ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Παρί Σεν Ζερμέν

Η Παρί μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της!

Η Παρί Σεν Ζερμέν γύρισε από την κόλαση και πήρε μεγάλη πρόκριση κόντρα στην Αταλάντα. Πλέον καλείται να αποδείξει αν είναι έτοιμη για την υπέρβαση.

Η Παρί μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της ιστορίας της!

Μετά από απανωτές αποτυχίες και ντροπιαστικούς αποκλεισμούς η Παρί Σεν Ζερμέν κατάφερε επιτέλους να φτάσει στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η διοίκηση των Αράβων έχει επενδύσει από το 2011 μέχρι σήμερα πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ με στόχο την κατάκτηση της διοργάνωσης. Κάθε χρόνο οι Παριζιάνοι στη θεωρία ξεκινάνε ως ένα από τα μεγάλα φαβορί αλλά στην πράξη βρίσκουν όλο και πιο εμφατικούς τρόπους να αποτύχουν. Φέτος βρίσκονται για πρώτη φορά μια ανάσα από τον μεγάλο τελικό. Θα τα καταφέρουν;

Χρειαζόταν μια τέτοια πρόκριση

Όταν έγινε η κλήρωση των προημιτελικών η Παρί είδε τον δρόμο για τον τελικό να ανοίγεται διάπλατα μπροστά της. Θεωρητικά θα έπρεπε να αποκλείσει με σχετική άνεση την πρωτάρα Αταλάντα και να πάει σε έναν μονό ημιτελικό με Ατλέτικο ή Λειψία. Το ρόστερ της ομάδας είναι σαφώς το ανώτερο σε αυτή την τετράδα ομάδων. Ξαφνικά ο τελικός εκτός από θέλω έγινε και πρέπει. Το βάρος του φαβορί που -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- η ομάδα αδυνατούσε να διαχειριστεί έγινε ακόμη μεγαλύτερο. Παρί Νειμάρ Μπαπέ

Στην Παρί ήξεραν ότι το παιχνίδι κόντρα στην Αταλάντα θα ήταν πιο δύσκολο απ’ ότι νόμιζαν οι περισσότεροι. Όπως και έγινε. Η καταπληκτική ομάδα του Γκασπερίνι -που έχει σοκάρει όλη την Ευρώπη με τη φετινή της πορεία- κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της μέχρι το τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης. Το άγχος είχε για ακόμη μια φορά κατακλύσει τους Γάλλους οι οποίοι έβλεπαν ακόμη ένα ευρωπαϊκό στραπάτσο να πλησιάζει. Και εκεί έγινε αυτό που εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ. Η Παρί έκανε το απόλυτο comeback, γύρισε τούμπα το ματς μέσα σε τρία λεπτά και… προκρίθηκε.

Η ομάδα που έχει πρωταγωνιστήσει αρνητικά σε κάποιες από τις επικότερες ανατροπές της πρόσφατης ιστορίας του Τσάμπιονς Λιγκ αυτή τη φορά βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Ο τρόπος που ήρθε αυτή η πρόκριση έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία από το να κέρδισαν οι Γάλλοι με ένα εύκολο 2-0 ή ακόμη και με ένα δύσκολο 1-0 με ένα γκολ νωρίς στο παιχνίδι. Παρί πρόκριση

Παρακολουθώντας το ματς έβλεπες μια κλασσική βραδιά της Παρί σε φάση νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Τεράστιες χαμένες ευκαιρίες, γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα, εκνευρισμός, μηδέν καθαρό μυαλό. Η ομάδα του Τούχελ σου έδινε τη σιγουριά ότι θα αποκλειστεί και πάλι με το δικό της μοναδικό στυλ. Όμως αυτή τη φορά τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά.

Με ηγέτη Νεϊμάρ

Το πρόσωπο της χθεσινής αναμέτρησης ήταν ξεκάθαρα ο Νεϊμάρ. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής από όποια πλευρά κι αν το πιάσεις. Στην αρχή με τις αδιανόητες χαμένες ευκαιρίες του και στο τέλος με δύο ενέργειες που στην ουσία έκριναν το παιχνίδι. Το καλοκαίρι του 2017 η Παρί πλήρωσε 222 εκατομμύρια για να φέρει έναν παίκτη που να μπορεί να κάνει ακριβώς αυτό. Να κρίνει ένα ματς με δυο ενέργειες. Το ταλέντο του Νεϊμάρ είναι τεράστιο. Ο ίδιος έχει αδικήσει τον εαυτό του με τον τρόπο που συμπεριφέρεται από όταν πήρε μεταγραφή στο Παρίσι και μετά.

Εντελώς ασόβαρος, τραυματίζεται συνέχεια, δεν δίνει βάση στην αποθεραπεία του, πρωταγωνιστεί συνέχεια σε κουτσομπολιά. Όταν είναι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στο ποδόσφαιρο είναι ικανός για πολύ μεγάλα πράγματα. Όπως ακριβώς εχθές. Με τον Μπαπέ ανέτοιμο λόγω τραυματισμού, τον Ντι Μαρία τιμωρημένο και τον Καβάνι να αποτελεί πλέον παρελθόν όλο το βάρος επιθετικά και δημιουργικά έπεσε στον… Νεϊμάρ.

Η απουσία του Βεράτι από το κέντρο ήρθε να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα καθώς η τριάδα Μαρκίνιος-Ερέρα-Γκουέγιε στη δημιουργία παίρνει κάτω από τη βάση. Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ έπρεπε να βγει μπροστά. Όπως και τελικά έπραξε κάνοντας ένα παιχνίδι που αντανακλά ακριβώς τον χαρακτήρα του. Τα τελειώματα που έχει στο πρώτο ημίχρονο δεν είναι απλά άσχημα. Είναι απαράδεκτα. Αδικαιολόγητα για έναν παίκτη της κλάσης του και ειδικά σε ένα τόσο σοβαρό ματς. Νεϊμάρ

Όμως όσο αγανάκτηση κι αν προκάλεσε αρχικά την πήρε όλη πίσω στο τέλος του ματς. Ο τρόπος και η ταχύτητα που αρχικά κοντρολάρει τη μπάλα και βγάζει τον Μαρκίνιος προ κενής εστίας στο πρώτο γκολ είναι δείγμα της τεράστιας κλάσης του. Εκεί όμως που πραγματικά μένεις με το στόμα ανοιχτό είναι ο τρόπος που ανοίγει την άμυνα στο δεύτερο γκολ της Παρί. Η πάσα στον Μπαπέ στο 93 λεπτό της αναμέτρησης είναι ιδιοφυής! Στη συγκεκριμένη φάση ο Νεϊμάρ δεν έχει ούτε γκολ ούτε ασίστ αλλά στην ουσία όλο το γκολ είναι δικό του.

Πρέπει να σοβαρευτεί αν θέλει να πετύχει

Όπως όλα τα πράγματα στη ζωή έτσι και στο ποδόσφαιρο κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Μπορεί η Παρί να κατάφερε μια ανατροπή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης και να πήρε μεγάλη πρόκριση όμως υπάρχει και μια διαφορετική ανάγνωση. Αυτή που λέει ότι μια πανάκριβη ομάδα που έχει στη σύνθεσή της μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο βρέθηκε μια ανάσα από το να αποκλειστεί από μια ομάδα που έπαιζε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση. Αν η Αταλάντα είχε περισσότερη εμπειρία σε ματς τέτοιων καταστάσεων πιθανότατα η έκβαση του αγώνα να ήταν άλλη.

Επειδή όμως τα αν δεν γράφουν ιστορία ας μιλήσουμε για πράγματα που όντως συνέβησαν. Η Παρί μένει πίσω στο σκορ με ένα γκολ κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Το πρώτο πράγμα που θα περίμενες από μια ομάδα αυτού του επιπέδου είναι να δείξει ψυχραιμία. Δέχτηκε ένα -τυχερό- γκολ, ξέρει ότι είναι καλύτερη οπότε συνεχίζει το παιχνίδι της με ηρεμία για να γυρίσει το ματς. Καμία σχέση. Αυτό που είδαμε ήταν μια ομάδα γεμάτη άγχος και νευρικότητα με βιαστικές επιλογές.

Όλα βέβαια ξεκινάνε από τον πάγκο. Η εικόνα του Τούχελ να χτυπιέται στον πάγκο σε κάθε χαμένη φάση προς το τέλος της αναμέτρησης είναι για γέλια. Εκείνη τη στιγμή με τους παλμούς και την αδρεναλίνη στα ύψη οι παίκτες χρειάζονται έναν προπονητή να τους αποφορτίζει όσο αυτό είναι δυνατόν. Να τους βοηθάει με τη στάση του να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στο παιχνίδι και όχι σε οτιδήποτε άλλο. Τούχελ Παρί

Μετά το 2-1 η Παρί καταφέρνει να φάει φάση στην πλάτη της άμυνάς της! Ναι ο Μουριέλ στο 97 βγήκε τετ α τετ με μεγάλη μπαλιά από την άμυνα κι αν δεν τα έκανε μαντάρα στα κοντρόλ του ενδεχομένως να ισοφάριζε! Τέτοιες συμπεριφορές μπορεί να μην κόστισαν κόντρα στην Αταλάντα όμως σίγουρα θα κοστίσουν κόντρα σε πιο έμπειρες ομάδες. Όπως αυτές που θα βρει μπροστά της η Παρί στην τελική ευθεία της διοργάνωσης. Η ευκαιρία να κατακτήσει το πολυπόθητο τρόπαιο είναι μοναδική αλλά για να την εκμεταλλευτεί πρέπει να παρουσιάσει τον καλύτερό της εαυτό. Για να δούμε.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ