ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Και… κλάμα ο Μπαπέ: Η «ξενέρα» σε όλο της το μεγαλείο! (vid)
Έτσι… το γλέντησε μέσα στο Παρίσι η Μπορούσια Ντόρτμουντ! (vid)
Βρήκε τον νέο της… Ζούλιο Σέζαρ η Ίντερ!
Και στο τέλος νικάνε οι Γερμανοί που είναι πιο εύστοχοι και πιο… τυχεροί! (vids)
«Παίζει» με τα όνειρά της: Η Παρί κέρδισε πέναλτι και ο Ορσάτο το πήρε αμέσως πίσω! (vid)
Η Παρί έγινε… ΑΕΚ και σπάει τα δοκάρια! (vid)
Παρί: Ο Ζαΐρ-Εμερί έστειλε σίγουρο γκολ στο δοκάρι! (vid)
Κεφαλιά- κανονιά του Χούμελς και στα… Τάρταρα η Παρί! (vid)
Η Ατλέτικο θέλει ΤΗΝ «βόμβα» με Λεβαντόφσκι!
Ο Μπαπέ έγινε… υδραυλικός και την πλήρωσε ο δύσμοιρος Χούμελς! (vid)
Champions League: Το κορεό της Παρί είναι σκέτη μαγεία! (vid)
Η Ίντερ έχει έτοιμο συμβόλαιο για το αστέρι της Serie A!
Ο Σάκα και η Άρσεναλ θέλουν να κάνουν τη Σίτι να… τρέμει
Η Παρί «χτυπάει» την ταλεντάρα και παίρνει εκδίκηση από τη Ρεάλ!
Μπαρτσελόνα: Διώχνει ξανά τον Φάτι και έχει βρει ήδη ομάδα!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
FACE CONTROL

Όσα εμπόδια κι αν του βάλεις ο Ζλάταν πάντα θα επιστρέφει!

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς επέστρεψε στα γήπεδα μετά από απουσία τεσσάρων μηνών και φυσικά σκόραρε. Δεν πέσατε κι από το σύννεφα ε;

Όσα εμπόδια κι αν του βάλεις ο Ζλάταν πάντα θα επιστρέφει!

Η σχέση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με το χρόνο είναι μια συζήτηση χιλιοειπωμένη. Εδώ και χρόνια ο Σουηδός αψηφά τη λογική και συνεχίζει να μας εκπλήσσει σε μια αρκετά προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία. Το θέμα είναι πως όσο κι αν συμβαίνει, όσο κι αν ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε, δεν τον χορταίνουμε με τίποτα.

Θες να δεις δράση; Γκολ; Ντρίμπλες; Αναλύσεις; Ε, τότε ΠΡΕΠΕΙ να μας ακολουθήσεις στο Youtube! 

Ζλάταν σαν να λέμε Λερναία Ύδρα

Ο Ιμπραΐμοβιτς σου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να συνεχίσει για πάντα. Όποιο εμπόδιο κι αν μπει στο δρόμο του το ξεπερνάει και συνεχίζει από κει που σταμάτησε. Ακόμα και όταν όλοι πιστεύουν πως δεν θα καταφέρει αυτός είναι πάντα εκεί. Τους βγάζει λάθος ξανά και ξανά και ξανά. Η περίπτωσή του θυμίζει εκείνη της… Λερναίας Ύδρας που για κάθε κεφάλι που έχανε έβγαζε άλλα δύο. Έτσι και ο Ζλάταν. Έχει δύο λύσεις για κάθε πρόβλημα.

Αν μιλάγαμε για έναν… κανονικό άνθρωπο το τέλος θα είχε έρθει πριν από τεσσερισήμισι χρόνια. Εκεί που στα 36 του ο Σουηδός έκοψε τους χιαστούς του. Για έναν παίκτη σε αυτή την ηλικία ο συγκεκριμένος τραυματισμός είναι απαγορευτικός για να συνεχίσει. Τουλάχιστον όχι στο κορυφαίο επίπεδο. Μπορεί να πάει να «κοροϊδέψει» σε κάποιο πολύ χαμηλότερου επιπέδου πρωτάθλημα -πιθανότατα σε άλλη ήπειρο- αλλά μέχρι εκεί.

Ό,τι συμβαίνει από το 2017 και μετά είναι υπέρβαση για τον Ζλάταν. Μάλιστα σε κανένα σημείο οι συνθήκες δεν τον ευνόησαν. Αναγκάστηκε να πάει μέχρι τις Η.Π.Α για να μπορέσει να βρει ρυθμό και πατήματα. Εκεί που όλοι νόμιζαν ότι θα κάνει τουρισμό, αυτός είδε μια ευκαιρία για να επανέλθει. Η επιστροφή του στη Μίλαν ήταν μια κίνηση που ξάφνιασε, όμως και πάλι εκείνη την εποχή οι «Ροσονέρι» ήταν μια ομάδα σε παρακμή, χωρίς ιδιαίτερους στόχους.

Όμως κάπου εκεί με έναν μαγικό -ή και όχι- τρόπο η επιστροφή του Ζλάταν άλλαξε τα πάντα. Στον ενάμισι χρόνο που εκείνος είναι ξανά κάτοικος Μιλάνο, η ομάδα πάει τρένο.  Από εκεί που πάλευε για την έξοδο στο Europa League, βρέθηκε να διεκδικεί το πρωτάθλημα. Σε αυτό το διάστημα ο Σουηδός σούπερ σταρ έχει μετρήσει 48 συμμετοχές και 29 γκολ. Είναι πραγματικά απορίας άξιο τι θα είχε καταφέρει αν δεν ταλαιπωρούταν από διάφορους τραυματισμούς που του έκοβαν το ρυθμό. Όπως αυτός του περασμένου Μάιου που τον άφησε εκτός δράσης για τέσσερεις μήνες.

Πραγματικός οδοστρωτήρας

Αυτό που έπαθε ο Ζλάταν τον Μάιο δεν ήταν καθόλου απλό. Ο τραυματισμός του ήταν αρκετά σοβαρός και ήρθε σε πολύ κακό χρονικά σημείο. Είχαν προηγηθεί άλλοι τρεις τραυματισμοί μέσα στη σεζόν που συνολικά τον κράτησαν εκτός σχεδόν τρεις μήνες. Ακόμη κι έτσι κατάφερε να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της Μίλαν στη σεζόν, όντας εξαιρετικός για όσο αγωνίστηκε. Συνέβαλλε καθοριστικά προκειμένου οι «Ροσονέρι» να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από εφτά χρόνια.

Οι εμφανίσεις του και η δίψα του για το παιχνίδι τον έφεραν ξανά στην εθνική Σουηδίας από όπου είχε αποσυρθεί μετά το Euro του 2016. Στα 39 του ο Ζλάταν κλήθηκε και πάλι στην εθνική και ετοιμάζονταν να πάει στο φετινό Euro. Κάτι που ήθελε και κυνήγησε πολύ. Ο τραυματισμός στο γόνατο του στέρησε την ευκαιρία για ακόμη ένα εντυπωσιακό comeback. Οποιοσδήποτε άλλος πιθανότατα θα είχε αφήσει στην απογοήτευση να τον κατακλίσει.

Αλλά είπαμε, ο Ζλάταν είναι μια άλλη υπόθεση. Όλο το καλοκαίρι δούλεψε σαν τρελός. Έδωσε βάση στην κάθε λεπτομέρεια για να είναι έτοιμος όσο πιο σύντομα γίνεται. Ναι σε λιγότερο από ένα μήνα κλείνει τα 40 όμως δεν τον αφορά καθόλου. Ο εγωισμός λιονταριού και η νοοτροπία του νικητή δεν του επιτρέπουν να σταθεί σε αναποδιές. Το μόνο που αυτός βλέπει μπροστά του είναι η σεζόν που έρχεται. Η διεκδίκηση του πρωταθλήματος, η επιστροφή στο Champions League, το Mundial του 2022.

Ο Ζλάταν μένει νέος μέσα από τους στόχους του, την πρόκληση να πετύχει, τον ανταγωνισμό που λατρεύει. Μετά από μια τεράστια καριέρα παραμένει αχόρταγος. Θέλει συνέχεια παραπάνω και βρίσκει κίνητρο σε αυτό. Έτσι σαρώνει ό,τι τον εμποδίζει να πετύχει τον στόχο του. Έτσι μας αφήνει με το στόμα ανοιχτό κάθε φορά που νομίζουμε ότι δεν θα τα καταφέρει. Αυτός είναι ο Ζλάταν και γι’ αυτό τον γουστάρουμε. Όσο παραμένει στα γήπεδα ας φροντίσουμε να απολαύσουμε την κάθε στιγμή.

Ευλογία για τη Μίλαν

Η κίνηση της Μίλαν να φέρει τον Ζλάταν πίσω στην Ευρώπη αποδείχτηκε απροσδόκητα επιτυχημένη σε όλους τους τομείς. Εκτός από τα τεράστια αγωνιστικά οφέλη, ο Σουηδός αποτελεί τεράστιο κεφάλαιο και για τον χαρακτήρα της ομάδας. Σε ένα ρόστερ με πολλά νέα παιδιά και χωρίς παραστάσεις σε πρωταθλητισμό, μια τέτοια φιγούρα είναι απαραίτητη. Ακόμα και διακοσμητικός να ήταν η ομάδα θα είχε να κερδίσει από αυτόν. Πόσο μάλλον τώρα που συνεχίζει να πυροβολεί συχνά πυκνά τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Ζλάταν είναι παράδειγμα προς μίμηση για τους νεαρούς -και όχι μόνο- της Μίλαν.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει το ποδόσφαιρο και τον ίδιο του τον εαυτό είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεται μια ομάδα για να πετύχει. Αυτό το πείσμα ότι όλα ξεπερνιούνται, η «αναισθησία» στα δύσκολα και η ατελείωτη αυτοπεποίθηση. Τον Δεκέμβρη του 2020 σε μια από τις εκατομμύρια συνεντεύξεις που έχει δώσει κατά καιρούς του έγινε μια ερώτηση σχετικά με τη νοοτροπία του. Τότε ο ίδιος απάντησε:

«Μα φυσικά και γίνομαι τρελός όταν ένας συμπαίκτης μου κάνει κακή πάσα. Το πρόβλημα είναι όταν εκείνος δεν θυμώνει. Κι αν κάνω λάθος; Δεν κάνω ποτέ λάθος. Το ταλέντο έχει αξία μόνο αν το καλλιεργήσεις. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Χρειάζεται θυσίες. Τι είναι τα 90 λεπτά ενός αγώνα; Τίποτα, αν έχεις προπονηθεί σκληρά κάθε μέρα και για πολλές ώρες. Το λέω στον εαυτό μου και στους άλλους: Μην τα παρατάς. Να το πω αλλιώς; Αν δεν τα παρατήσεις, στο τέλος νικάς».

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πόσο σημαντικό είναι για έναν νέο ποδοσφαιριστή να δουλεύει δίπλα σε μια προσωπικότητα με αυτό το σκεπτικό. Ο ίδιος γνωρίζει καλά τη σημασία του ρόλου του στην ομάδα. «Έχω δύο παιδιά στη Σουηδία και άλλα 25 εδώ που με χρειάζονται». Ο Ίμπρα είναι ο ηγέτης της Μίλαν και έχει περάσει πολλά κομμάτια του χαρακτήρα του στην ομάδα. Πέρυσι μαζί τρύπησαν το ταβάνι τους. Φέτος είναι έτοιμοι για ακόμη περισσότερα. Ποιος τολμά να τους ξεγράψει;

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ