ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Από… κλεισμένος στον πάγο – Η Ρεάλ αλλάζει στρατηγική για την ενίσχυση της άμυνας
Μια ανάσα πριν την ανακοίνωση προπονητή η Λίβερπουλ
Η Παρί Σεν Ζερμέν ορέγεται την αποκάλυψη της φετινής Serie A
Κρίσταλ Πάλας: Η Μπράιτον του φετινού καλοκαιριού
Ο Μουσιάλα απάντησε στο δίλημμα Μέσι ή Κριστιάνο – «Ένας είναι ο GOAT»
Σαν το καλό κρασί: Μόντριτς και Κρόος κάνουν και φέτος τη διαφορά στη La Liga (stats)
Μετά τον Τσάβι πάμε για… κωλοτούμπα και με Τούχελ στην Μπάγερν
Ο Σεσκ Φάμπρεγκας δημιούργησε την απόλυτη ενδεκάδα της Premier League
Μπαρτσελόνα: Στον… πάγο ο Μπερνάρντο Σίλβα – Η θέση που «καίει» τον Τσάβι
Τα τρία μεγαθήρια που μπαίνουν… σφήνα στην εξίσωση Ρεάλ Μαδρίτης – Λούνιν
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Η Βιγιαρεάλ έγραψε ιστορία – Η νέα σελίδα στα βιβλία της Emery League

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Βιγιαρεάλ κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ επικρατώντας στη διαδικασία των πέναλτι της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Βιγιαρεάλ έγραψε ιστορία – Η νέα σελίδα στα βιβλία της Emery League

Στο Γκντανσκ πραγματοποιήθηκε ο μεγάλος τελικός του Γιουρόπα Λιγκ ανάμεσα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Βιγιαρεάλ. Μετά από τη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, η Βιγιαρεάλ πανηγύρισε το πρώτο Γιουρόπα Λιγκ στην ιστορία της. Παράλληλα, ο Ουνάι Έμερι πανηγύρισε για 4η φορά στην προπονητική του καριέρα το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1 στην κανονική διάρκεια και τελικά κρίθηκε στα πέναλτι με τη Βιγιαρέαλ να ευστοχεί και στα 11 πέναλτι της έναντι 10 των αντιπάλων τους.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Βιγιαρεάλ μπήκε από την αρχή στο γήπεδο με διάθεση να περιμένει την αντίπαλό της πίσω από τη μπάλα. Από την άλλη πλευρά, η Γιουνάιτεντ ανέλαβε από το ξεκίνημα την πρωτοβουλία των κινήσεων.

Το πρέσινγκ των «κόκκινων διαβόλων» στο ξεκίνημα προβλημάτιζε τους τυπικά γηπεδούχους. Μετά από 20 λεπτά, η ομάδα του Σόλσκιερ είχε 2 τελικές από μακρινά σουτ. Παράλληλα, προσπαθούσε από τις πτέρυγες να απειλήσει, καθώς υπήρχε πολυκοσμία στον άξονα.

Το «κίτρινο υποβρυχιο», πάντως, όταν επέλεγε σποραδικά να πιέσει ψηλά προβλημάτισε εξίσου την ανάπτυξη των τυπικά φιλοξενούμενων. Κάπως έτσι κέρδισε το φάουλ που την οδήγησε στο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Παρέχο το εκτέλεσε και ο Μορένο με κοντινό τελείωμα άνοιξε το σκορ στο 29ο λεπτό.

Η Μάντσεστερ βρισκόταν συνεχώς στο επιθετικό της μισό αλλά είχε μία ανούσια κατοχή. Κυκλοφορούσε παράλληλα τη μπάλα και χωρίς ταχύτητα. Τις μοναδικές φορές που δημιούργησε προϋποθέσεις ήταν όταν ο Γκρίνγουντ και ο Ράσφορντ πήγαν σε ατομικές ενέργειες αλλά τα γυρίσματά τους δε βρήκαν στόχο. Κάπως έτσι, πήγε η Βιγιαρεάλ στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με προβάδισμα.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Ο γερόλυκος Καβάνι επανάφερε στη ζωή την Γιουνάιτεντ

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, η Γιουνάιτεντ πλήρωσε τη Βιγιαρεάλ με το ίδιο νόμισμα. Μετά από μία στημένη φάση και μία καραμπόλα, η μπάλα στρώθηκε στον Καβάνι, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 60ο λεπτό, ο Έμερι έβαλε στη θέση του Μπάκα τον Κοκλέν. Έτσι, άλλαξε το σχηματισμό του από 4-4-2 σε 4-3-3. Το σκηνικό μετά την ισοφάριση παρέμενε ίδιο με την Γιουνάιτεντ να προσπαθεί από τα πλάγια με σέντρες να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα αλλά μάταια. Κάπως έτσι, με σέντρα του Σο, απείλησε ο Καβάνι αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στον Πάου Τόρες στο 72΄.

Ο Έμερι έβλεπε την ομάδα του να χρειάζεται φρεσκάρισμα και χρησιμοποίησε τον Αλκάθερ και τον Γκόμεζ στη θέση των Πίνο και Τρινγιέρος.

Ο Σο δημιουργούσε αρκετά ρήγματα από την πλευρά του Φόιθ, ο οποίος ταλαιπωρούταν συχνά πυκνά. Με το ρολόι στο 85ο λεπτό, όλο το παιχνίδι παιζόταν στο αμυντικό τρίτο της Βιγιαρεάλ. Τελικά δεν άλλαξε κάτι στα 90λεπτά και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην παράταση νίκησε η κούραση

Οι αλλαγές του Έμερι βοήθησαν το «κίτρινο υποβρύχιο» να παρουσιαστεί πιο φρέσκο στον έξτρα χρόνο. Έτσι, η Βιγαρεάλ ήταν αυτή που είχε κερδίσει μέτρα στο γήπεδο και είχε και τελικές. Στο 99ο λεπτό, ο Σόλσκιερ προέβη στην πρώτη του αλλαγή βάζοντας τον Φρεντ στη θέση του Γκρινγουντ. Κάπως έτσι, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της παράτασης χωρίς καμία αξιόλογη φάση στις 2 εστίες.

Στην επανάληψη της παράτασης, ο ρυθμός είχε πέσει εντελώς πια. Ο Σόλσκιερ έκανε τη 2η αλλαγή του βάζοντας τον Τζέιμς στη θέση του Ράσφορντ. Στο τέλος, πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο οι Τέγιες και Μάτα, με τον τελευταίο να επιστρατεύεται για τις εκτελέσεις πέναλτι.

Η «ρώσικη ρουλέτα» βάφτηκε κίτρινη

Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ οδηγήθηκε στα πέναλτι. Για 4η φορά ένας τελικό του θεσμού έφτασε μέχρι αυτή την διαδικασία. Για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην εκτέλεση ευστόχησαν οι Μάτα, Τέγιες, Φερνάντεζ, Ράσφορντ, Καβάνι, Φρεντ, Τζέιμς, Σο, Τουανζέμπε, Λίντελοφ, Λίντελοφ και αστόχησε μόνο ο Ντε Χέα.

Για τη Βιγιαρεάλ στην εκτέλεση ευστόχησαν οι Μορένο, Ράμπα, Αλκάθερ, Μορένο, Παρέχο, Γκόμεθ, Αλμπιόλ, Κοκλέν, Γκασπάρ, Τόρες,  Ρούλι και δεν αστόχησε κανείς.

Έτσι, τον τίτλο πανηγύρισε η Βιγαρεάλ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ