ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ρεάλ Μαδρίτης: Η «άρρωστη» ντρίπλα του Γκιουλέρ! (vids)
Τότεναμ: Νέο «πλήγμα» ενόψει του ντέρμπι με την Άρσεναλ!
Ο νέος «Βασιλιάς» της Ρεάλ της έδωσε το τρίποντο κόντρα στη Σοσιεδάδ! (vid)
Οριστικό: Νέος προπονητής της Λίβερπουλ ο Σλοτ!
Η Ντόρτμουντ περιμένει με… ανοιχτές αγκάλες τον Γιούργκεν Κλοπ!
Ρεάλ: Σκοράρει ο Γκουλέρ στην πρώτη του συμμετοχή ως βασικός στη La Liga! (vid)
Ντε Ρόσι: «Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω…»!
«Ο Βιρτζ της Λεβερκούζεν θα γίνει όπως ο Μέσι»!
Ρεάλ Μαδρίτης: Κάθε καλοκαίρι χάνει τον αρχηγό της!
Πανηγυρίζει α λα Κριστιάνο και στο… μπιλιάρδο ο Γκαρνάτσο! (vid)
Ανέλπιστο δώρο στην Παρί από τη Γερμανία!
«Μες στη βδομάδα η Μπάγερν θα έχει απόφαση για προπονητή»
Φιγουρίνι ο Μανδάς στη συλλεκτική επετειακή φανέλα της Λάτσιο! (pics)
Λοιδορούν συνεχώς τον Ράσφορντ, έτσι αντιδρά ο Τεν Χαγκ!
Το πιστεύει ο Τούχελ: «Ο Γκνάμπρι θα παίξει με Ρεάλ και θα σκοράρει κιόλας»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Europa League

Στην Άιντραχτ το Europa League – Μοιραίος ο Ράμσεϊ στα πέναλτι! (vid)

H είναι η φετινή κάτοχος του Europa League μετά από 120 λεπτά και τη διαδικασία των πέναλτι, παίρνοντας τα σκήπτρα από τη Βιγιαρεάλ.

Στην Άιντραχτ το Europa League – Μοιραίος ο Ράμσεϊ στα πέναλτι! (vid)

Και ο φετινός τελικός του Europa League κρίθηκε στα πέναλτι! Με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να παίρνει το τρόπαιο στην ψυχοφθόρο διαδικασία. Μετά από 42 χρόνια και τον τελικό του Κυπέλλου UEFA απέναντι στην Γκλάντμπαχ, η ομάδα της Φρανκφούρτης φτάνει στην κατάκτηση του τέταρτου συνολικά ευρωπαϊκού τροπαίου στην ιστορία της. Μιας και έχει ένα Κύπελλο Πρωταθλητριών (1960), ένα UEFA (1982) κι ένα Ιντερτότο (1967). Μην ξεχνάμε και πως η γερμανική ομάδα έκλεισε θέση στο Champions League της επόμενης περιόδου. Αν δεν έπαιρνε το τρόπαιο σήμερα, θα ήταν εκτός Ευρώπης, αφού τερμάτισε 11η στην Bundesliga.

Σε γενικές γραμμές η Άιντραχτ ήταν αυτή που ευθυνόταν για το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Πέρα από ένα σουτ του Αρίμπο στο 25ο λεπτό, η Ρέιντζερς ήταν πιο νωχελική. Σαν να περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να… ξεμυτίσει. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τις περισσότερες ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο. Ο Κνάουφ στο 20′ έκανε το σουτ, αλλά ο 40χρονος τερματοφύλακας της Ρέιντζερς έδειξε την τεράστια κλάση του. Ακόμη, η Άιντραχτ έκανε άλλη μια σπουδαία φάση, με τον Κόστιτς να διανύει το μισό γήπεδο και να σουτάρει. Όμως, η μπάλα έφυγε διαγώνια άουτ στο 31ο λεπτό.

Καλό το διάβασμα. Αλλά μήπως να μας… καμαρώσεις και στο κανάλι μας στο Youtube; Άιντραχτ

«Ζωντάνεψε» ο τελικός στο δεύτερο μέρος

Άλλο ματς είχαμε μετά το σφύριγμα της έναρξης του β΄ ημιχρόνου. Η Ρέιντζερς ανέβασε στροφές δείχνοντας ότι δεν πήγε στην Ισπανία για βόλτα. Έκανε πιο αισθητή την παρουσία της στα καρέ της Άιντραχτ. Και ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ με τον Αρίμπο στο 57ο λεπτό. Αβίαστο λάθος της γερμανικής άμυνας, με τον Νιγηριανό άσο να ανοίγει το σκορ και τον λογαριασμό του στο φετινό Europa League. Το 1-1 ήρθε σχετικά σύντομα και συγκεκριμένα στο 69′. Ο Κόστιτς έκανε μια σέντρα με τελικό αποδέκτη τον Μπορέ που πετάχτηκε για να σκοράρει με προβολή το γκολ. Το σκορ έμεινε ως το τέλος, παρότι υπήρξαν σημαντικές φάσεις εκατέρωθεν.

Στο ημίωρο της παράτασης η Άιντραχτ έφτασε κοντά στο γκολ νωρίς, στο 94′. Ο Μπορέ είχε την ευκαιρία να μπει φουριόζος στην περιοχή, αλλά με υπερπροσπάθεια ο Μπάσεϊ τον πρόλαβε με σεμιναριακή άμυνα! Δέκα λεπτά αργότερα ο Γιάκιτς με τρομερό σουτ απείλησε τη σκωτσέζικη εστία, αλλά η μπάλα πέρασε εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Τραπ έδειξε τα τρομερά του προσόντα στα καθήκοντά του, αποκρούοντας το κοντινό τελείωμα του Κεν. Στην εξέλιξη της φάσης ο Ντέιβις (που είχε παίξει και στον τελικό του Κυπέλλου UEFA το 2008) εξαπέλυσε σουτ, με την μπάλα να πηγαίνει έξω. Λανθασμένα ο διαιτητής υπέδειξε άουτ. Ο Γερμανός πορτιέρο έπιασε και το φάουλ του Ταβερνίερ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Ταβερνίερ
1-1 Λεντζ
2-1 Ντέιβις
2-2 Χρούστιτς
3-2 Άρφιλντ
3-3 Καμάντα
Άστοχος ο Ράμσεϊ
3-4 Κόστιτς
4-4 Ρουφ
4-5 Μπορέ




Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ