West Ham… calling!

To Λονδίνο είχε… μέλι για τον Φρέντρικ Λιούνμπεργκ και μπορεί να είχε φύγει για την Άρσεναλ, αλλά, παρέμεινε στην αγγλική πρωτεύουσα για χάρη της Γουέστ Χαμ. Ο Σουηδός παίκτης είχε υπογράψει συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια με τα «σφυριά», όμως, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί (κάναμε spoil λίγο πιο πάνω) δεν του επέτρεψαν ποτέ να βρει τον εαυτό του και να δείξει τη πραγματική του αξία.

Παράλληλα το συμβόλαιό του ήταν «τσουχτερό» για τις τάξεις της Γουέστ Χαμ και έτσι το καλοκαίρι του 2008 η συνεργασία τους έληξε με… άδοξο τρόπο, αφού και οι δύο πλευρές θέλησαν να «σπάσουν» το συμβόλαιο.

O Σουηδός… Κολόμβος!

Καλοκαίρι 2008. Ήδη το MLS έχει φέρει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ και έχει γίνει θέμα συζήτησης τόσο στα διεθνή ΜΜΕ όσο και στα χείλη των ανυποψίαστων Αμερικάνων πολιτών, οι οποίοι αποκτούν σιγά- σιγά λόγω «Μπεκς» μία επαφή τρίτου… τύπου με το «soccer».

Μίλαν, Ίντερ, Πόρτσμουθ έδειχναν «ζεστές» για τον Λιούνμπεργκ, αλλά, ο πρώην «»κανονιέρης» δεν μπορούσε να ρίξει… πιστόλι στην πρόταση από τους Σιάτλ Σάουντερς που του πρόσφεραν συμβόλαιο αντάξιο του Μπέκαμ με τις απολαβές του Σουηδού χαφ να φτάνουν τα δέκα εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια.

Ο έμπειρος παίκτης εν τέλει έδωσε τα χέρια με τους Αμερικάνους και δεν του ήταν δύσκολο να κερδίσει τις καρδιές τους, λόγω της κλάσης του και της ποιότητάς, με τους τραυματισμούς να μην… λείπουν.

Ωστόσο, μία από τις πιο σημαντικές στιγμές του Λιούνμπεργκ στις ΗΠΑ ήταν όταν ο κόσμος τον ανέδειξε πρώτο σε ψήφους για το All Star Game. Ακόμη ένα δείγμα της αγάπης που του έτρεφαν οι «Γιάνκηδες». Όμως στο εν λόγω ματς ο Σκανδιναβός ποδοσφαιριστής ήταν στο επίκεντρο για ένα θέμα υγείας του, καθώς κάποιες ημικρανίες δεν του επέτρεπαν να δει καθαρά στο συγκεκριμένο παιχνίδι, με αποτέλεσμα όταν αυτό πήγε στα πέναλτι και έπρεπε να σουτάρει να αστοχήσει (όπως είχε πει ο ίδιος δεν έβλεπε σχεδόν καθόλου), στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο.

Αλλά ο Τιμ Χάουαρντ τον «διάβασε» και μπλόκαρε το σουτ του και στη συνέχεια ο Λιούνμπεργκ έφυγε για το νοσοκομείο πάνω σε φορείο.

Όπου Γης και… πατρίς

Μετά την Άρσεναλ ο Λιούνμπεργκ δεν μπορούσε να βρει μια σχέση… διαρκείας με κάποια ομάδα. Το ταβάνι του ήταν ένας χρόνος. Όπως έγινε σε Γουέστ Χαμ και στην ομάδα του Σιάτλ.

Από εκεί ο Σουηδός πήρε τη βαλίτσα του και μετακόμισε στο Σικάγο για χάρη των Φάιερ, όπου τους υπηρέτησε μόλις για έξι μήνες πραγματοποιώντας 15 εμφανίσεις και δύο γκολ. Τον Δεκέμβριο του 2010 τον βρίσκουμε στη Σκωτία, όπου και πέρασε από… casting μιας εβδομάδας, ώστε να πείσει τους ανθρώπους της Σέλτικ ότι μπορούν να τον εμπιστευτούν. Όπως και έγινε.

Και μπορεί οι Κέλτες να έχουν καλή παράδοση με τους Σουηδούς (βλέπε Χένρικ Λάρσον), αλλά, η σχέση του Λιούνμπεργκ μαζί τους δεν ήταν ανάλογη με εκείνη του συμπατριώτη και έτσι οι οκτώ εμφανίσεις με το τριφύλλι στο σήμα έχουν χαρακτήρα… συλλεκτικό.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 θα υπογράψει με τη Σιμίζου Ες Πουλς τη φανέλα της οποίας φόρεσε οκτώ φορές με τις δύο πλευρές να σταματάνε τη συνεργασία τους στις 14 Φεβρουαρίου του 2012.

Κάπου εκεί πρέπει να κατάλαβε ο Λιούνμπεργκ πως το πλήρωμα του χρόνου είχε έρθει για εκείνον, με αποτέλεσμα στις 24 Αυγούστου του 2012 απλά να ανακοινώσει το αναμενόμενο: το τέλος.

Αν και η ιστορία έδειξε πως δεν ήταν ακριβώς τέλος, αλλά, μία μεγάλη παύση ανάμεσα στον Λιούνμπεργκ και τους αγωνιστικούς χώρους, καθώς στις 25 Ιουλίου του 2014 ανακοίνωσε την επιστροφή του σε αυτούς με τη φανέλα της Μουμπάι Σίτι που εδρεύει στην Ινδία. Τι το ήθελε όμως; Δεν πρόλαβε να φορέσει εξάταπα και σορτσάκι και τσουπ τραυματισμός. Στη πλάτη.

Ο Σουηδός είχε γίνει πιο εύθραυστος και από κρύσταλλο Βοημίας και αφού έβλεπε ότι περισσότερο χρόνο σπαταλάει με τους γιατρούς παρά με τους συμπαίκτες του ύστερα από τέσσερις εμφανίσεις με τη Μουμπάι Σίτι έλυσε το συμβόλαιό του μαζί της, καθώς περισσότερο θύμιζε μασκότ της και όχι παίκτη της και επέστρεψε στο αγαπημένο του Λονδίνο και το πολυτελέστατο σπίτι του. Όχι και άσχημα ε;