ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Ντόρτμουντ

Η απόλυτη μεταγραφική αναμέτρηση έχει έπαθλο τον Έρλινγκ Χάαλαντ!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είναι το μήλο της έριδος για όλους τους κολοσσούς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Το καλοκαίρι του 2021 του ανήκει.

Η απόλυτη μεταγραφική αναμέτρηση έχει έπαθλο τον Έρλινγκ Χάαλαντ!

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ έσκασε πέρυσι σαν κομήτης να ταράξει τα παγκόσμια ποδοσφαιρικά δρώμενα. Ένα παιδί από τη Νορβηγία με απίστευτη φυσική δύναμη, εντυπωσιακή ταχύτητα και τρομακτική έφεση στο σκοράρισμα. Μέσα σε ένα χρόνο πρόλαβε να καθιερωθεί ως ένας από τους κορυφαίους φορ του πλανήτη. Στα 20 του αποτελεί ήδη διακαή πόθο -σχεδόν-όλων των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων. Ο μάνατζέρ του, Μίνο Ραϊόλα, ξεκίνησε από χθες τις συναντήσεις με τους υποψηφίους. Τα πρώτα δύο ραντεβού έγιναν με τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα. Την επόμενη βδομάδα ακολουθούν Σίτι, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ. Είστε έτοιμοι για την μεγαλύτερη μεταγραφική μονομαχία όλων των εποχών;

Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δεν θα έμεναν με τίποτα εκτός

Η είδηση ότι ο Μίνο Ραϊόλα βρίσκεται στη Βαρκελώνη για να συζητήσει πιθανή μεταγραφή του Χάαλαντ έσκασε σα βόμβα στο διεθνές ποδοσφαιρικό στερέωμα. Τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρξε η παραμικρή πληροφόρηση για ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Η εικόνα του Ραϊόλα να πηγαίνει στα γραφεία της Μπαρτσελόνα παρέα με τον πατέρα του Χάαλαντ έβαλε φωτιά στα σενάρια. Οι περισσότεροι λογικά θεώρησαν ότι αυτός είναι ένας οιωνός.

Ότι οι «Μπλαουγκράνα» κινήθηκαν γρήγορα και έξυπνα και πήραν το πάνω χέρι στην υπόθεση του Νορβηγού φορ. Λάθος. Το ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές ήταν καθαρά διερευνητικό. Το πρώτο από τα πολλά τέτοια ραντεβού που θα έχει ο μάνατζερ του παίκτη τις επόμενες ημέρες. Το δεύτερο μάλιστα έγινε ήδη. Στη Μαδρίτη αυτή τη φορά. Ναι ο Ραϊόλα συναντήθηκε την ίδια μέρα με τους εκπροσώπους των δύο Ισπανικών μεγαθηρίων. Το πρωί Μπαρτσελόνα, το απόγευμα Ρεάλ. Προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ κάτι ανάλογο. Ένας παίκτης να συναντιέται επίσημα -την ίδια μέρα- με τις δύο αιώνιες και ορκισμένες αντιπάλους. Ραιόλα Χάαλαντ

Προφανώς και όταν ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής είναι διαθέσιμος στην αγορά τόσο οι «Μπλαουγκράνα» όσο και οι «Μερένχες» θα βρίσκονται ανάμεσα στα φαβορί. Ακόμη κι αν δε διανύουν την καλύτερη φάση τους οικονομικά και αγωνιστικά δεν υπήρχε περίπτωση να μην διεκδικούσαν την υπογραφή του. Τα brand name τους παραμένουν τα ισχυρότερα στο χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και για κάθε παίκτη αποτελεί τιμή να φορέσει τη φανέλα τους.

Μια μεταγραφή σαν του Χάαλαντ θα ήταν ιδανική για να υπενθυμίσουν σε όλους ότι είναι ακόμα οι κορυφαίοι προορισμοί για τα μεγαλύτερα ονόματα. Το ότι οι πρώτες συναντήσεις του Ραιόλα έγιναν μαζί τους μπορεί να δείχνει πολλά. Ενδεχομένως την προτεραιότητα του παίκτη αλλά και του δαιμόνιου μάνατζερ να κλείσουν ένα ντιλ με μία από τις δύο ομάδες. Εμείς εδώ να θυμίσουμε απλά ότι στη Ρεάλ Μαδρίτης παίζει σέντερ φορ ο Καρίμ Μπενζεμά και στη Μπαρτσελόνα ο… Μάρτιν Μπρεθγουέιτ. Σε κάθε περίπτωση η μάχη για τη μεταγραφή του Χάαλαντ δεν θα περιοριστεί σε ένα Ελ Κλάσικο.

Η Πρέμιερ Λιγκ καλεί Χάαλαντ και έχει άπλετο χρήμα

Την επόμενη βδομάδα ο Μίνο Ραϊόλα θα ταξιδέψει στην Αγγλία. Εκεί θα βρεθεί με τις ομάδες του Μάντσεστερ και με την Τσέλσι. Τρία κλαμπ που έχουν ότι χρειάζεται για να προσελκύσουν έναν παίκτη όπως ο Χάαλαντ. Πάνω απ’ όλα όμως έχουν άπλετο χρήμα να στρώσουν στα πόδια του. Το κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατομμύρια ευρώ. Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα, η δαπάνη ενός τέτοιου ποσού ίσως τις φέρει στα όριά τους. Κάτι που σε καμία περίπτωση δεν ισχύει για τις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ.

Η Σίτι ξέρουμε όλοι εδώ και χρόνια ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξοδέψει όσα χρειάζεται για την ενίσχυσή της. Η Γιουνάιτεντ παραμένει παραδοσιακά μια ομάδα με οικονομική σταθερότητα που της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει όποιον παίκτη θελήσει. Η Τσέλσι τέλος έδειξε πέρυσι το καλοκαίρι ότι θα κάνει ότι απαιτείται για να επιστρέψει στην κορυφή. Και στις τρεις αυτές ομάδες ο Χάαλαντ θα είναι βασικός με το καλημέρα. Χάαλαντ

Στους «Πολίτες» η φυγή Αγκουέρο αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κορυφή της επίθεσης. Στους «Κόκκινους Διάβολους» δεν υπάρχει καθαρό σέντερ φορ πλην του… φευγάτου Έντισον Καβάνι. Στους «Μπλε» ο Βέρνερ δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και ούτως ή άλλος χρησιμοποιείται περισσότερο σαν εξτρέμ. Οι Ζιρού και Άμπραχαμ που βρίσκονται πίσω από τον Γερμανό, είναι απλά ένα επίπεδο κάτω από τον Χάαλαντ.

Η αλήθεια είναι πως το στυλ παιχνιδιού του Νορβηγού δείχνει να ταιριάζει γάντι στην Πρέμιερ Λιγκ. Διαθέτει τόσο τη δύναμη όσο και την ταχύτητα για να προσαρμοστεί με το καλημέρα στο Νησί. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το τι θα τάξουν οι ομάδες στον μάνατζερ του παίκτη στις συναντήσεις που θα έχει μαζί τους. Γιατί κακά τα ψέματα, ο Ραϊόλα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στον επόμενο προορισμό του Χάαλαντ. Ο Ιταλός σούπερ μάνατζερ συνηθίζει να έχει τον πρώτο λόγο για το που καταλήγουν οι παίκτες του. Και ο λόγος του αυτός είναι πάντα επηρεασμένος από τα μηδενικά που θα υπάρχουν στην αμοιβή του.

Υπάρχει και η Ντόρτμουντ

Μέσα σε όλο αυτό το χαμό, κοντεύουμε να ξεχάσουμε ότι ο Χάαλαντ ανήκει ήδη σε μια ομάδα και μάλιστα έχει συμβόλαιο μαζί της μέχρι το 2024. Η Μπορούσια Ντόρτμουντ ακούει με προσοχή όλα τα μεταγραφικά σενάρια για το μέλλον του ποδοσφαιριστή της. Φαίνεται μάλιστα να έχει τη δική της άποψη για το θέμα. Μια άποψη που κανείς δε δείχνει να υπολογίζει αλλά που προφανώς θα κρίνει πολλά για την έκβαση της υπόθεσης. Η Ντόρτμουντ λοιπόν δήλωσε σήμερα ότι ο παίκτης αποκλείεται να αποχωρήσει το καλοκαίρι. Αυτό από τη μία είναι σεβαστό αλλά από την άλλη είναι και εντελώς… ηλίθιο.

Γιατί; Γιατί υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο του παίκτη που από το καλοκαίρι του 2022 του επιτρέπει να αποχωρήσει έναντι 75 εκατομμυρίων. Αν ο παίκτης πωληθεί φέτος τα λεφτά που θα εισπράξει η ομάδα θα είναι τα διπλάσια.  Δεν υπάρχει λοιπόν ο παραμικρός λόγος να τον κρατήσει ένα χρόνο παραπάνω στη Γερμανία. Διότι ούτε πρόκειται να διεκδικήσει κάτι τον επόμενο χρόνο, ούτε να τον πείσει να δεσμευτεί μαζί της για πολλά χρόνια.

Αν ο Χάαλαντ δεν φύγει φέτος, θα φύγει του χρόνου. Απλά με τα μισά λεφτά. Μόλις το περασμένο καλοκαίρι η επιμονή της Ντόρτμουντ να ζητάει 120 εκατομμύρια ακατέβατα για τον Σάντσο οδήγησε στο σημείο να ναυαγήσει η μεταγραφή του στη Γιουνάιτεντ. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πρόσφεραν 100, σήμερα η τιμή του παίκτη έχει πέσει κάτω από τα 80. Η στάση της Ντόρτμουντ λοιπον είναι το μεγάλο ερωτηματικό ενόψει της καλοκαιρινής τιτανομαχίας.

Όλοι περιμένουν ότι οι Βεστφαλοί θα λογικευτούν και θα πουλήσουν τον Χάαλαντ το καλοκαίρι. Προς το παρόν τα πάντα κινούνται βάση αυτού του σκεπτικού. Οι επίσημες συναντήσεις Ραϊόλα με όλες τις ενδιαφερόμενες ομάδες φανερώνουν του λόγου το αληθές. Το σίριαλ Έρλινγκ Χάαλαντ βρίσκεται ακόμα στα πρώτα του επεισόδια και αναμένεται να κορυφωθεί τους επόμενους μήνες.Το μόνο σίγουρο είναι ότι το όνομά του είναι αυτό που θα παίξει φέτος περισσότερο από κάθε άλλο. Φυσικά ότι και όποτε κι αν συμβεί θα το μάθετε πρώτοι από το Sportsking.gr.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ