ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
TIMES: «Προσωπική επιλογή του Κλοπ ο Νούνιες. Άλλον ήθελε η Λίβερπουλ»
Η «BILD» έβγαλε στη… σέντρα την τοξική συμπεριφορά του Κριστιάνο!
Πεπ Γκουαρντιόλα, 2024
Όλοι στη Μαδρίτη μιλάνε για τις δηλώσεις του Βινίσιους!
Γκουαρντιόλα: «Μην ξεγράφετε ποτέ τη Λίβερπουλ… Εγώ την υπολογίζω!»
Η Σίτι ήταν πιο χαλαρή από ποτέ και έριξε «τεσσάρα» στην Μπράιτον! (vid)
Ποιο άγχος; Η Σίτι «καθάρισε» από το πρώτο ημίχρονο την Μπράιτον! (vids)
Ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έβγαλε στη φόρα το μυστικό της ρήτρας του Γκιμαράες!
Βρέθηκε ενεργή βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στο γήπεδο της Μάιντς! (pic)
Όταν ο Καστεγιάνος με καρέ τερμάτων έκανε τη Ρεάλ να υποκλιθεί στη Χιρόνα! (vid)
Παράδειγμα προς αποφυγή ο Αλεξάντερ-Άρνολντ, «κοιμόταν» στο 2-0 της Έβερτον! (vid)
Ο Λαπόρτα έπαιξε τα ρέστα του με Τσάβι και δικαιώθηκε!
Ιταλική εφημερίδα χρίζει τον Όσιμεν ως αντι-Μπαπέ!
Γιόχαν Κρόιφ: Η αρχή ενός θρύλου του ποδοσφαίρου! (vid)
Τσέλσι: Νυστέρι για Έντσο Φερνάντες και τέλος η σεζόν!
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Το μεγάλο ψέμα πίσω από τη μεταγραφή Καντονά από τη Λιντς στη Μάντσεστερ

Το 1992 η μεταγραφή του Έρικ Καντονά από τη Λιντς Γιουνάιτεντ στη Μάντσεστερ βασίστηκε σε ένα ψέμα που διέδωσαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων.

Το μεγάλο ψέμα πίσω από τη μεταγραφή Καντονά από τη Λιντς στη Μάντσεστερ

Η αντιπαλότητα ανάμεσα σε Λιντς Γιουνάιτεντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό το μισός, όμως, μεγάλωσε ακόμα περισσότερο το 1992. Τότε, η Λιντς πούλησε τον Έρικ Καντονά στην μισητή της αντίπαλο, σε μία μεταγραφή με μπόλικο παρασκήνιο, που εξόργισε τους φίλους της Λιντς όταν αυτό έγινε γνωστό.

Ειδικότερα, εκείνη την περίοδο, οι «κόκκινοι διάβολοι» είχαν χάσει το βασικό τους στράικερ, Dion Dublin, λόγω τραυματισμού. Ο Φέργκιουσον εξέταζε τις εναλλακτικές λύσεις που κυκλοφορούσαν στην αγορά της Πρέμιερ Λιγκ.

Τότε, η Λιντς εμφανίστηκε σαν από μηχανής Θεός για να σώσει το τομάρι της Μάντσεστερ. Ειδικότερα, ο τότε πρόεδρος της Μάντσεστερ, Μάρτιν Έντουαρντς, δέχτηκε ένα τηλέφωνο από τον ιδιοκτήτη των «παγωνιών», Bill Fotherby, ο οποίος έψαχνε πληροφορίες για τη διαθεσιμότητα του αριστερού μπακ, Ντένις Ίργουιν.

Η αρχική πρόταση απορρίφθηκε από τους «κόκκινους διαβόλους» αλλά τότε έπεσε η ιδέα για την αγορά του Έρικ Κανοντά. Ο Γάλλος τα είχε «σπάσει» με τον μάναζτερ του στη Λιντς, Χάουαρντ Γουίλκινσον. Δεδομένης της τοξικότητας που προκαλούσε ο Καντονά στο περιβάλλον των παικτών, ο Έντουαρντ πρότεινε ένα ποσό 1 εκατ. λιρών για τον νεαρό άσο.

«Μην είσαι ανόητος, δεν τον αφήνω να φύγει για ένα εκατομμύριο», ανέφερε ο Έντουαρντς ότι του είπε ο Πρόεδρος της Λιντς στο ντοκιμαντέρ «Fever Pitch» του BBC. Η συμφωνία τελικά ολοκληρώθηκε και δημοσιεύτηκε ότι οι σύλλογοι είχαν συμφωνήσει για μία μεταγραφή ύψους 1,6 εκατομμυρίων λιρών. Ο Γάλλος επιθετικός έγινε θρύλος του συλλόγου στο Ολντ Τράφορντ, σημειώνοντας 81 γκολ σε 181 αγώνες.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Το ψέμα πίσω από την μεταγραφή του Καντονά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι οπαδοί της Λιντς ακόμα αισθάνονται άσχημα όταν θυμούνται την καριέρα του Καντονά στη μισητή του αντίπαλο. Ωστόσο, θα αισθανθούν ακόμη χειρότερα μαθαίνοντας ότι οι σύλλογοι είπαν ψέματα για το κόστος της μεταγραφής για να κατευνάσουν τους οπαδούς. Συγκεκριμένα το πραγματικό ποσό έφτανε το 1 εκατ. λίρες.

Ο Έντουαρντς αποκάλυψε σε ένα βιβλίο για την εποχή του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: «Ποτέ δεν είχα συνομιλήσει για τον Καντονά με τον Σερ Άλεξ, αλλά είχα διαβάσει ότι ο Χάουαρντ Γουίλκινσον και αυτός δεν τα πήγαιναν καλά. Τον πήραμε για 1 εκατομμύριο λίρες. Ο Μπιλ, όμως, μου ζήτησε να πούμε ότι κόστισε 1,6 εκατομμύρια για να κατευνάσουν τους οπαδούς της Λιντς».

Αν και αυτά τα επιπλέον 600.000 λίρες δεν φαίνονται πολλά στη σημερινή αγορά, στη δεκαετία του ’90, αυτό ήταν ένα αρκετά μεγάλο ποσό.

Με τη Λιντς, ο Καντονά κέρδισε το πρωτάθλημα με τα «παγώνια» το 1992. Ωστόσο, έγινε σημαία της Γιουνάιτεντ διότι κέρδισε τέσσερα πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Αγγλίας με την ομάδα του Φέργκιουσον. Έτσι, σήμερα θεωρείται ένας από τους καλύτερους επιθετικούς στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ