ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
Το αστρονομικό νούμερο που θα απομακρύνει τον Σαλάχ από το Λίβερπουλ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Σίτι

Βουρκωμένος Ζιντσένκο στο BBC: «Θα πολεμούσα κι εγώ» (vid)

Ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο μίλησε στον Γκάρι Λίνεκερ μέσω του BBC τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αν δεν είχε οικογένεια θα πήγαινε να πολεμήσει.

Βουρκωμένος Ζιντσένκο στο BBC: «Θα πολεμούσα κι εγώ» (vid)

Ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο λέει ότι έκλαιγε συνεχώς από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Ο Ουκρανός άσος της Μάντσεστερ Σίτι είπε στο BBC ότι θα είχε επιστρέψει για να πολεμήσουν αν δεν είχε κάνει οικογένεια. Όπως έκαναν άλλοι άνθρωποι του αθλητισμού, άλλωστε. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι συμπατριώτες του δεν θα «παραδώσουν» να αντισταθούν στην εισβολή. Ενώ επέκρινε τους Ρώσους ποδοσφαιριστές που απέτυχαν να μιλήσουν εναντίον του πολέμου.

«Θα είμαι ειλικρινής, αν όχι η κόρη μου, η οικογένειά μου, θα ήμουν εκεί», είπε ο 25χρονος ποδοσφαιριστής στο BBC. «Απλώς γεννήθηκα έτσι. Γνωρίζω τους ανθρώπους από τη χώρα μου, τη νοοτροπία τους και όλοι τους, σκέφτονται ακριβώς το ίδιο. Είμαι τόσο περήφανος που είμαι Ουκρανός και θα είμαι για πάντα για το υπόλοιπο της ζωής μου. Και όταν παρακολουθείς τους ανθρώπους, πώς παλεύουν για τη ζωή τους. Γνωρίζω τους ανθρώπους, τη νοοτροπία του λαού μου από τη χώρα μου. Προτιμούν να πεθάνουν και θα πεθάνουν. Αλλά δεν πρόκειται να τα παρατήσουν», πρόσθεσε.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του Ζιντσένκο

«Τα μεσάνυχτα ώρα Ηνωμένου Βασιλείου, η γυναίκα μου με ξύπνησε και έκλαιγε. Ήμουν σοκαρισμένος. Μου έδειξε τα βίντεο, τις φωτογραφίες, τι συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία. Ίσως το πιο κοντινό συναίσθημα είναι όταν κάποιος από τον κύκλο σου πεθαίνει. Ξέρεις, αυτό το συναίσθημα σαν να νιώθεις τόσο άσχημα μέσα σου. Αλλά αυτό είναι πολύ χειρότερο. Απλώς κλαίω».

Ο Ζιντσένκο λέει επιπλέον, όσα νιώθει για τους συμπατριώτες του και για όσα βιώνουν. Μπορώ να σας δείξω ένα εκατομμύριο φωτογραφίες, ένα εκατομμύριο βίντεο, τι κάνουν (η Ρωσία) τώρα. Μπορώ να σας δείξω κάθε πόλη στη χώρα μου, την οποία κατέστρεψαν. Οι άνθρωποι πεινούν εκεί. Οι άνθρωποι απλώς επιβιώνουν, κοιμούνται στο έδαφος, σε αποθήκες, δεν μπορούν να ζήσουν μια σωστή ζωή.

Ο Ουκρανός είναι καυστικός για τους Ρώσους παίκτες που παραμένουν σε μεγάλο βαθμό βουβοί για τον πόλεμο. «Έμεινα έκπληκτος που κανείς, ούτε ένας από αυτούς, από όλους (δεν έχει πει τίποτα). Οι περισσότεροι από αυτούς παίζουν στην εθνική ομάδα και έχουν πολλούς followers στο Instagram, το Facebook, όπου κι αν είναι. Και μπορούν, μπορούν τουλάχιστον μπορούν να κάνουν κάτι για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος. Γιατί ο κόσμος μπορεί να τους ακούσει.

Ξέρω ήδη ότι φοβήθηκαν. Αλλά τι φοβούνται; Δεν πρόκειται η ρωσική κυβέρνηση να κάνει τίποτα μαζί τους. Τουλάχιστον μπορούν να πουν τις θέσεις τους, αλλά δεν το αγνοούν. Δεν ξέρω γιατί».

Ο Ζιντσένκο είπε τέλος, ότι δίστασε να δώσει τη συνέντευξη, αλλά τελικά αποφάσισε ότι τα πλεονεκτήματα ήταν περισσότερα από τα μειονεκτήματα. «Σκεφτόμουν μερικές μέρες για αυτή τη συνέντευξη. Να το κάνω; Να μην το κάνω; Αλλά θέλω απλώς να στείλω το μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους ότι παρακαλώ μην το αγνοήσουν αυτό. Πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο».




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ