Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Επίσημο: Διηπειρωτικός τελικός ανάμεσα σε Ιταλία κι Αργεντινή τον Ιούνιο! (pic)
Εθνικές Ομάδες

Επίσημο: Διηπειρωτικός τελικός ανάμεσα σε Ιταλία κι Αργεντινή τον Ιούνιο! (pic)

Ιταλία και Αργεντινή ως κάτοχοι των Euro και Copa America αντίστοιχα θα τεθούν αντιμέτωπες τον Ιούνιο σε επίσημο διηπειρωτικό παιχνίδι, όπως ανακοίνωσαν UEFA και CONMEBOL.

28.09.2021 | 18:36

Μόλις πριν μερικούς μήνες Ιταλία και Αργεντινή έσπασαν τις δικές τους «κατάρες». Από τη μια η «Σκουάντρα Ατζούρα» κατέκτησε το Euro για πρώτη φορά μετά το 1968. Κάτι, που πέτυχε μάλιστα, επικρατώντας της Αγγλίας μέσα στο «Γουέμπλεϊ» στον τελικό (1-1 κ.δ και παράταση, 3-2 πέναλτι). Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι έδειξε εκπληκτική σταθερότητα σε όλο το τουρνουά και δικαίως κατέκτησε τον τίτλο. Από την άλλη κάτι παρόμοιο έκανε και η «Αλμπισελέστε», που κατέκτησε το Copa America για πρώτη φορά έπειτα από το 1993. Μάλιστα, οι ομοιότητες με τους Ιταλούς συνεχίζονται, αφού οι Αργεντίνοι πήραν το τρόπαιο μέσα στην έδρα των οικοδεσποτών Βραζιλιάνων (1-0).

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Οι δύο εθνικές ομάδες επέστρεψαν στην κορυφή των Ηπείρων τους και πλέον ετοιμάζονται να τεθούν αντιμέτωπες. Κι αυτό γιατί, όπως ανακοίνωσαν τόσο η UEFA όσο και η CONMEBOL, Ιταλία και Αργεντινή θ’ αγωνιστούν στον τελικό ενός διηπειρωτικού θεσμού, όπου θα αγωνίζονται οι κάτοχοι των Euro και Copa America. «Σκουάντρα Ατζούρα» και «Αλμπισελέστε» θα παίξουν ως αντίπαλοι τον Ιούνιο του 2022, χωρίς πάντως να δοθεί η έδρα της αναμέτρησης.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Θα δούμε Ιταλία-Αργεντινή τρεις συνολικά φορές – Ποιος ο λόγος της συμμαχίας UEFA και CONMEBOL

Παράλληλα, οι δύο Ομοσπονδίες ανακοίνωσαν και την έναρξη συνεργασίας και σε άλλα επίπεδα. Όπως τονίζεται θα υπάρξουν αγώνες νέων, γυναικών, futsal ανάμεσα σε εθνικές ομάδες, ενώ θα υπάρξει και ανταλλαγή διαιτητών και τεχνικών προγραμμάτων κατάρτισης. Πέραν του προσεχούς τελικού το καλοκαίρι του 2022, Ιταλία και Αργεντινή κανονίστηκε να αγωνιστούν για δύο ακόμα φορές, χωρίς να δοθεί κάποια περαιτέρω πληροφορία.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί πως UEFA και CONMEBOL προχώρησαν σε αυτή τη συνεργασία και ως μια ένδειξη συσπείρωσης απέναντι στη FIFA. Άλλωστε, οι δύο Ομοσπονδίες έχουν εξ αρχής κοινή γραμμή εναντίον της πρότασης της παγκόσμιας ομοσπονδίας για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια.

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

Exit mobile version