Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
“Σιτι…ζεν” πρέπει να παραμείνει ο Ολυμπιακός (vid)
Champions League

“Σιτι…ζεν” πρέπει να παραμείνει ο Ολυμπιακός (vid)

Το κακό του ξεκίνημα και τη διαφορά ποιότητας πλήρωσε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-0 στο "Έτιχαντ".

03.11.2020 | 23:58

Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, η Μάντσεστερ Σίτι φιλοξένησε τον Ολυμπιακό στο “Έτιχαντ”. Το νωθρό ξεκίνημα των “ερυθρολεύκων” και η διαφορά ποιότητας έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη νίκη της Σίτι με 3-0, η οποία σκόραρε 2 γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Αν και ο Ολυμπιακός το πάλεψε κυκλοφορώντας τη μπάλα, το γεγονός ότι τέλειωσε την αναμέτρηση με 5 μόλις σουτ αναδεικνύει το γεγονός ότι δεν δικαιούταν κάτι παραπάνω από το ματς.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Μαρτίνς πρέπει να παραμείνει ψύχραιμη ενόψει της συνέχειας, καθώς μπορεί ακόμα να ανατρέψει την κατάσταση και να προκριθεί ως δεύτερος

Οι “σίτιζενς” παρατάχθηκαν με 3 παίκτες που θεωρητικά δε λογίζονται ως βασικοί στην άμυνα (Ζιντσένκο, Άκε και Στόουνς). Την ίδια ώρα ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-3-3, με τον Καμαρά για πρώτη φορά στο βασικό σχήμα σε φετινό αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Όπως αναμενόταν, οι “πολίτες” ήταν αυτοί που είχαν τη μπάλα στα πόδια τους. Ο Ολυμπιακός περίμενε την ομάδα του Γκουαρντιόλα στο δικό του μισό. Η πρώτη ευκαιρία ήρθε στο 7ο λεπτό, με την κεφαλιά του Φεράν Τόρες να περνάει δίπλα από το δοκάρι. 4 λεπτά αργότερα ένα λάθος του Σεμέδο πήγε να βάλει σε μπελάδες τον Ολυμπιακό αλλά τελικά ο Ντε Μπρούιν έκανε λάθος επιλογή.

Το γκολ που δικαιούταν η Σίτι ήρθε στο 12ο λεπτό, με τον Ντε Μπρούιν να σερβίρει για τον Τόρες, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πολύ μαγκωμένοι στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και μόνο αφού δέχτηκαν το γκολ άρχισαν να προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τη μπάλα.

Η ομάδα του Μαρτίνς παρόλο που είχε βγει από το καβούκι της αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη της. Τεράστιο ρόλο σε αυτό διαδραμάτιζε η πίεση ψηλά των γηπεδούχων.

Ακόμα και όταν περνούσε το πρώτο κύμα πρέσινγκ, όμως είτε έκανε λάθος πάσες είτε δεν υπήρχαν αρκετές βοήθειες. Έτσι, οι “ερυθρόλευκοι” ήταν εντελώς ακίνδυνοι και ολοκλήρωσαν το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική.

Το πάλεψε αλλά αυτό δεν αρκούσε

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, ο Πέπε πήρε τη θέση του Μπουχαλάκη λόγω ενοχλήσεων του Έλληνα διεθνή. Παράλληλα, ο Μπρούμα πήρε τη θέση του Ραντζέλοβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός κυκλοφορούσε λίγο καλύτερο τη μπάλα. Μάλιστα, όποτε έβρισκε ευκαιρία πίεζε ψηλά και κάπως έτσι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Βαλμπουενά να ισοφαρίσει στο 54ο λεπτό.

Η ομάδα του Γκουαρντιόλα είχε χαλαρώσει φανερά στην επανάληψη, με αποτέλεσμα να έχει χάσει την κατοχή της μπάλας. Η υπεροχή του Ολυμπιακού φαινόταν και από το γεγονός ότι μέχρι το 65ο λεπτό είχε κάνει 3 σουτ.

Όσο κυλούσε το παιχνίδι, η Σίτι έβρισκε πιο εύκολα χώρους αλλά τα σουτ των γηπεδούχων κατέληγαν απελπιστικά άουτ. Στο 70ο λεπτό, ο Μαρτίνς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μασούρα στη θέση του Καμαρά.

Οι αλλαγές του Μαρτίνς πρόσθεταν την απαραίτητη φρεσκάδα στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι συνέχιζαν να πιέζουν. Ωστόσο, η ποιότητα των “πολιτών” μίλησε στο τέλος. Ειδικότερα, ο νεοεισελθείς Ζεσούς από πλάγια θέση με έναν κεραυνό νίκησε τον Σα για το 2-0.

Η Μάντσεστερ Σίτι πέτυχε και 3ο γκολ στο 90ο λεπτό, με τον Ζοάο Κανσέλο να σκοράρει ένα μακρινό σουτ και να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία του ομίλου:

Μάνστεστερ Σίτι: 9

Πόρτο: 6

Ολυμπιακός: 3

Μαρσέιγ:

Τα αποτελέσματα του ομίλου: Μάντσεστερ Σίτι – Ολυμπιακός: 3-0

Πόρτο- Μαρσέιγ: 3-0

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version