ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
Αρχισκόρερ (με συγκάτοικο) ο Παυλίδης στην Eredivisie με ασύλληπτο γκολ! (vid)
Στο Λονδίνο κουμάντο κάνει μόνο η Άρσεναλ! (vid)
Λάθος επιπέδου League Two ο Ράγια και γκολ απ’ το πουθενά η Τότεναμ! (vid)
Τότεναμ – Άρσεναλ: ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ Γουάιτ, πήγε να… λύσει τα γάντια του Βικάριο! (vid)
Το VAR έκοψε… μαχαίρι τα χαμόγελα της Τότεναμ! (pics)
Κεφαλιά -κανονιά του Χάβερτς και 3-0 η Άρσεναλ! (vid)
Η Άρσεναλ ξεδίπλωσε την τέλεια αντεπίθεση και ο Σάκα έκανε το 2-0! (vid)
Με… κανονιά από την Τότεναμ έκανε το 1-0 η Άρσεναλ! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα όπως την ονειρεύονται οι οπαδοί της – Διέσυρε τη Νάπολι (vid)

Με μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις, η Μπαρτσελόνα επικράτησε της Νάπολι με 4-2 και προκρίθηκε στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Μπαρτσελόνα όπως την ονειρεύονται οι οπαδοί της – Διέσυρε τη Νάπολι (vid)

Στο πλαίσιο της ρεβάνς των play off του Γιουρόπα Λιγκ, η Νάπολι φιλοξένησε τη Μπαρτσελόνα στο στάδιο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα». Η Μπαρτσελόνα έβγαλε στο χορτάρι όλα όσα θέλει να βλέπει ο Τσάβι και με εμφατικό τρόπο νίκησε με 4-2 και προκρίθηκε στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Το πρέσινγκ ψηλά των φιλοξενούμενων αποσυντόνισε την ανάπτυξη των γηπεδούχων και σε συνδυασμό με την εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας, οι Καταλανοί έφταναν στο 4-2 πολύ πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ. Η Νάπολι δε δικαιούται κάτι παραπάνω από το ματς, καθώς πάντα ήταν 2 βήματα πίσω από τους «μπλαουγκράνα».

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι 2 ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με πρόθεση να πιέσουν ψηλά. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα «πάγωσε» τους Ναπολιτάνους μόλις στο 8ο λεπτό.

Μετά από κάκιστη εκτέλεση κόρνερ του Ινσίνιε, η Μπάρτσα εκτέλεσε τάχιστα την κόντρα επίθεση. Ο Ομπαμεγιάνγκ πάσαρε για τον Τραορέ, ο οποίος ξεκίνησε μία κούρσα από τη μεσαία γραμμή. Ο Ραχμάνι προσπάθησε να τον ρίξει αλλά μάταια. Ο Ισπανός συνέχισε την προσπάθειά του και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε για τον Τζόρντι Άλμπα, ο οποίος διατήρησε τη ψυχραιμία του και πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 στο 9ο λεπτό.

Η Μπαρτσελόνα έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και έφτασε στο 2-0 στο 13ο λεπτό. Μετά από βολέ του Τερ Στέγκεν, η άμυνα της Νάπολι βρέθηκε εντελώς αποδιοργανωμένη. Ο Ντε Γιονγκ βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με έξοχο πλασέ έγραψε το 2-0.

Η Νάπολι είχε τεράστια θέματα ανάπτυξης και ο Οσιμέν προσπαθούσε απελπιστικά μόνος να κερδίσει κάτι στην κόντρα επίθεση. Έτσι, και έγινε. Στο 23ο λεπτό, ο Νιγηριανός κυνήγησε μία χαμένη φάση και ο Τερ Στέγκεν υπέπεσε σε πέναλτι. Ο Ινσίνιε ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 2-1.

Το ένα γκολ καλύτερο από το άλλο

Ωστόσο, αυτό το γκολ δεν άλλαξε καθόλου την εικόνα του αγώνα. Η πίεση ψηλά των «μπλαουγκράνα» συνέχισε να προβληματίζει τους «παρτενοπέι». Έτσι, έφτασαν σε νέα τελική στο 25ο λεπτό – αυτή τη φορά με τον Ομπαμεγιάνγκ, μετά από κλέψιμο της μπάλας. Ένα ακόμη λάθος προϊόν της πίεσης οδήγησε σε άστοχο σουτ του Φεράν Τόρες στο 27ο λεπτό.

Τελικά η Μπαρτσελόνα πήρε αυτό που δικαιούταν στο 45ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας, ο Πικέ κοντρόλαρε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με σεντερφορίσιο τελείωμα έγραψε το 3-1.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι «παρτενοπέι» έγιναν πιο επιθετικοί μετά την είσοδο του Πολιτάνο στη θέση του Ντέμε. Αυτό, βέβαια δημιουργούσε κενούς χώρους πίσω. Έτσι, η ομάδα του Τσάβι προσπαθούσε να τους εκμεταλλευτεί κυρίως με τις ατομικές προσπάθειες του Τραορέ από τη δεξιά πτέρυγα.

Η Μπαρτσελόνα κυκλοφορούσε εξαιρετικά τη μπάλα, απορροφώντας το πρέσινγκ. Με αυτόν τον τρόπο ήρθε το 4-1. Μετά από υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας, αυτή έφτασε στον Ομπεμεγιάνγκ και εκείνος έγραψε το 4-1 με άπιαστο πλασέ.

Αυτό το τέρμα στην ουσία σφράγισε την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Το μόνο που κατάφερε η Νάπολι ήταν να μειώσει στο τελικό 4-2 με τον Πολιτάνο στο 87ο λεπτό.




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ