ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Χαοτική διαφορά στις τιμές των εισιτηρίων σε Αλιάνζ Αρένα και Σαντιάγκο Μπερναμπέου
O Τσάβι Σίμονς ετοιμάζεται να… κουφάνει τους πάντες με την επιλογή του
Η ενδεκάδα του Αντσελότι για την απόδραση της Ρεάλ από το Μόναχο
O Λεβαντόφσκι κατονόμασε τους δύο κορυφαίους ποδοσφαιριστές της χρονιάς
Μπαρτσελόνα: Με πρωταγωνιστή τον Λεβαντόφκσι κέρδισε και την άμυνα της
Άμυνα για κλάματα η Μπαρτσελόνα χάρισε δυο γκολ στη Βαλένθια (vid)
Μόνο έναν παίκτη θέλει τόσο πολύ ο Τσάβι για την επόμενη σεζόν στην Μπαρτσελόνα!
Γκιουλέρ: «Πήγα στη Ρεάλ για να γίνω ο διάδοχος του Μόντριτς»
Ο Σάκα πρώτα έβγαλε ασίστ και μετά γέλαγε μπροστά στους οπαδούς της Τότεναμ! (vid)
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Mundial QATAR 2022

Allez, allez, allez… Πάνε και πάλι τελικό οι πρωταθλητές! (vids)

H Γαλλία πήρε μία σπουδαία νίκη κόντρα στο Μαρόκο με σκορ 2-0 και πέρασε στον τελικό, όπου περιμένει ήδη η Αργεντινή του Μέσι!

Allez, allez, allez… Πάνε και πάλι τελικό οι πρωταθλητές! (vids)

Η Γαλλία δεν έπεσε θύμα έκπληξης όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. Έτσι, οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές νίκησαν με σκορ 2-0 το Μαρόκο και εξασφάλισαν την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό του Μundial του Κατάρ. Εκεί θα βρουν την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι σε ένα παιχνίδι που θα σπάσει… καρδιές!

Οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν επιβεβαίωσαν την κλάση και την ποιότητά τους. Σε συνδυασμό με την απειρία των Μαροκινών και τις αρκετές ευκαιρίες που σπατάλησαν όχι μόνο νίκησαν με δύο γκολ διαφορά. Αλλά κράτησαν και ανέπαφη την εστία τους, κάτι που δεν είχε γίνει σε άλλο παιχνίδι του τουρνουά!

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Η αναμέτρηση ξεκίνησε και με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ορεξάτες. Η Γαλλία δεν άργησε να το επιβεβαιώσει και να πάρει από νωρίς το προβάδισμα. Μόλις στο 5′ ο Τεό Ερναντές με ωραίο και κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές. Η φάση ξεκίνησε με ωραία, κάθετη μπαλιά στον Γκριεζμάν.

Ο Γάλλος στράικερ έκανε γύρισμα προς τον Μπαπέ και εκείνος με διπλή προσπάθεια είδε τα κορμιά των Μαροκινών αμυντικών να τον σταματάνε. Αλλά η μπάλα πήγε στον Ερναντές και εκείνος έκανε το 1-0 για τη Γαλλία. Οι «τρικολόρ» δεν έμειναν εκεί, όμως. Είχαν και άλλες καλές στιγμές είτε με τον Ζιρού (είδε την μπάλα να πηγαίνει στο δοκάρι, αλλά και να φεύγει για λίγο έξω), είτε με τους Μπαπέ και Γκριεζμάν.

Από εκεί και πέρα η Γαλλία όσο περνούσε η ώρα γύριζε ολοένα και πιο πολύ προς τα πίσω. Το ακριβώς αντίθετο από το Μαρόκο που ειδικά από τη δεξιά πλευρά δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην αμυντική γραμμή των Γάλλων που ώρες- ώρες τα είχαν χαμένα και αν δεν ήταν ο Γκριεζμάν να… καθαρίσει μερικές φάσεις -και ας μην ήταν η δουλειά του- τότε τα πράγματα θα ήταν ακόμη πιο δύσκολα.

Παράλληλα, και ο Γιορίς φώναξε «παρών» όταν έπρεπε. Στην αρχή με ένα μακρινό, αλλά καλό, σουτ του Ουναχί. Αλλά και αργότερα σε ένα πιο κοντινό του Ελ Νεσίρι. Με το Μαρόκο να έχει και δοκάρι με τον Ελ Γιανίκ, ο οποίος με ψαλιδάκι παραλίγο να νικήσει τον Γιορίς.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Μαρόκο μπήκε πιο δυνατά από το πρώτο. Αλλά η Γαλλία ήξερε τι έπρεπε να κάνει και κυρίως πώς. Οι ποδοσφαιριστές του Ντεσάν κρατούσαν την μπάλα όσο περισσότερο μπορούσαν, προκειμένου να «παγώσουν» το παιχνίδι. Η Γαλλία δεν ήταν τόσο καλή και αν δεν είχε την τύχη με το μέρος της σε μερικές περιπτώσεις, τότε τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα. Ειδικά με εκείνη με τον Χαμντάλα στο 72′, όπου προσπάθησε να τους περάσει όλους και στο τέλος ούτε καν που σούταρε.

Ωστόσο, η χαριστική βολή για το Μαρόκο ήρθε  στο 79′ από το Κόλο Μουανί, ο οποίος είχε περάσει μερικά λεπτά νωρίτερα σαν αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γκριεζμάν έδωσε στον Μπαπέ, εκείνος στον Τουράμ, αυτός με τη σειρά του πάλι στον Μπαπέ με τον σούπερ σταρ των Γάλλων να κάνει μία ωραία ατομική ενέργεια, να σουτάρει και η μπάλα μετά από κόντρες να καταλήγει στον Κόλο Μουανί που από κοντά νίκησε τον Μπόνο.

Το Μαρόκο πίεσε ακόμη περισσότερο. Αλλά δεν άλλαξε κάτι ως το τέλος, παρά το γεγονός ότι οι Αφρικανοί και στο φινάλε είχαν μία καλή στιγμή. Το 2-0 έστειλε τη Γαλλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Αργεντινή και το Μαρόκο στη μάχη της τρίτης θέσης με την Κροατία.






















Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ