ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Και… κλάμα ο Μπαπέ: Η «ξενέρα» σε όλο της το μεγαλείο! (vid)
Έτσι… το γλέντησε μέσα στο Παρίσι η Μπορούσια Ντόρτμουντ! (vid)
Βρήκε τον νέο της… Ζούλιο Σέζαρ η Ίντερ!
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
«Παίζει» με τα όνειρά της: Η Παρί κέρδισε πέναλτι και ο Ορσάτο το πήρε αμέσως πίσω! (vid)
Η Παρί έγινε… ΑΕΚ και σπάει τα δοκάρια! (vid)
Παρί: Ο Ζαΐρ-Εμερί έστειλε σίγουρο γκολ στο δοκάρι! (vid)
Κεφαλιά- κανονιά του Χούμελς και στα… Τάρταρα η Παρί! (vid)
Η Ατλέτικο θέλει ΤΗΝ «βόμβα» με Λεβαντόφσκι!
Ο Μπαπέ έγινε… υδραυλικός και την πλήρωσε ο δύσμοιρος Χούμελς! (vid)
Champions League: Το κορεό της Παρί είναι σκέτη μαγεία! (vid)
Η Ίντερ έχει έτοιμο συμβόλαιο για το αστέρι της Serie A!
Ο Σάκα και η Άρσεναλ θέλουν να κάνουν τη Σίτι να… τρέμει
Η Παρί «χτυπάει» την ταλεντάρα και παίρνει εκδίκηση από τη Ρεάλ!
Μπαρτσελόνα: Διώχνει ξανά τον Φάτι και έχει βρει ήδη ομάδα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Κέιν: Ένας διακοσάρης όταν άλλοι είναι… σαραντάρηδες!

Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 200 γκολ με την αγαπημένη του Τότεναμ και ήδη οι αριθμοί του συγκρίνονται μόνο με μύθους του Λονδρέζικου κλαμπ.

Κέιν: Ένας διακοσάρης όταν άλλοι είναι… σαραντάρηδες!

Θα έλεγε κανείς πως ο Χάρι Κέιν είναι από αυτούς τους ανθρώπους που έχουν πετύχει τόσα πολλά που αυτόματα γίνονται μεγαλύτεροι ηλικιακά από όσο πραγματικά είναι. Όπως είπε εύστοχα ο Ζοσέ Μουρίνιο πριν από λίγες ημέρες «έχω πετύχει τόσα που νομίζουν πως είμαι 75 ετών. Όμως είμαι μόλις 57.» Ακριβώς η ίδια ατάκα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έγινε ήδη 200άρης (στα τέρματα παρακαλώ) με την Τότεναμ, αλλά είναι μόλις 27 χρονών. Κάτι που σημαίνει πως έχει ακόμα πάρα πολύ χρόνο να ανεβάσει αυτόν τον αριθμό σε δυσθεώρητα επίπεδα. Κέιν ,εσύ σούπερ σταρ

Όταν τα είδωλα σου πλέον ωχριούν μπροστά σου

Παιδικός ήρωας του Κέιν μεγαλώνοντας ήταν ο θρύλος της Τότεναμ, Τέντι Σέριγχαμ. Και σαν σωστός πιτσιρικάς που βλέπει τον αγαπημένο του παίκτη, το στυλ του πλησίασε αρκετά τον άλλοτε επιθετικό των «πετεινών». Κλινικός, έξυπνος με τη μπάλα και χωρίς αυτή και δυνατός στον αέρα, ο Κέιν κατάφερε από πολύ νεαρή ηλικία να ξεχωρίσει. Τόσο νεαρή που ήδη, πριν καν κλείσει μια δεκαετία στην Πρέμιερ Λιγκ έχει ξεπεράσει κατά πολύ το είδωλό του. Έχει ήδη χτίσει τον δικό του μύθο στο Βόρειο Λονδίνο και όπως φαίνεται έχει ακόμα πολύ δρόμο να τον επεκτείνει.

Ο Κέιν πρωτοσυστήθηκε στον κόσμο της Πρέμιερ ως βασικό κομμάτι της Τότεναμ το 2014, μετά από 4 συνεχείς δανεισμούς. Το τέρμα του κόντρα στην Άστον Βίλα τον Νοέμβριο του ίδιου έτους «έσπασε το ρόδι» για τον Άγγλο, ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά δεν θα κοίταγε ξανά πίσω. Από τα 21 του, ο Κέιν θα ξεκίναγε να «παίζει στο κόκκινο», κάτι το οποίο συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Προς απογοήτευση πολλών, οι οποίοι δεν πίστευαν στην ικανότητα του νεαρού επιθετικού.

Πριν ακόμα γίνει ο… Χάρι-Κειν (=τυφώνας) και ήταν γνωστός ως Χάρι Κέιν, πολλοί τον σύγκριναν με τον επίσης θρύλο της Τότεναμ, Γιούργκεν Κλίνσμαν. Ο νεαρός επιθετικός τότε είχε δηλώσει «κολακευμένος» από τη σύγκριση, ωστόσο πλέον μάλλον το αντίθετο πρέπει να γίνεται. Στη σπουδαία καριέρα του ο Γερμανός επιθετικός βρήκε δίχτυα 284 φορές. Αριθμός που λογικά σε δύο χρόνια θα έχει ξεπεραστεί από τον… τυφώνα Κέιν ο οποίος ήδη μετράει 216! Κέιν ,εσύ σούπερ σταρ

Δύο αιώνες τερμάτων σε χρόνο ντε-τε!

Μπορεί συγκριτικά με άλλα «φαινόμενα» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου να άργησε λιγάκι πριν αρχίσει να… πυροβολεί, αλλά η συνέπεια του τρομάζει. Θέτοντας ως ηλικία εκκινήσεως τα 21, μέσα σε λιγότερα από 7 χρόνια ο Άγγλος θέτει ολοένα και πιο ψηλά τον πήχη. Στην «breakout» σεζόν του το 2014-15, βρήκε δίχτυα 31 φορές, εντυπωσιάζοντας τους πάντες στην Αγγλία. Αμέσως, ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ, Άλαν Σίρερ, έσπευσε να τονίσει το πως ο Κέιν έχει όλα τα προσόντα να αφήσει εποχή.

Οι περισσότεροι όμως πίστευαν πως ο Κέιν θα ήταν ακόμα ένας παίκτης της μιας σεζόν, που σύντομα θα χανόταν. Ταπεινός από τη φύση του και συνεσταλμένος χαρακτήρας, ο Άγγλος συνέχισε τη δουλειά του. Με τον Ποκετίνο στο τιμόνι της ομάδας, οι επόμενες σεζόν του ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακές. Πρώτα 28, μετά 35 και στη συνέχεια 41(!), ο Κέιν πήγε με μεγάλη φόρα στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Οι επόμενες δύο σεζόν του στιγματίστηκαν με τραυματισμούς, κρατώντας τον «μόλις» στα 24 γκολ ανά χρονιά.

Φέτος όμως ο Άγγλος ήδη έδειξε τη διάθεση του να κάνει να… καταπιούν ξανά τις γλώσσες τους όσοι τον αμφισβήτησαν. Σε μόλις 13 παιχνίδια έχει ήδη πετύχει 12 γκολ, μοιράζοντας παράλληλα και 10 ασίστ! Όπως θα δείτε και παρακάτω, ο Κέιν έχει την ικανότητα πέρα από εξαιρετικός μόνος του να ανεβάζει και την απόδοση των συμπαικτών του. Κάτι που ειδικά τα τελευταία 2 χρόνια κάνει και με το παραπάνω.

Ήδη βρίσκεται στην τρίτη θέση των κορυφαίων σκόρερ της Τότεναμ, έχοντας και το δεύτερο καλύτερο ποσοστό τερμάτων ανά συμμετοχή (0,67). Ο Μπόμπι Σμιθ (208 γκολ) λογικά πριν το τέλος του 2020 θα πέσει στην 3η θέση, με τον μυθικό Τζίμι Γκριβς μοναδικό αντίπαλο στα 266 γκολ. Κάτι το οποίο ωστόσο δεν απασχολεί καθόλου τον ίδιο, ο οποίος παραμένει συγκεντρωμένος στις ομαδικές επιτυχίες.

«Μίδας» στις ατομικές διακρίσεις αλλά ακόμα χωρίς ομαδικό τίτλο

Κακά τα ψέματα η Τότεναμ μπορεί να είναι μια εκ των μεγάλων ομάδων της Αγγλίας, όμως η ποδοσφαιρική ιστορία δείχνει πως δεν έχει πετύχει όσα θα μπορούσε. Τα μεγάλα αστέρια της συνήθως δεν καταφέρνουν να πάρουν τους τίτλους που επιθυμούν στο Λονδίνο και… πηδούν από το καράβι. Κάτι το οποίο φαίνεται και στην σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Μπερμπάτοφ, Κάρικ, Μόντριτς, Μπέιλ και Έρικσεν, προτίμησαν να αφήσουν τους «πετεινούς» και να αναζητήσουν άλλη ποδοσφαιρική στέγη. Όλα αυτά ενώ οι ομάδα τους είχε μια δυναμική φουρνιά παιχτών από πίσω τους.

Αυτό όμως δεν ισχύει για τον Άγγλο φορ. Είναι πραγματικά εξωφρενικό το πως η σπουδαιότερη γενιά παικτών της ομάδας εδώ και πολλά χρόνια, παραμένει χωρίς τίτλο! Ο χαμένος τελικός του Λιγκ Καπ το 2015 και φυσικά η πορεία μέχρι τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2019 είναι τα μόνα που έχει να επιδείξει ο Κέιν με τη φανέλα της ομάδας του από ομαδικών άποψη τίτλων. Όπως είναι εύκολο να φανταστεί κανείς, αυτή η αναποτελεσματικότητα είναι κάτι που σίγουρα δεν αρέσει στον ήδη καταξιωμένο από άποψη ατομικών διακρίσεων Κέιν.

Στο παλμαρέ του έχει 2 χρυσά παπούτσια στην Πρέμιερ, 4 συμμετοχές στην καλύτερη ενδεκάδα της σεζόν στο Νησί, 1  βραβείο νεαρού παίκτη της σεζόν, αλλά και πολλές άλλες διακρίσεις. Ωστόσο ο χρησμός του ως ιππότη (ΜΒΕ) από την πατρίδα του αποτελεί τη μεγαλύτερη τίμηση που θα μπορούσε να λάβει ένας Βρετανός πολίτης. Ενδεικτικό το ότι ο προπονητής του στην εθνική τιμήθηκε την ίδια χρονιά (ΟΒΕ) για την προσφορά του στο ποδόσφαιρο, μόνο που έχει τα διπλάσια χρόνια του Κέιν.

Κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχει στην αγαπημένη του

Όλα τα παραπάνω δείχνουν την προσπάθεια του και τη δίψα του για επιτυχία με την αγαπημένη του ομάδα. Οι πειρασμοί ήταν και παραμένουν πολλοί. Γιουνάιτεντ, Ρεάλ Μαδρίτης και πολλές άλλες ομάδες ήθελαν να τον κάνουν δικό τους. Ο ίδιος αντί να φοβηθεί και να βιαστεί να αποχωρήσει, παρέμεινε και παραμένει στο καράβι ως σωστός καπετάνιος.

Με τον Μουρίνιο, ο τρόπος παιχνιδιού της ομάδας του έχει αλλάξει σημαντικά. Κάτι στο οποίο ήδη έχει προσαρμοστεί και ο ίδιος. Από τον ρόλο της… αλεπούς στην περιοχή (fox in the box), ο Άγγλος πλέον κινείται αρκετά πιο πίσω στο γήπεδο. Ο κλασικός φορ που ήταν στα πρώτα χρόνια της καριέρας του έχει λάβει πλέον έναν ρόλο πιο ομαδικό. Οι 10 ασίστ που έχει προλάβει να μοιράσει τη φετινή σεζόν δείχνουν την αλλαγή του. Ειδικά αν δούμε πως όλα τα υπόλοιπα χρόνια μαζί μετράει μόλις 30 τελικές πάσες.

Η φετινή σεζόν αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία για την Τότεναμ να στρέψει τα μάτια της στο μεγάλο τρόπαιο της Αγγλίας. Οι διεκδικήτριες του τίτλου έχουν μερικά θέματα να λύσουν και οι «πετεινοί» θα μπορούσαν να γίνουν η «ήρεμη δύναμη». Η Μάντσεστερ Σίτι για ακόμη μια σεζόν θα δώσει προτεραιότητα στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Λίβερπουλ είναι αποδεκατισμένη από τραυματισμούς. Η Τσέλσι δεν έχει δέσει ακόμα με τις νέες προσθήκες της, ενώ Γιουνάιτεντ και Άρσεναλ απέχουν ακόμα από τη διεκδίκηση.

Σε όλα αυτά αν συνυπολογίσουμε και τη βαρύτητα που (δεν) δίνουν οι Αγγλικές ομάδες στο Γιουρόπα Λιγκ, οι «πετεινοί» έχουν βάσιμες ελπίδες για διεκδίκηση της Πρέμιερ. Μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα, η Τότεναμ δείχνει να βαδίζει ξανά στο σωστό μονοπάτι. Και με τον Κέιν σε φόρμα διεκδικητή «Χρυσής Μπάλας», οι Λονδρέζοι θα πιέσουν για την υπέρβαση που τόσο πολλοί αναζητούν στον σύλλογο εδώ και πολλά χρόνια.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ