ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
Το αστρονομικό νούμερο που θα απομακρύνει τον Σαλάχ από το Λίβερπουλ
O απίθανος κύριος Γιόκερες με τα 40 φετινά του… τεμάχια (stats)
Η Μάντσεστερ Σίτι – μοιάζει να – χάνει τον Έντερσον τη χειρότερη χρονική στιγμή
Ο μεγάλος εχθρός του Βαλβέρδε αυτοπροτάθηκε στην Μπαρτσελόνα
Η Νάπολι ψάχνει το τέλειο… κόλπο με αστέρι της Ρεάλ Μαδρίτης
Ξέσπασε ο Μαντουέκε: «Γελοίος ο διαιτητής – Μας αδίκησαν και με τη Σίτι»!
Ντι Μάρτζιο: «Σίγουρα θα φύγει ο Αλέγκρι – Αυτόν θέλει η Γιουβέντους»!
Με δύο μεγάλες επιστροφές η αποστολή της Ρεάλ για Μπάγερν! (pic)
Επίσημο: Πρωταθλήτρια Γαλλίας ξανά η Παρί Σεν Ζερμέν!
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η προπόνηση του Τεν Χαγκ: Τρίγωνα, τιμωρία με push ups και κοροϊδάκια (vid)

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ, είναι πολύ δραστήριος στην πρώτη του προετοιμασία με τη νέα του ομάδα.

Η προπόνηση του Τεν Χαγκ: Τρίγωνα, τιμωρία με push ups και κοροϊδάκια (vid)

O Έρικ Τεν Χαγκ γνωρίζει πολύ καλά ότι η προετοιμασία είναι το ήμισυ του παντός. Γι αυτό δουλεύει πολύ σκληρά ενόψει της επόμενης σεζόν. Αυτή τη στιγμή, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρίσκεται στο Μπανγκόκ, όπου ετοιμάζεται για την πρώτη της φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο τη Λίβερπουλ.

Η προπόνηση ήταν ανοιχτή και μπορούσαν να την παρακολουθήσουν 10.000 οπαδοί που αγόρασαν εισιτήρια για το παιχνίδι. Το Athletic βρέθηκε στην προπόνηση και έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα.

«Κοροϊδάκια» για ξεκίνημα

Όλα ξεκίνησαν με το μεγαλύτερο «κοροϊδάκι» στον κόσμο. Ολόκληρη η ομάδα στεκόταν στο κέντρο του κύκλου ενώ 3 παίκτες κυνηγούσαν τη μπάλα στη μέση. Μία μπάλα είχε τοποθετηθεί στο κέντρο του κύκλου πάνω σε ένα κώνο και δεν έπρεπε να πέσει. Οι πάσες έπρεπε να γίνουν με μία επαφή.

Στη συνέχεια, το προπονητικό πρόγραμμα περιλάμβανε δύο «κοροϊδάκια» σε μικρότερους χώρους. Οχτώ εναντίον τριών σε πολύ κλειστό χώρο. Για κάθε πέντε ολοκληρωμένες πάσες, η ομάδα επιβραβευόταν με πόντους. Αντίστοιχα, οι αμυνόμενοι έπαιρναν πέντε πόντους όταν σκόραραν σε ένα μικρό τερματάκι που είχε τοποθετηθεί σε κάθε μεριά.

Ο Μίτσελ βαν ντερ Γκάαγκ επέβλεπε τη μία ομάδα και ο Στιβ ΜακΚλάρεν την άλλη. Ο Τεν Χαγκ παρατηρούσε, περπατώντας ανάμεσα στους δύο. Κάποια στιγμή εκνευρίστηκε με την ομάδα του Van der Gaag, που είχε σχεδόν όλους τους παίκτες της πρώτης ομάδας, επειδή η επίθεση δεν κατάφερε να παραταχθεί στο σχήμα που ήθελε, με δύο στη μεσαία γραμμή.

«Φέρτε έναν επιπλέον παίκτη – δύο στη μέση», φώναξε. «Μπορείς να φτιάξεις τρίγωνα, αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πάντα η ίδια αρχή».

Οι παίκτες είχαν απορροφηθεί από το πόσο πολύ ενεπλάκη ο Τεν Χαγκ στην προπόνηση. Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και ο Ραλφ Ράνγκνικ έτειναν να αφήνουν το μεγαλύτερο μέρος της προπονητικής στο προσωπικό υποστήριξης. Ο Τεν Χαγκ έχει σίγουρα εξουσία στην Μπανγκόκ.

Το κίνητρο της επιβράβευσης και της τιμωρίας

Ο ΜακΚλάρεν είπε στους παίκτες του ότι πέντε push ups ήταν η τιμωρία αν δεν ολοκλήρωναν πέντε πάσες σε ένα λεπτό. Αυτή η ποινή επιβλήθηκε δύο φορές.

Η επόμενη άσκηση ήταν ένα παιχνίδι με 8 αμυντικούς εναντίον 7 επιθετικών στο μισό του γηπέδου. Οι επιθετικοί είχαν απέναντι τους ένα κανονικό τέρμα και γκολκίπερ ενώ οι αμυντικοί έπρεπε να σκοράρουν σε μία μικρή ανυπεράσπιστη εστία.

Οι επιτιθέμενοι έμοιαζαν με την ομάδα που ο Ολλανός εξετάζει να επιλέξει κόνττα στη Λίβερπουλ. Ο Τεν Χαγκ βρισκόταν στη βάση της επιθετικής ομάδας και διεύθυνε τα πράγματα. Πριν ξεκινήσει η προπόνηση, είπε στους παίκτες του: «Όταν δεν μπορείτε να κάνετε σέντρα, πασάρετε πίσω στον κεντρικό χαφ και πάμε στην άλλη πλευρά». Ήθελε επίσης οι παίκτες του να κάνουν underlap και ούρλιαζε στον Σάντσο να μπει “μέσα!” σε ένα σημείο. Την ίδια οδηγία έλαβε και ο Aaron Wan-Bissaka.

H επίθεση ανταποκρίθηκε. Ο Σάντσο σέρβιρε δύο γκολ. Ένα για το κεφάλι του Ράσφορντ και ένα για τον Μπρούνο.

Για σβήσιμο, πραγματοποιήθηκαν μικροί αγώνες 5 vs 5 στο ένα τέταρτο του γηπέδου. Οι χαμένοι φυσικά, έπρεπε να κάνουν push ups. Συνολικά, η προπονητική μονάδα κράτησε 90 λεπτά, καθώς το πρωί είχε προηγηθεί μία έντονη 2ωρη προπόνηση.

Οι παίκτες έφυγαν από το γήπεδο στάζοντας ιδρώτα. Κάποιοι έμειναν για αυτόγραφα. Κάπως έτσι, μοιάζει μία προπονητική μονάδα με τον νέο τεχνικό της Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ