ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Μπαρτσελόνα: Με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφκσι κέρδισε και την άμυνα της
Άμυνα για κλάματα η Μπαρτσελόνα χάρισε δυο γκολ στη Βαλένθια (vid)
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Καλή και η συγκατοίκηση αλλά η Λίβερπουλ προτιμά τη μοναξιά (vid)

Η Λίβερπουλ απέδειξε το μέταλλο πρωταθλητή που διαθέτει, βγάζοντας χαρακτήρα στη νίκη με 2-1 επί της Τότεναμ, με αποτέλεσμα να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή.

Καλή και η συγκατοίκηση αλλά η Λίβερπουλ προτιμά τη μοναξιά (vid)

Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ, η Λίβερπουλ υποδέχτηκε την Τότεναμ στο “Άνφιλντ”. Τόσο οι “κόκκινοι” όσο και οι “πετεινοί” είχαν τις στιγμές για να φύγουν με το τρίποντο. Ωστόσο, η καρδιά του πρωταθλητή μίλησε στο τέλος, με τον Ρομπέρτο Φιρμίνιο στα “χασομερια” να δίνει τη νίκη με 2-1 στη ομάδα του. Έτσι, οι γηπεδούχοι είναι μόνοι πρώτοι με 28 βαθμούς στην κορυφή ενώ η Τότεναμ βρίσκεται στη 2η θέση με 3 βαθμούς λιγότερους.

H ενδεκάδα των “κόκκινων” και των “πετεινών”

Οι “κόκκινοι” ήθελαν από την αρχή να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Από την άλλη πλευρά, τα “σπιρούνια” αμύνονταν στο δικό τους μισό περιμένοντας την αντίπαλό τους.

Στο πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού, η κατοχή της μπάλας άνηκε συντριπτικά στους γηπεδούχους. Αυτό, φυσικά, ήταν το πλάνο και του Μουρίνιο, ο οποιος έδινε γήπεδο στην αντίπαλο και όταν έκλεβε τη μπάλα ζητούσε από τους παίκτες του να προωθήσουν αστραπιαία τη μπάλα μπροστά.

Η πρώτη καλή προϋπόθεση για γκολ ήρθε για τη Λίβερπουλ στο 22ο λεπτό με τον Ρόμπερτσον να πατάει περιοχή και τον Σαλάχ να μην συνδέεται καλά με τη μπάλα μετά το γύρισμα του Σκωτσέζου.

Τελικά, η Λίβερπουλ “ξεκλείδωσε” την πολυπρόσωπη αντίπαλη άμυνα στο 26ο λεπτό. Μετά από μία εξαιρετική διείσδυση του Τζόουνς, ο Σαλάχ σούταρε, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Γιορίς.

Από του πουθενά, όμως, και ενώ η ομάδα του Κλοπ έμοιαζε να ελέγχει το παιχνίδι, δέχτηκε το γκολ της ισοφάρισης. Η Τότεναμ  με μία από τις αντεπιθέσεις σήμα κατατεθέν της ισοφάρισε σε 1-1 με τον Σον να αξιοποιεί την τέλεια συγχρονισμένη πάσα του Λο Σέλσο.

Αυτό το τέρμα δεν άλλαξε κάτι στην προσέγγιση του παιχνιδιού από τις 2 ομάδες. Η Λίβερπουλ πίεσε για άμεση απάντηση αλλά ο Γιορίς νίκησε το Φίρμινο λίγα λεπτά αργότερα.

Το φιλί της ζωής από τον Ρομπέρτο Φιρμίνο

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, από ένα λάθος του Ρις Γουίλιαμς και μία αδράνεια του Άρνολντ, ο Μπεργβάιν έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Η Τότεναμ είχε μπει καλύτερα στο δεύτερο 45λεπτο σε αντίθεση με τη νευρική Λίβερπουλ. Έτσι, απείλησε ξανά με το μακρινό σουτ του Κέιν στο 51ο λεπτό.

Οι “κόκκινοι” με κυκλοφορία της μπάλας άρχισαν να ισορροπούν ξανά και ο Σαλάχ απείλησε τον Γιορίς με μακρινό σουτ.

Και ενώ η Τότεναμ έμοιαζε εντελώς ακίνδυνη για μία ακόμη φορά βρέθηκε μία ανάσα από το γκολ στο 63ο λεπτό. Ειδικότερα, το κακό διώξιμο του Φαμπίνιο έφερε τον Μπερβάιν απέναντι από τον Άλισον αλλά έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.

Η υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας οδήγησε στη μεγαλύτερη ευκαιρία των “κόκκινων” στο 75΄. Ο Μανέ μετά την κάθετη του Τζόουνς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή.

Όσο φτάναμε στα τελευταία στάδια του παιχνιδιού, η Τότεναμ δυσκολευόταν να βγάλει τις αντεπιθέσεις της, καθώς όλο και κλεινόταν περισσότερο στο καβούκι τους. Παράλληλα, οι “κόκκινοι” πίεζαν για άμεση ανάκτηση της μπάλας.

Και ενώ έδειχναν ότι το ματς θα λήξει ισόπαλο, ο Φιρμίνιο είχε διαφορετική άποψη. Ο Βραζιλιάνος στο 91ο λεπτό μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόμπερτσον με καρφωτή κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ