ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Η Τσέλσι θέλει τον κορυφαίο εξτρέμ της Bundesliga!
Η Ίντερ συνέχισε το «πάρτι» του τίτλου με επιβλητική πεντάρα! (vid)
Η Μπάγερν βρήκε τον επόμενο προπονητή στο… παρελθόν της – «Δίπλα» σε συμφωνία!
Μπαρτσελόνα: Στοχεύει σε έναν από τους κορυφαίους παίκτες της La Liga!
Φαμπρίτσιο Ρομάνο: Τότε ανακοινώνει η Ρεάλ τον Μπαπέ!
Χοσέλου: Ένα βράδυ όλη η ζωή του!
ΕΠΙΣΗΜΟ: Ο Μπαπέ ανακοίνωσε πως φεύγει από την Παρί! (vid)
Ατακάρα Λάτσιο για Μανδά: «Δεν τον περνάς ούτε στο ποδοσφαιράκι» (pic)
Ο Λένο προκαλεί ανοιχτά τη Σίτι: «Στόχος μου να τους σταματήσω!»
O Eλ Κααμπί έδειξε στον Κολό Μουανί πώς νικιέται ο Εμιλιάνο Μαρτίνες! (vids)
Mind games από Αρτέτα: «Στο μυαλό μου είμαστε πρωταθλητές!»
Άλλη μια σημαντική απουσία της Γιουνάιτεντ ενόψει Άρσεναλ!
Ντένις, ο τρομερός: Ο Μπέργκαμπ μεγαλώνει μαζί με τον θρύλο του! (vid)
Το «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» η Λεβερκούζεν με 12 γκολ μετά το 90′ να της σώζουν το τομάρι!
Ένα πράγμα φοβάται ο Κλοπ πριν το τελευταίο του ματς με τη Λίβερπουλ!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Το ποδόσφαιρο του Γκουαρντιόλα τον πρόδωσε στον τελικό!

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έφερε τη Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions League με το στυλ του, αλλά αυτό ήταν που τον πρόδωσε την κρίσιμη στιγμή.

Το ποδόσφαιρο του Γκουαρντιόλα τον πρόδωσε στον τελικό!

Το τρόπαιο του Champions League ήταν αυτό που έλειπε από την Μάντσεστερ Σίτι πριν τον τελικό του Σαββάτου (29/5). Αυτό που επιζητεί όλα αυτά τα χρόνια, μετά την απόκτηση της ομάδας από τον Σεΐχη Μανσούρ. Η έλευση του Πεπ Γκουαρντιόλα στον πάγκο των «πολιτών» ήταν ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Το ποδόσφαιρο του Καταλανού έφερε μια νέα… αύρα στην ομάδα. Ειδικά στην Αγγλία έμοιαζε να την κάνει σχεδόν ανίκητη. Με τρία πρωταθλήματα σε πέντε χρόνια στην πιο δύσκολη λίγκα του κόσμου, εύκολα καταλαβαίνει κανείς τα πόσα κατάφερε.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Μ’ ένα ποδόσφαιρο κατοχής, κυριαρχίας που «πνίγει» τον αντίπαλο. Στην Ευρώπη, όμως, τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά μέχρι και φέτος. Η Σίτι έφτασε στον τελικό και άπαντες πίστεψαν ότι είχε έρθει η ώρα της. Η ώρα του Γκουαρντιόλα να ξορκίσει από πάνω του το… φάντασμα των τελευταίων κατακτήσεων του με την Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, στην πιο κρίσιμη στιγμή το ποδόσφαιρο του Πεπ τον «πούλησε» για χάρη του στυλ που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια. Του άμεσου και πιο δυναμικού ποδοσφαίρου.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Τα λάθη του Γκουαρντιόλα και η παραδοχή που δεν μπορεί να κάνει

Η Τσέλσι είναι από τα πιο τρανά παραδείγματα. Με παίκτες που που είχαν τρομερές αντοχές και τρεξίματα στο γήπεδο, που ξεπερνούσαν ακόμα και τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Ο Γκουαρντιόλα θέλησε να κερδίσει τον τελικό απλά με το… ταλέντο. Γι’ αυτό το λόγο δεν «θωράκισε» την ομάδα με έναν αμυντικό χαφ μπροστά στα στόπερ (Ρόδρι, Φερναντίνιο). Για τον ίδιο λόγο οι «μπλε» ήταν κίνδυνος θάνατος όταν έβρισκαν χώρο στην κόντρα. Ταυτόχρονα, οι «πολίτες», αν και έπαιξαν φουλ επίθεση δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν.

Σύμφωνα με τα στατιστικά του «BeSoccer», που παρουσιάζει η «AS», η Σίτι έκανε σε ολόκληρο το ματς ένα σουτ στο στόχο. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο που κυνηγούσαν στο σκορ, οι «πολίτες» δεν απείλησαν καθόλου την εστία του Μεντί. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είχε την μπάλα στα πόδια της στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, αλλά την… παίδευε. Συνολικά είχε 65% κατοχή, μέσω της οποίας δεν μπορούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Από την άλλη το 35% της Τσέλσι, ήταν αρκετό για να αποτελεί μια διαρκή απειλή στην κόντρα.

Η Σίτι έκανε στο σύνολο, σύμφωνα με τα στατιστικά της UEFA, 617 μεταβιβάσεις μπάλας, από τις οποίες οι 538 ήταν σωστές. Όσες, όμως, κατέληγαν σε λάθος, έδιναν την ευκαιρία στους Λονδρέζους να χτυπούν στις αντεπιθέσεις. Κι αυτό είναι κάτι που ο Γκουαρντιόλα δεν έχει αλλάξει εδώ και αρκετά χρόνια στο Champions League. Λυών, Τότεναμ, Μονακό και Ρεάλ Μαδρίτης όλα τα προηγούμενα χρόνια τον απέκλεισαν με τον ίδιο τρόπο. Κλείσιμο χώρων και αντεπιθέσεις «φωτιά». Το ποδόσφαιρο κατοχής, με το οποίο κυριάρχησε παντού με την Μπαρτσελόνα, πλέον έχει βρει την… απάντηση του και ο Πεπ αρνείται να το δει…

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ