ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Champions League

Ευρώπη… ο Βασιλιάς σου (vid)

Η φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και ο φανταστικός Καρίμ Μπενζεμά κατάπιαν τη Παρί Σεν Ζερμέν. Η «Βασίλισσα» της Ευρώπης επικράτησε των Γάλλων με 3-1 και προκρίθηκε στους «8» του Champions League.

Ευρώπη… ο Βασιλιάς σου (vid)

Με μυθική εμφάνιση του Καρίμ Μπενζεμά η Ρεάλ Μαδρίτης ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά, επικράτησε της Παρί με 3-1 και πήρε μεγαλειώδη πρόκριση στους «8» του Champions League. Εκπληκτικός, φανταστικός, μοναδικός ο Γάλλος φορ πέτυχε τρία γκολ, ισοπέδωσε μόνος του την άμυνα των Γάλλων. Οι Παριζιάνοι είχαν προηγηθεί με τον Μπαπέ στο πρώτο ημίχρονο.

Το ματς

Το γκολ του Κιλιάν Μπαπέ στο Παρίσι ήταν αυτό που χώριζε τις δύο ομάδες πριν τη σέντρα στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Ρεάλ Μαδρίτης και Παρί Σεν Ζερμέν το βράδυ της Τετάρτης έδωσε τη δεύτερη σπουδαία μονομαχία, η οποία θα έκρινε ποια ομάδα θα έπαιρνε την πρόκριση στη φάση των «8» του Champions League. Στη Μαδρίτη, η «Βασίλισσα» ήθελε να βάλει τους δικούς της κανόνες. Έτσι από το ξεκίνημα του αγώνα οι παίκτες του Κάρλο Αντσελότι έδειξαν διάθεση να κρατήσουν περισσότερο τη μπάλα στα πόδια τους. Πίεσαν την άμυνα της Παρί ωστόσο δεν μπόρεσαν στο πρώτο 20λεπτο να βρουν το γκολ που έψαχναν.

Μάλιστα η μεγάλη φάση σε εκείνο το χρονικό διάστημα ανήκε στην Παρί. Ο Μπαπέ στο 13΄ βρέθηκε σε θέση τετ α τετ όμως νικήθηκε από τον Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος λίγα λεπτά αργότερα σταμάτησε ξανά τον αστέρα των Παριζιάνων διατηρώντας το 0-0. Στον αντίποδα, ο μόνος που πατούσε την περιοχή των φιλοξενούμενων ήταν ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο πολύπειρος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης στο πρώτο ημίχρονο είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να σκοράρει. Στην πρώτη η μπάλα πέρασε λίγο άουτ ενώ στη δεύτερη ο Καρίμ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να κινήσει τον Ντοναρούμα.

Έτσι φθάσαμε στο 39ο λεπτό. Η Παρί Σεν Ζερμέν αμύνθηκε σωστά και βγήκε με ταχύτητα στην κόντρα επίθεση. Ο Νέιμαρ βρήκε ιδανικά στον χώρο τον Κιλιάν Μπαπέ. Ο Γάλλος έτρεξε, έγινε κάτοχος της μπάλας και με όμορφο τελείωμα σκότωσε τον Κουρτουά γράφοντας το 1-0 υπέρ της Παρί. Το σκορ αυτό έμελλε να διατηρηθεί μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Μπενζεμά Ρεάλ

Ο απόλυτος Καρίμ Μπενζεμά καθάρισε μόνος του την Παρί

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Η Παρί περίμενε την ιδανική αντεπίθεση. Η Ρεάλ προσπαθούσε να φτιάξει παιχνίδι. Στο 61′ οι Μαδριλένοι με τη βοήθεια του Ντοναρούμα μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα και της πρόκρισης, Ο Ιταλός κίπερ τα έκανε μαντάρα. Κράτησε παραπάνω την μπάλα, πιέστηκε και την έστειλε πάνω στον Βινίσιους Τζούνιορ. Ο Βραζιλιάνος την… έσπασε στον Μπενζεμά και ο Γάλλος από το σημείο του πέναλτι με σουτ έκανε το 1-1.

Το τέρμα του Γάλλου προκάλεσε… σεισμό στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου. Στο επόμενο διάστημα η πίεση στην Παρί έγινε ασφυκτική. Με το γήπεδο να κατηφορίζει έμοιαζε το γκολ για τη «Βασίλισσα» και η ολική ανατροπή να έρχεται. Στο 76′ ο Μόντριτς ξεκίνησε την κούρσα από το ένα μισό στο άλλο. Η Ρεάλ αναπτύχθηκε με ταχύτητα, πάτησε περιοχή και με τον Μπενζεμά βρήκε ξανά τα αντίπαλα δίχτυα. Σαν να μην έφθανε αυτό και με τους Παριζιάνους να μην έχουν καταλάβει τίποτα ήρθε δύο λεπτά μετά και το 3-1. Δράστης ξανά ο Γάλλος. Ο Καρίμ Μπενζεμά με μια του επαφή μπροστά από τον Μαρκίνιος έστειλε τη μπάλα για τρίτη φορά στα δίχτυα του Ντοναρούμα. Μέχρι το φινάλε αφεντικό στο ματς παρέμεινε η Ρεάλ Μαδρίτης. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πετούν… στα ουράνια.





 

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ