ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Ζωντανή» για Ευρώπη η Λυών απέναντι στη Μονακό! (vid)
Ντόρτμουντ: Θετικά νέα για τον Τέρζιτς ενόψει του ντέρμπι με την Παρί!
Συννεφιά στο «Ντέρμπι του Ήλιου», πρώτο γκολ της σεζόν για Έιμπραχαμ! (vid)
O Γουντ έχασε αυτό που δεν… χάνεται και η Σίτι θα τον ευχαριστεί για πάντα! (vid)
Ποστέκογλου: «Πλέον οι διαιτητικές αποφάσεις παίρνονται σε αίθουσες και όχι στο γήπεδο»
Αρχόντισσα η Σίτι στο Νότιγχαμ! (vid)
Απρόοπτο στη Σίτι με Έντερσον, μπήκε ο Ορτέγκα κι ο Γκουαρντιόλα «τρώει τα νύχια του» (vid)
O Αρτέτα κάλυψε τον Ράγια: «Τυχεροί που τον έχουμε! Έκανε μεγάλες επεμβάσεις!»
Αντιεπαγγελματίας Ντούμφρις, πικάρει με τον χειρότερο τρόπο τον Τεό Ερνάντες! (pic)
Άρσεναλ: Κατοστάρης ο Αρτέτα, πιο γρήγορος από τον Βενγκέρ
Η Μπάγερν έδωσε το σύνθημα ενόψει Ρεάλ: «Όλα στα κόκκινα!» (vid)
Αρχισκόρερ (με συγκάτοικο) ο Παυλίδης στην Eredivisie με ασύλληπτο γκολ! (vid)
Στο Λονδίνο κουμάντο κάνει μόνο η Άρσεναλ! (vid)
Λάθος επιπέδου League Two ο Ράγια και γκολ απ’ το πουθενά η Τότεναμ! (vid)
Τότεναμ – Άρσεναλ: ΘΕΟΤΡΕΛΟΣ Γουάιτ, πήγε να… λύσει τα γάντια του Βικάριο! (vid)
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Forgotten Legends

Κρέμασε τα γάντια του ο Ρομπέρτο, με ειδική μνεία στον Ολυμπιακό! (pic)

Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο αποφάσισε να σταματήσει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στα 36 του χρόνια. Το μήνυμά του στο Instagram.

Κρέμασε τα γάντια του ο Ρομπέρτο, με ειδική μνεία στον Ολυμπιακό! (pic)

Ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα. Από τους καλύτερους τερματοφύλακες που έπαιξαν ποδόσφαιρο στη χώρα μας και ειδικά στον Ολυμπιακό. Ο Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο κρέμασε σήμερα τα παπούτσια του βάζοντας τέλος σε μια 17ετή καριέρα στο άθλημα.

Ο Ισπανός πορτιέρο έγραψε τη δική του σελίδα στην ιστορία του Ολυμπιακού. Ερχόμενος ως δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης το 2013, ο Ρομπέρτο κατάφερε με τις εμφανίσεις του να δώσει σταθερότητα στην ομάδα του Μίτσελ, τότε. Μετά τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο Ισπανός ήταν εκείνος που ξανάφερε ηρεμία στα γκολπόστ των «ερυθρόλευκων». Μετά βέβαια τις τίμιες προσπάθειες των Μέγερι και Κάρολ.

Ποιος θα ξεχάσει τις απίστευτες εμφανίσεις του στο Champions League κόντρα σε Μπενφίκα (2013) και Γιουβέντους (2014). Τότε που κατέβασε ρολά στο «Γ. Καραϊσκάκης» υπερασπιζόμενος το 1-0 των Μανωλά και Κασάμι, αντίστοιχα. Τότε που έπιασε πέναλτι του Ιμπραΐμοβιτς που είχε… λυσσάξει να σκοράρει στο Φάληρο. Που έπιασε ξανά πέναλτι στην έδρα της Άντερλεχτ… Αμέτρητες στιγμές δόξας για τον Μαδριλένο τερματοφύλακα.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ολυμπιακός όταν τον αγόρασε, γνωστοποίησε τη μεταγραφή από τα μεγάφωνα! Ήταν ένα παιχνίδι κόντρα στον Πανιώνιο όταν ανακοινώθηκε πως οι Πειραιώτες τον έκαναν δικό τους με κανονική μεταγραφή από την Ατλέτικο έναντι του ποσού των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ μετέπειτα στη θητεία του στον Ολυμπιακό φόρεσε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Κάνε Like στη μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

Συνολικά σε έντεκα ομάδες βρέθηκε ο Ρομπέρτο στην καριέρα του. Ξεκίνησε στην Ατλέτικο Μαδρίτης Β το 2005, ενώ έκανε μια εμφάνιση στην πρώτη ομάδα. Έπειτα, δόθηκε δανεικός στην Ταραγόνα (2007). Η Ουέλβα τον αγόρασε έναν χρόνο μετά, αλλά δεν έπαιξε ούτε μια φορά ο Ισπανός. Για να επιστρέψει στην Ατλέτικο και να δοθεί δανεικός στη Σαραγόσα το 2010. Το 2011 τον εμπιστεύτηκε η Μπενφίκα, αλλά τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά εκεί. Έτσι, τον πήρε με μεταγραφή η Σαραγόσα, για να τον ξαναγοράσει η Ατλέτικο και να τον δώσει δανεικό στον Ολυμπιακό το 2013.

Η παρουσία του εκεί ήταν καταλυτική, αλλά τρία χρόνια μετά αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα του για χάρη της Εσπανιόλ. Έκτοτε, έπαιξε και στη Μάλαγα, ενώ το 2019 δοκίμασε την τύχη του στην Αγγλία με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ. Ο Φαμπιάνσκι όμως ήταν απροσπέλαστος, με αποτέλεσμα να πάει δανεικός στην Αλαβές. Το 2020 τον αγόρασε η Βαγιαδολίδ η οποία έμελλε να είναι η τελευταία  του ομάδα.

Το μήνυμα του Ρομπέρτο στο Instagram:

«Ευχαριστώ Ολυμπιακέ που έδωσες νόημα στην καριέρα μου». Ο Ρομπέρτο, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού από τις 23 Ιουλίου 2013 έως το 2016, πριν πάει (22.06) στην Εσπανιόλ, όχι μόνο δεν ξέχασε αλλά ξεχώρισε τον πρωταθλητή Ελλάδας, στο «αποχαιρετιστήριο» γράμμα του στο ποδόσφαιρο.

Ο Ρομπέρτο, με μία μακροσκελή ανάρτηση στο instagram, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, κάνοντας απολογισμό της μακράς διαδρομής του, χωρίς πάντως να πει αντίο στο αγαπημένο του ποδόσφαιρο, που ετοιμάζεται να υπηρετήσει από άλλη θέση, βγάζοντας πλέον οριστικά τα γάντια του.

«12/22/2005…

Ποτέ δεν φανταζόμουν πως αυτή η ημερομηνία θα σημαδέψει το πριν και το μετά στη ζωή μου. Ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η πιο συναρπαστική, απαιτητική και ανταποδοτική περιπέτεια που μπορούσα να φανταστώ.

17 χρόνια μετά κοιτάζω πίσω και μόνο να σας ευχαριστήσω, μπορώ.

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ανθρώπους μου που ήταν πάντα εκεί, ήταν δίπλα μου στις δύσκολες καταστάσεις ώστε να μου δίνουν καλές συμβουλές και που, χωρίς αμφιβολία, θα είναι πάντα. Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύονταν πάντα.

Ευχαριστώ την Ατλέτικο Μαδρίτης, την Ταραγόνα, την Ουέλβα, την Σαραγόσα, την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας και την Μπενφίκα, τον Ολυμπιακό, την Εσπανιόλ, την Μάλαγα, την Γουέστ Χαμ, την Αλαβές και την Βαγιαδολίδ που με σκεφτήκαν σε κάποια στιγμή της ιστορίας τους ότι θα ήμουν η καλύτερη επιλογή για να υπερασπιστώ την εστία σας.

Δεν μπορώ να εξηγήσω πώς νιώθεις να είσαι εκεί, κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας, να παίζεις ως υπερήρωας που μπορεί να κάνει τα πάντα. Είναι σίγουρα ένα συναίσθημα που θα το κρατάω πάντα για τον εαυτό μου.

Επέλεξα αυτή τη φωτογραφία για τον αποχαιρετισμό μου γιατί είναι αυτή που αντικατοπτρίζει με μεγαλύτερη ακρίβεια πώς ήταν αυτά τα 17 χρόνια. Πάθος, αφοσίωση, βάσανα και ανταμοιβή επειδή έδωσα τα πάντα.

Επίσης, για την υπεράσπιση της φανέλας του συλλόγου που με έκανε να νιώσω Θεός σε μια από τις πιο ξεχωριστές βραδιές της ζωής μου. Ευχαριστώ Ολυμπιακέ που έδωσες νόημα στην καριέρα μου.

Ευχαριστώ επίσης ιδιαίτερα την Ατλέτικο Μαδρίτης για την ποδοσφαιρική και εκπαιδευτική εκπαίδευση που μου έδωσε για περισσότερα από 10 χρόνια.

Σήμερα, 09/05/2022, αποφασίζω να τελειώσω την καριέρα μου ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και να αλλάξω την πορεία της ζωής μου. Με τον ίδιο ενθουσιασμό και την επιθυμία να γυρίσω τον κόσμο που είχα πριν από 17 χρόνια, στις 22 Δεκεμβρίου.

Δυο παιδιά που με περίμεναν, πάρα πολλές και ατελείωτες περιπέτειες για να ζήσουν στο πλαίσιο της καθημερινότητας, αυτής που είναι τόσο δύσκολο να δεις από τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά που δεν πρέπει ποτέ να χάσουμε στον ορίζοντα της πραγματικότητας.

Μπαμπά και μαμά, σας ευχαριστώ που μου παρείχατε αρκετές αξίες για να συνειδητοποιήσω τι έχω πετύχει, γνωρίζοντας ότι έχω ακόμα τα πάντα να πετύχω.

Από σένα, αγαπητό ποδόσφαιρο, δεν λέω αντίο. Έχετε ακόμα πολλά να μάθετε για μένα…», ανέφερε στην αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του ο Ρομπέρτο»

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ