ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Premier League

Μια «κανονιά» ήταν αρκετή και η Άρσεναλ ονειρεύεται ξανά τ’ αστέρια! (vid)

Η Άρσεναλ ξεπέρασε την ήττα από τη Λίβερπουλ, είχε υπομονή και με μια «κανονιά» του Μπουκάγιο Σάκα έφυγε νικήτρια από την έδρα της Άστον Βίλα (1-0) και συνεχίζει να κάνει όνειρα για... Champions League.

Μια «κανονιά» ήταν αρκετή και η Άρσεναλ ονειρεύεται ξανά τ’ αστέρια! (vid)

Το παιχνίδι στην έδρα της Άστον Βίλα ήταν μιας πρώτης τάξεως «παγίδα» για την Άρσεναλ, ειδικά μετά την ήττα από τη Λίβερπουλ. Ωστόσο, οι «κανονιέρηδες» για μια ακόμα φορά τη φετινή σεζόν δεν… μάσησαν. Με τρομερό γκολ του Σακά, που ήταν και το υπ’ αριθμόν 2000 του συλλόγου στην Premier League, επικράτησαν των «χωριατών» με 1-0 και συνεχίζουν να κάνουν όνειρα τετράδας. Στο +4 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ματς λιγότερο οι Λονδρέζοι, που παλεύουν να βρεθούν στο Champions League της νέας σεζόν.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube;

Πίεση της Άρσεναλ και… δικαίωση με το γκολ του Σάκα

Η Άρσεναλ μπήκε από την αρχή τους ματς δυνατά και κόντεψε να προηγηθεί μόλις στο 3′. Ο Σάκα έκανε ωραία προσπάθεια από πλάγια και γύρισε για τον Σμίθ-Ρόου το σουτ του οποίου πέρασε λίγο άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι «κανονιέρηδες» έφτασαν ακόμα πιο κοντά, έστω κι από πόδι αντιπάλου παίκτη. Ξανά ο Σάκα έκανε επικίνδυνο γύρισμα από τα δεξιά, ο Κόνσα έβαλε την προβολή και πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, με τον Μαρτίνες να διώχνει εντυπωσιακά.

Η πίεση της Άρσεναλ εντεινόταν όσο περνούσε η ώρα και στο 30′ ευτύχησε να πάρει το προβάδισμα. Από αναμπουμπούλα στην περιοχή της Βίλα ο Μπουεντία έβαλε το πόδι να διώξει κι έστρωσε την μπάλα στον Σάκα που με δυνατό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής έκανε το 1-0! Μάλιστα, αυτό ήταν το γκολ υπ’ αριθμόν 2000 για τους «κανονιέρηδες» στην Premier League. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την κατοχή και να προσπαθούν να βρουν και δεύτερο γκολ, αλλά το πρώτο μέρος έληξε χωρίς κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.

Τσέκαρε από εδώ το Instagram μας που είναι… βασιλικό!

Ανέβηκε η Βίλα, άντεξαν οι «κανονιέρηδες»

Στο δεύτερο μέρος, όμως, ήταν η Βίλα αυτή που μπήκε πιο επιθετικά, ψάχνοντας την ισοφάριση. Μάλιστα, πλησίασε αρκετά σε αυτήν στο 60′. Ο ΜακΓκιν πήρε την μπάλα λίγο έξω από την περιοχή και πλάσαρε, στέλνοντας την λίγο δίπλα από το δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα η Άρσεναλ είχε την καλύτερη της στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Σάκα έκανε ωραία κίνηση και πλάσαρε λίγο έξω από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό και στο 67′ οι γηπεδούχοι «άγγιξαν» το γκολ. Ο Γουότκινς έκανε ωραία ενέργεια και σουτ, που κόντραρε, με την μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι του Λένο και να καταλήγει εκτός.

Η Βίλα πλησίασε ξανά στο γκολ στο 85′, αλλά η κεφαλιά του Ινγκς πέρασε άουτ. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι λίγο έλειψε να «κλέψουν» και τον βαθμό στις καθυστερήσεις. Ο Κουτίνιο εκτέλεσε απευθείας φάουλ από πλάγια, με τον Λένο να διώχνει και να κρατάει τη νίκη για την Άρσεναλ. Με το τρίποντο αυτό οι «κανονιέρηδες» έφτασαν τους 54 βαθμούς σε 28 αγωνιστικές και παραμένουν σταθερά στην τέταρτη θέση της Premier League. Μάλιστα, οι Λονδρέζοι βρίσκονται πλέον στο +4 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με ματς λιγότερο. Από την άλλη η Άστον Βίλα έμεινε στους 36 βαθμούς σε 29 ματς και παραμένει στην 9η θέση χωρίς να κυνηγάει κάτι περισσότερο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Άστον Βίλα (Στίβεν Τζέραρντ): Μαρτίνες, Κας, Κόνσα, Μινγκς, Γιάνγκ, ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίζ, Ράμσεϊ (69′ Τραορέ), Μπουέντια (69′ Μπέιλι), Κουτίνιο, Γουότκινς (81′ Ινγκς).

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Λένο, Σέντρικ, Γουάιτ, Γκάμπριελ, Τίρνεϊ, Πάρτεϊ, Τζάκα, Σάκα (69′ Πεπέ), Όντεγκααρντ (86′ Χόλντινγκ), Σμιθ-Ρόου, Λακαζέτ (78′ Ενκέτια).

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ