ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Ίντερ πουλάει το… μέλλον της μεσαίας της γραμμής!
Η Άρσεναλ δεν μπορεί να αποκαλείται «Invincibles» πλέον!
«Η Λίβερπουλ θα εκνευριστεί γρήγορα με τον Σλοτ»!
Το «διαμάντι» της Παρί θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα!
Ριβάλντο: «Αυτός πρέπει να κερδίσει τη Χρυσή Μπάλα»!
Ο Κασάνο κατηγόρησε τον Αλέγκρι και κατακεραύνωσε τον Ιντζάγκι!
H ιστορία του Βίλας Μπόας θα γινόταν εύκολα ταινία! (POD)
Μάρκο Ρόις, 2024
Μεντιλίμπαρ: «Δεν θέλω να ακούσω τίποτα για τελικό, δεν έχουμε προκριθεί»!
Οριστικό: Εκεί θα συνεχίσει την καριέρα του ο Τιάγκο Σίλβα!
Μεγάλη στιγμή για τον Ράγια: Καπάρωσε το «χρυσό γάντι» της Premier League!
Κλοπ: «Γι’ αυτό τον λόγο πάτωσαν οι αγγλικές ομάδες στην Ευρώπη»
Θρύλος της Λίβερπουλ «έκραξε» τον Σαλάχ δίχως… αύριο: «Είναι ατομίσταρος!»
Ο Αρτέτα γελάει με τα δημοσιεύματα για το μέλλον του Ζεσούς!
Ο Αρτέτα έριξε «βόμβα» πριν το ματς με την Μπόρνμουθ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Γιουβέντους

Ο Μπουφόν είναι… κέρβερος ακόμα και στα 43!

Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, παρότι «πάτησε» τα 43 βάζει κάτω ένα σωρό...20χρονους, με το φετινό του ρεκόρ στη Γιουβέντους να το επιβεβαιώνει πλήρως.

Ο Μπουφόν είναι… κέρβερος ακόμα και στα 43!

Είναι τρόπον τινά γεγονός ότι ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποτελεί έναν από τους καλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία. Είναι ένας θρύλος που συνεχίζει να «κοσμεί» τα γήπεδα με την παρουσία του. Ακόμα κι αν έφτασε αισίως στα 43 του έτη, συνεχίζει να υπερασπίζεται όπως πρώτα την εστία της Γιουβέντους. Λες και κάθε φορά που βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια για να την «προστατέψει» γίνεται νεότερος. Βέβαια, τη φετινή σεζόν έχει λάβει ένα περισσότερο συμπληρωματικό ρόλο. Πλέον έρχεται δεύτερος στην ιεραρχία, πίσω από τον Σέζνι, που έχει τα γάντια του βασικού.

Ωστόσο, η κλάση του και οι αποκρούσεις παραμένουν ίδιες, σαν να είναι ακόμη 20 χρονών. Παραμένει ακόμα στο υψηλότερο επίπεδο και δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από τους αριθμούς για να επιβεβαιωθεί του λόγο το αληθές. Βλέπετε, μπορεί ο Μπουφόν να μην αγωνίζεται πολύ, αλλά όταν παίζει η Γιουβέντους δεν… χάνει. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Η αμυντική εικόνα της «Γηραιάς Κυρίας» είναι αισθητά πιο βελτιωμένη μ’ εκείνον κάτω από τα δοκάρια.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Μπουφόν

Οι αριθμοί του… γέροντα Μπουφόν «ζαλίζουν»

Πιο συγκεκριμένα, στα 11 παιχνίδια που έχει αγωνιστεί φέτος ο αειθαλής Ιταλός τερματοφύλακας, η «Γιούβε» μετράει εννιά νίκες και δύο ισοπαλίες. Ήτοι 2,6 βαθμοί ανά ματς μ’ εκείνον. Παράλληλα, έχει καταφέρει να δεχθεί μόλις έξι γκολ, ενώ σε ισάριθμες φορές έχει κρατήσει το μηδέν στην εστία του. Την ίδια στιγμή, όμως, τι κάνει η Γιουβέντους όταν δεν παίζει ο Μπουφόν;

Σε 31 παιχνίδια έχει 18 νίκες, 7 ισοπαλίες και 6 ήττες, ήτοι μόλις 1,9 βαθμοί ανά ματς. Την ίδια στιγμή έχει κρατήσει 8 φορές το μηδέν, μόλις δύο περισσότερες απ’ ότι ο Ιταλός σχεδόν στο 1/3 των αγώνων. Παράλληλα, δε, έχει δεχθεί συνολικά 31 τέρματα, δηλαδή ένα τέρμα ανά παιχνίδι. Σίγουρα, ο Μπουφόν έχει πλέον «γεράσει» και δεν είναι ο ίδιος. Σαφέστατα, το τέλος της καριέρας του πλησιάζει ολοένα και περισσότερο. Ωστόσο, όταν ακόμα και στα 43 έχει τέτοιους αριθμούς και τέτοιες εμφανίσεις, ποιος μπορεί να του πει να σταματήσει και γιατί;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ