ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Λεβαντόφσκι: «Άξιζα Χρυσή Μπάλα! Αυτοί είναι οι δύο κορυφαίοι της φετινής σεζόν»
Ο Νταβίντ Λουίζ ταπείνωσε τον Κάραγκερ: «Αστείο! Δεν πήρες ποτέ τίτλο, αλλά…»
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Η τεχνολογία μίλησε – Εκεί θα καταλήξει ο τίτλος της Premier League… και η τελική βαθμολογία!
Έκτακτο: Οριστική συμφωνία της Λίβερπουλ – Έπεσαν υπογραφές! (pic)
Ακραία πρόβλεψη Ματέους: «Ρεάλ κόντρα στην Μπάγερν! Έχουμε φαβορί….»
Ηχηρές αποχωρήσεις σε Ίντερ και Μίλαν – Χαιρέτησαν οι πρώτοι δύο!
«Μικρή» η Μπάγερν μπροστά στη… Ρεάλ – Η δήλωση Τούχελ τους ξέρανε!
Θα μας τρελάνει ο Τιάγκο Σίλβα – Βρήκε νέα ομάδα… και λέει το «ναι»!
Μπαρτσελόνα ξύπνησες – «Άρρωστη» ανανέωση στον νέο… Πουγιόλ!
To συγκινητικό αντίο του Τιάγκο Σίλβα στην Τσέλσι (vid)
O Μπαένια της Βιγιαρεάλ μας χάρισε την… διπλή σακούλα της σεζόν (vid)
O Κίμιχ… κλείνει το μάτι στα μεγαθήρια της La Liga
Ίντερ: Ο Ιντζάγκι ανανεώνει και βάζει… πλώρη για δυναστεία
H Σίτι κυνηγά την κούπα του πρωταθλητή και μαζί μια μυθική επίδοση στο Νησί
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κάνε subscibe στο κανάλι μας στο Youtube
Άρσεναλ

Νίκησε, αλλά δεν ικανοποίησε η Άρσεναλ!

Η Άρσεναλ σε εντός έδρας φιλικό παιχνίδι ήρθε 1-1 με τη Μονακό, όμως, οι Λονδρέζοι επικράτησαν στα πέναλτι με 5-4.

Νίκησε, αλλά δεν ικανοποίησε η Άρσεναλ!

Η Άρσεναλ ναι μεν πήρε τη νίκη στα πέναλτι με 5-4 κόντρα στη Μονακό στην πρώτη αγωνιστική του Emirates Cup. Ωστόσο, το σύνολο του Μίκελ Αρτέτα δεν έπεισε τους φίλους του που έδωσαν το «παρών» για την εν λόγω αναμέτρηση που στην κανονική της διάρκεια ήρθε 1-1.

Οι Λονδρέζοι είχαν ανούσια κατοχή μπάλας και δεν μπορούσαν να βρουν εύκολα διαδρόμους προς την εστία των Μονεγάσκων. Εκτός αυτού Τομιγιάσουν και Κίβιορ είχαν αρκετά θέματα ανασταλτικά και έδειξαν να μην πατάνε τόσο καλά στα πόδια τους.

Λίγα πράγματα από τους Ντέκλαν Ράις, Γιούριεν Τίμπερ και Κάι Χάβερτς που θέλουν σίγουρα περισσότερο χρόνο συμμετοχής, ώστε να αποδώσουν τα αναμενόμενα.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης υπήρχε ρυθμός, δυνατές μονομαχίες, ένταση και γενικότερα όλα εκείνα τα στοιχεία που δείχνουν ότι μόνο φιλικό δεν ήταν. Ο Αρτέτα θέλει να βλέπει τους παίκτες του να κερδίζουν σε όλες τις αναμετρήσεις. Πόσο μάλλον στην πρώτη εντός έδρας με αντίπαλο τη Μονακό στο πλαίσιο του «Emirates Cup» και λίγο πριν το Community Shield με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.

Οι Λονδρέζοι είχαν ένα… περίεργο μιξ ποδοσφαιριστών στην αρχική τους σύνθεση. Μιας και ο προπονητής τους έδωσε φανέλα βασικού σε εκείνους που δεν είχαν ξεκινήσει σε άλλα φιλικά παιχνίδια και γενικότερα σε παίκτες που δεν είχε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα. Αυτό είχε αρκετά αρνητικά, μιας και τα λάθη ήταν πολλά. Τόσο πίσω, όπως και πιο μπροστά.

Η Άρσναλ έβγαινε στην επίθεση κυρίως με τους Μαρτινέλι και Βιέιρα και όχι τόσο λόγω της τόσο καλής της κυκλοφορίας. Μάλιστα, οι παίκτες του Αρτέτα λόγω της υψηλής πίεσης των Μονεγάσκων υπέπεσαν σε πολλά αβίαστα λάθη -κυρίως- σε κοντινές μεταβιβάσεις, δείχνοντας ότι κάτι η κούραση της προετοιμασίας και κάτι το γεγονός ότι δεν έχουν παίξει όλοι αυτοί ξανά μαζί επηρέαζε τον τρόπο που θα έβγαιναν μπροστά.

Οι Άγγλοι δεν είχαν μόνο θέματα στη δημιουργία. Ο Τομιγιάσου στα δεξιά και ο Κίβιορ στον άξονα είχαν και αυτοί τους δικούς τους «πονοκεφάλους». Η Μονακό έδειχνε να είναι πιο απειλητική και σε μία από τις λίγες καθαρές τις ευκαιρίες πήρε το προβάδισμα όταν στο 31′ με τον Φοφανά όταν ο Καμαρά από τα δεξιά πέρασε σαν…σταματημένο τον Μαρτινέλι και σέντραρε με τον συμπαίκτη του να νικάει από κοντά τον Ράμσντεϊλ. Η απάντηση της Άρσεναλ ήταν άμεση όταν μετά από κόρνερ ο Ενκέτια, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα κινητικός και θετικός, από κοντά έκανε το 1-1 στο 43′.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το γκολ των γηπεδούχων ο Ράις μετά από ωραία προσπάθεια έφτασε πολύ κοντά στο πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Άρσεναλ. Όμως, ο Μαριπάν τον σταμάτησε με απίθανο τάκλιν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μονακό με τις κάθετες μπαλιές  της και γενικότερα την επιθετική της τακτική συνέχισε να δημιουργεί προβλήματα από τα δεξιά στους Άγγλους που έβλεπαν τον Τομιγιάσου να μην μπορεί να κόψει τους αντιπάλους του, ενώ και ο Κίβιορ αρκετές φορές εκτέθηκε από την έλλειψη ταχύτητας. Στο 60′ ο Αρτέτα έκανε πολλές αλλαγές και αυτές έδωσαν, όπως ήταν λογικό, νέα πνοή στο παιχνίδι.

Στο 70′ η Άρσεναλ έφτασε πολύ κοντά στο 2-1 όταν ο Ζορζίνιο με απίθανη κάθετη μπαλιά βρήκε τον Τροσάρ αλλά εκείνος νικήθηκε κατά κράτος από τον κίπερ της Μονακό. Το 1-1 έμεινε μέχρι το τέλος των 90 λεπτών και στη συνέχεια η αναμέτρηση οδηγήθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι γηπεδούχοι ήταν εύστοχοι και στις πέντε εκτελέσεις τους με τους Γάλλους να αστοχούν μόλις σε μία με τον Μιναμίνο να είναι ο μοιραίος με τον Ιάπωνα να σουτάρει στο κέντρο και τον Ράμσντεϊλ να τον «ψαρεύει».

Έτσι, οι Λονδρέζοι επικράτησαν 5-4 στα πέναλτι.

Κάνε subscibe στο κανάλι μας για να βλέπεις πρώτος αφιερωματικά βίντεο και συνεντεύξεις

loading...

Ακολούθησε το sportsking.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Κάνε Like στη νέα μας σελίδα στο Facebook και μάθε πρώτος τα νέα της αγαπημένης σου ομάδας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ