Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ρόμπεν: “Κορυφαίος στον κόσμο ο Γκουαρντιόλα”
Μάντσεστερ Σίτι

Ρόμπεν: “Κορυφαίος στον κόσμο ο Γκουαρντιόλα”

Ο Άριεν Ρόμπεν χαρακτήρισε τον Πεπ Γκουαρντιόλα τον καλύτερο προπονητή στον κόσμο, ενώ παράλληλα θυμήθηκε την εποχή που αποφάσιζε να μεταγραφεί στη Μπάγερν Μονάχου

26.05.2020 | 17:21

Ο Άριεν Ρόμπεν δεν έχει αμφιβολίες για τον καλύτερο προπονητή του κόσμου. Έχοντας συνεργαστεί με τον Πεπ Γκουαρντιόλα στη Μπάγερν, ο Ολλανδός ξέρει από πρώτο χέρι την προπονητική αξία του Καταλανού τεχνικού.

Ο Ρόμπεν αγωνίστηκε για τρεις σεζόν υπό τις οδηγίες του Πεπ, όμως έχει δουλέψει και με άλλους προπονητές της ελίτ. Κορυφαίοι εξ αυτών είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο Κάρλο Αντσελότι και ο Λουίς Φαν Χάαλ.

Ωστόσο, ο “ιπτάμενος Ολλανδός” ξεχώρισε τον νυν προπονητή της Σίτι, με τον οποίο έχουν και την ίδια φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο.

“Αγαπώ το ποδόσφαιρο και πάνω από όλα το επιθετικό ποδόσφαιρο. Ο Πεπ είναι ο μάστερ του επιθετικού ποδοσφαίρου.

Είναι αφοσιωμένος στην επίθεση και την πλήρη κατοχή της μπάλας. Εννοείται πως εμένα μου αρέσει αυτό, αφού κινούμαστε στο ίδιο μήκος κύματος.

Έγινα πιο πλήρης μετά τη συνεργασία μας. Τα τρία χρόνια που συνεργαστήκαμε με έκαναν καλύτερο παίκτη. Κατά τη γνώμη μου, ο Πεπ είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο”, δήλωσε ο Ρόμπεν για τον πρώην προπονητή του.

¨Ρίσκαρα, αλλά δικαιώθηκα με τη Μπάγερν”

Ο Ρόμπεν μετακόμισε στο Μόναχο το 2009, έπειτα από τη θητεία του στη Ρεάλ Μαδρίτης. Εκεί ρίζωσε για τα καλά, αφού ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας για 10 χρόνια. Κατέκτησε πολλούς τίτλους, με πιο σημαντικό το Τσάμπιονς Λιγκ του 2013, όπου πέτυχε και το νικητήριο γκολ στον τελικό.

Όμως, εκείνη την εποχή, η επιλογή του Ρόμπεν να πάει στη Μπάγερν δεν ήταν και η ασφαλέστερη δυνατή.

“Όταν έφυγα από τη Ρεάλ, το μόνο που ήθελα ήταν να κατακτήσω το Τσάμπιονς Λιγκ. Εκείνη την εποχή η Μπάγερν δεν ανήκε στα κορυφαία ευρωπαϊκά κλαμπ. Δεν ήταν μια εύκολη επιλογή για μένα τότε. Τελικά όμως αποδείχθηκε πως η απόφαση που πήρα ήταν πολύ σωστή”, κατέληξε ο Ρόμπεν.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version