ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ρόα: “Δεν πήγα στη Γιουνάιτεντ γιατί πίστευα ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου”

Ο παλαίμαχος διεθνής Αργεντίνος, Κάρλος Ρόα, αποκάλυψε ότι δεν πήρε μεταγραφή στη Γιουνάιτεντ το 2000 γιατί πίστευε ότι ερχόταν το τέλος του κόσμου.

Ρόα: “Δεν πήγα στη Γιουνάιτεντ γιατί πίστευα ότι θα ερχόταν το τέλος του κόσμου”

Ο Κάρλος Ρόα έγινε διάσημος στο Μουντιάλ του 1998. Τότε, ως γκολκίπερ της εθνικής Αργεντινής βοήθησε την ομάδα του να αποκλείσει την εθνική Αγγλίας στη διαδικασία των πέναλτι. Το 1999 κατέκτησε το ισπανικό σούπερ καπ ως παίκτης της Μαγιόρκα και οδήγησε την ομάδα μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Βρισκόταν στην καλύτερη φάση της καριέρας του σε μία εποχή που η Γιουνάιτεντ έψαχνε για γκολκίπερ. Ο Σμάιχελ αποχωρούσε από το σύλλογο και οι “κόκκινοι διάβολοι” είχαν βρει στο πρόσωπο του Ρόα το διάδοχό του.

Ωστόσο, ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής αποφάσισε να απορρίψει το ποδόσφαιρο εξαιτίας των θρησκευτικών του πεποιθήσεων. Ειδικότερα, όντας μέλος της Εκκλησίας Αντβεντιστών της Εβδόμης Ημέρας, θεωρούσε ότι το 2000 θα ερχόταν το τέλος του κόσμου. Έτσι, αποφάσισε να αποσυρθεί και να εγκατασταθεί στο χωρίο Βίλα ντε Σότο, περιμένοντας την αποκάλυψη.

Το τέλος του κόσμου δεν ήρθε ποτέ και εκείνος επέστρεψε στη Μαγιόρκα. Ωστόσο, η αποχή είχε τεράστιο αντίκτυπο στην απόδοσή του και έχασε τη θέση του από τον Λέο Φράνκο. Ακολούθως, μετακινήθηκε στην Αλμπαθέτε, που αγωνιζόταν στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Αφού κατάφερε να την ανεβάσει στην πρώτη εθνική του ισπανικού πρωταθλήματος, διαγνώστηκε στα μέσα της επόμενης σεζόν με καρκίνο στους όρχεις. Έτσι, αναγκάστηκε να περάσει την πόρτα του χειρουργείου, ξοδεύοντας ένα χρόνο κάνοντας χημειοθεραπείες. Η τελευταία του χρονιά πριν κρεμάσει τα παπούτσια του ήταν το 2007 στην αργεντίνικη Ολίμπο.

Η εξήγηση του Ρόα

20 χρόνια αργότερα, ο Αργεντίνος παλαίμαχος είναι μέλος του προπονητικού επιτελείου της San Jose Earthquakes. Ο ίδιος μιλώντας στην Μirror, παραδέχτηκε ότι η απόφαση του ήταν λανθασμένη από αθλητικής άποψης.

“Εκείνο τον καιρό ήμουν αφιερωμένος στη θρησκεία και διάβαζα τη βίβλο. Ήταν δύσκολη απόφαση, αλλά η οικογένειά μου συμφώνησε μαζί μου. Μερικά πράγματα συνέβησαν που δε θα γίνουν ποτέ γνωστά γιατί είναι προσωπικά και θα μιλούσα γι αυτά μόνο σε κοντινά μου πρόσωπα. Πολλά ειπώθηκαν τότε από άγνοια και μου χρεώθηκαν χίλια κακά πράγματα. Οι άνθρωποι του συλλόγου πίστευαν ότι θα αποκτούσαν πολλά χρήματα από τη μεταγραφή που θα γινόταν. Σήμερα, εξακολουθώ να πιστεύω ότι σε πνευματικό επίπεδο ήταν μια πολύ καλή απόφαση. Όμως, σε αθλητικούς όρους, δεν ήταν γιατί άφησα το ποδόσφαιρο στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Θα μπορούσα να προοδεύσω πολύ με καλά συμβόλαια και την πιθανότητα να παίξω στην Αγγλία. Ο κόσμος ποτέ δε θα καταλάβει. Τότε με είχαν τρελάνει, με καλούσαν από παντού και όσο προσπαθούσα να εξηγήσω την απόφασή μου, δεν την καταλάβαιναν”.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ