσι δεδομένο

Η Μπαρτσελόνα παραμένει μια τοπ ομάδα είναι όμως φανερό ότι δεν λειτουργεί σωστά. Ο Μέσι δείχνει δυσαρεστημένος με τη διοίκηση και αυτό δεν είναι καλό νέο.

H Μπαρτσελόνα δεν πρέπει να θεωρεί τον Μέσι δεδομένο

Είναι αλήθεια ότι την τελευταία δεκαπενταετία η Μπαρτσελόνα έχει ανέβει πολλά επίπεδα σαν σύλλογος. Η κυριαρχία της ήταν εντυπωσιακή και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι μέσα σε αυτό το διάστημα η Μπαρτσελόνα παρουσίασε την καλύτερη ομάδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Παρότι όμως οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη το διοικητικό τοπίο στους «Μπλαουγκράνα» ήταν πάντα κάπως… θολό. Η βιτρίνα μπορεί να γυάλιζε αλλά στο εσωτερικό υπήρχε καπνός. Φήμες για τεράστια χρέη, προβλήματα στις σχέσεις με τους παίκτες, αμφισβήτηση από οπαδούς και φιλάθλους. Παρά τα ζητήματα η Μπαρτσελόνα κατάφερνε πάντα να θάβει κάτω από το χαλί των επιτυχιών τα προβλήματά της. Τώρα φαίνεται πως είναι η πρώτη φορά που η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Γιατί; Γιατί ο Λέο Μέσι είναι εμφανώς δυσαρεστημένος με τις επιλογές της διοίκησης.

Είναι λάθος να τον θεωρεί δεδομένο

Η κατάσταση που προέκυψε με τον κορωνοιό είναι το καλύτερο παράδειγμα για να καταλάβει κανείς το μπάχαλο που επικρατεί στην Μπαρτσελόνα. Η διοίκηση βγάζει σέντρα τους παίκτες ότι αρνήθηκαν τις περικοπές στο μισθό τους. Μια μέρα μετά ο Μέσι σαν αρχηγός της ομάδας διαψεύδει αυτόν τον ισχυρισμό και ανακοινώνει ότι οι παίκτες δέχονται μείωση 70% στις αποδοχές τους. Τα χρήματα αυτά μάλιστα διατέθηκαν στους χιλιάδες υπαλλήλους εντός ομάδας, οι οποίο κινδύνευαν με απόλυση!

Παράλληλα επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στη διοίκηση για τον τρόπο που χειρίστηκε την κατάσταση εκθέτοντας τους παίκτες χωρίς καμία απολύτως αφορμή. «Δεν παύει να μας εκπλήσσει ότι μέσα στο σύλλογο υπάρχουν αυτοί που προσπαθούν να μας βάλουν στο στόχαστρο και να προσθέσουν πίεση για κάτι που εξ αρχής ξέραμε ότι θα κάνουμε». Αυτά ήταν ακριβώς τα λόγια του Μέσι που αν μη τι άλλο δείχνουν… ενόχληση. Μέσι

Ακολουθεί πανικός. Τα σενάρια για τάσεις φυγής δίνουν και παίρνουν, τα δημοσιεύματα για πόλεμο ανάμεσα στη διοίκηση και τους παίκτες με μπροστάρη το Μέσι είναι αλλεπάλληλα. Αποκορύφωμα το επικό πρωτοσέλιδο της L’ Equipe που παρομοιάζει τον Αργεντίνο σταρ με τον συμπατριώτη του Τσε Γκεβάρα. Μια εμβληματική φιγούρα που αποτέλεσε σύμβολο για την επανάσταση κόντρα στο διδακτορικό καθεστώς της Κούβας υπό τον Φουλχένσιο Μπατίστα.

Το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δεν σχετίζεται μόνο με τα γεγονότα που αφορούν τις περικοπές. Η έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη διοίκηση στις τάξεις των παικτών μπορεί να οδηγήσει σε «επαναστατικές» κινήσεις με σημαντικές επιπτώσεις για τον Μπαρτομέου και τους υπόλοιπους.  Ο Μέσι είναι από τους βασικότερους λόγους εκτόξευσης της Μπαρτσελόνα όλα αυτά τα χρόνια. Μέσι πρωτοσέλιδο

Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο, προέρχεται από τις ακαδημίες της ομάδας, είναι αρχηγός, ηγέτης και σημαία της. Ο ίδιος έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι θέλει να παίζει στη Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος της καριέρας του. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει με κάθε κόστος. Η διοίκηση και όλος οργανισμός Μπαρτσελόνα πρέπει να έχει ως νούμερο ένα προτεραιότητα τη σχέση της με τον Λιονέλ Μέσι. Γιατί αν αυτός φύγει τότε…

Όπως είναι τώρα η Μπαρτσελόνα χωρίς Μέσι θα… καταρρεύσει

Αν ο Μέσι αφήσει τη Μπαρτσελόνα τα προβλήματα εκτός από διοικητικά θα γίνουν και αγωνιστικά. Η εξάρτηση των «Μπλαουγκράνα» από τον Αργεντίνο σούπερ σταρ είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Μετά την σταδιακή αποχώρηση από την ομάδα παικτών που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μοιράστηκαν μεγάλο μέρος του φορτιού με τον Μέσι όλα αυτά τα χρόνια, ο αρχηγός μένει όλο και περισσότερο… μόνος.

Ο Τσάβι έγινε προπονητής, ο Ινιέστα βγήκε σε πρόωρη σύνταξη στην Ιαπωνία, ο Νεϊμάρ έφυγε για το Παρίσι, ο Ντάνι Άλβες κολλάει τα τελευταία ένσημα στην Βραζιλία, ο Πικέ, ο Μπούσκετς και ο Σουάρεζ έχουν περάσει τα 30. Η αλλαγή φρουράς στην Μπαρτσελόνα αποδεικνύεται πολύ δύσκολη υπόθεση. Δεν είναι ότι όσοι ήρθαν για αντικαταστήσουν όλους αυτούς -και πολλούς άλλους- δεν είναι ακριβοί και κυρίως καλοί παίκτες. Απλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν δείχνουν να μπορούν να σηκώσουν αυτή την ευθύνη. Μέσι Τσάβι Ινίεστα

Η Μπαρτσελόνα έδωσε τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 400 εκατομμύρια ευρώ για Ντεμπελέ, Κουτίνιο και Γκριεζμάν τη στιγμή που και οι τρεις μαζί έχουν προσφέρει όσα ο Νεϊμάρ μόνος του σε μια καλή του χρονιά. Πολύ καλό το δίδυμο Αρτούρ και Ντε Γιόνγκ στα χαφ όμως έχει ακόμα πολλά ψωμιά να φάει για να πλησιάσει το επίπεδο των προκατόχων του. Παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύονται η Μπαρτσελόνα δυσκολεύεται να βρει παίκτες που θα βγουν μπροστά στα δύσκολα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο Μέσι να είναι πλέον το Α και το Ω της ομάδας. Κυρίως χάρη σε αυτόν η Μπαρτσελόνα έχει καταφέρει να διατηρείται σε κορυφαίο επίπεδο χωρίς να εντυπωσιάζει πλέον με τη μπάλα που παίζει. Χωρίς τον Μέσι θα είναι μια εντελώς διαφορετική ομάδα με σημαντικά χαμηλότερο ταβάνι. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στην Ρεάλ Μαδρίτης από τη στιγμή που έφυγε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που κατάφερες να τους έχεις στην ομάδα σου δεν τους αφήνεις να φύγουν ούτε στα… 50!

Δεμένος μαζί της αλλά…

Βέβαια η περίπτωση Μέσι διαφέρει αρκετά από αυτή του Πορτογάλου. Ο Αργεντίνος έχει πολύ μεγάλο δέσιμο με την Μπαρτσελόνα. Έχει περάσει εκεί όλη του την καριέρα και η σχέση του τόσο με το κλαμπ όσο και με την πόλη είναι σχέση πραγματικής αφοσίωσης. Ένας φίλος που βρέθηκε στο τελευταίο εντός ματς των «Μπλαουγκράνα» κόντρα στη Σοσιεδάδ αναφέρθηκε στον Μέσι ως «Πρωθυπουργός της Βαρκελώνης». Επίσης σε αντίθεση με τον Κριστιάνο ο Μέσι σαν ιδιοσυγκρασία και σαν χαρακτήρας είναι ο τύπος που θα μείνει σε μια ομάδα για όλη τη ζωή. Μέσι πανηγυρισμός

Δεν κρίνω την επιλογή κανενός εκ των δύο. Δεν μπορών με τίποτα αν αποφασίσω ποιανού η καριέρα είναι πιο συναρπαστική. Θα μείνω στο ότι και οι δύο κάνανε τα πράγματα με τον δικό τους τρόπο και με κοινό προορισμό την κορυφή. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Μέσι δεν θα ήθελε με κανέναν τρόπο να αφήσει την Μπαρτσελόνα. Έχω την εντύπωση πως όσα προβλήματα κι αν υπάρχουν αυτός τελικά θα παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος της καριέρας του.

Παρόλα αυτά στη ζωή και ειδικά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Η εικόνα που αποπνέει ο πλανήτης Μπαρτσελόνα είναι μια εικόνα το λιγότερο ανησυχητική. Ο Μπαρτομέου θα πρέπει να προχωρήσει σε δραστικές αλλαγές προκειμένου να μην ξαναδεί άσπρα μαντήλια να ανεμίζουν στον ουρανό του Καμπ Νου. Ένα από αυτά και μάλλον το σημαντικότερο είναι να τα βρει με τον Μέσι. Γιατί δεν υπάρχει ούτε… μισός άνθρωπος στην Βαρκελώνη που θα πάρει το μέρος του σε μια τέτοια κόντρα. Πόσο μάλλον όταν προφανέστατα είναι η δική του πλευρά που είναι φάουλ. Μέσι Μπατρομέου

Οι αποφάσεις που έχουν παρθεί και σε αγωνιστικό επίπεδο τελευταία είναι η μια χειρότερη από την άλλη. Ο Μέσι έχει βάλει πλάτη και διατηρεί την Μπαρτσελόνα σε τροχιά τίτλων. Έχει έρθει η ώρα η διοίκηση να δείξει έμπρακτα την εκτίμησή της και να… συνεννοηθεί καλύτερα μαζί του. Βλέπετε οι εκπλήξεις δεν είναι πάντα ευχάριστες.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ